Frankfurti pulykamell

Írta misamaci a Macikonyha blogban. Megtekintés: 3114

Hozzávalók:
1 kg pulykamellfilé
1 nagyobb fej kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 pár virsli (frankfurti)
2 ek liszt
5-6 gerezd fokhagyma
2-3 nagyobb burgonya
só, bors, pirospaprika, rozmaring

Elkészítés:
  • A pulykamellből kb 1/2 cm vastag szeleteket vágok, enyhén kiklopfolom és félreteszem (inkább csak kicsit kilapítom, nem kell igazán lazítani)
  • a lisztet összekeverem a pirospaprikával, sóval, borssal és hozzáadok 3 gerezd apróra vágott fokhagymát.
  • Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítek, a pulykaszeleteket a lisztbe forgatom és a forró olajban hirtelen kisütöm. A kész szeleteket félreteszem
    kaja 135.JPG
  • A hagymát csíkokra vágom és a hússütésre használt serpenyőben, kevés olajon dinsztelem
  • Amikor a hagyma már üveges, hozzáadom a csíkokra vágott kelkáposztát, sóval, borssal ízesítem és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt párolom
    kaja 136.JPG
  • Ha a kelkáposzta kezd összeesni, akkor hozzáadok egy kiskanál paradicsompürét megkeverem és tovább párolom (ha kevés a leve, akkor egy kevés vízzel pótolom)
  • Mielőtt a kelkáposzta teljesen elkészülne, belekarikázom a virslit, a tetejére rakom a hússzeleteket és fedő alatt pár percig hagyom együtt rotyogni.
    kaja 138.JPG
  • Ezalatt elkészítem a köretet is:
    A felkockázott krumplit sós vízben majdnem teljesen készre főzöm, leszűröm, megszórom rozmaringgal és forró serpenyőben, kevés olajon megpirítom.
mitala és nofre kedveli ezt.
  • nofre
  • misamaci
  • misamaci
  • nofre
Hozzászólnál? Jelentkezz be...