Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
  1. Az ősi kultúrák embere már évszázadokkal (ill. évezredekkel) ezelőtt tudott arról, hogy egyes gombáknak nemcsak tonizáló hatásuk van az ember szervezetére, hanem jól meghatározott gyógyhatással is bírnak, azonban e tényeket a modern kor kutatói csupán az utóbbi évtizedekben erősítették meg.

    Mivel a gombák és az állatok közös ősei a sokkal korábbi múltban keresendők, mint a magasabb rendű növényeké, protozaoáké és baktériumoké, a gyógyító gombák hatékony anyagok lehetnek az embereket sújtó betegségekkel szemben. A természetben előrforduló jelenségek között különösnek tatható az, hogy sok esetben mi is éppen azoktól a kórokozóktól szenvedünk, amelyek a gombákat is megbetegítik, de nem vagyunk érzékenyek azokra akórokozókra, amelyek a növényeket betegítik meg. Egyes tudósok véleménye szerint ez azrét lehetséges, mert a fejlődéstörténetben 460 millió évre visszamenve van egy, a gombákkal közös ősünk (egy kezdetleges szervezet) és ennek köszönhetően közös védekezési mechanizmusunk alakult ki a kórokozó mikróbákkal szemben.

    Ez az érdekes tudományos elképzelés adhat segítséget és részleges magyarázatot az orvosoknak, természetgyógyászoknak, gyógyfüveseknek és a gyógyításban nem jártas embereknek ahhoz megértéséhez, hogy a napjaink legkomolyabb egészségügyi problémáival szemben miért lehetnek az ún. gyógyító vagy gyógyhatású gombák nagy segítségünkre.

    Gyógygomba a természet ereje! A tradicionális távol-keleti gyógyítók évezredek óta használják a gyógygombákat különböző betegségek gyógyítására. A gyógygombák jótékony tulajdonságaival egyre többen foglalkoznak, egyre több kutatás középpontjában állnak. Az eddig lezajlott kutatások szerint rákos daganatok esetén a leghatékonyabb gyógygombák a Ganoderma lucidum,Cordyceps sinensis és a Maitake gyógygomba.

    Forrás: http://ganoderma.co.hu/blog-2012-10-08-Dr__Lim_Siow_Jin_es_a_gyogygombak