Gluténmentes profiterol

Írta misamaci a Macikonyha blogban. Megtekintés: 2500

Ez megint egy olyan dolog, amit már többször próbáltam elkészíteni. Most végre sikerült. Ugyanebből a tésztából képviselőfánkot is simán lehet gyártani (csak nagyobb halmokat kell készíteni)
Hozzávalók (kb 50 db-hoz)
tésztához:
1,5 dl víz (vagy tej)
50 g vaj
0,5 dl étolaj
80 g xilit
1 csipet só
80 g rizsliszt
35 g kukoricaliszt
25 g kukoricakeményítő
4 egész tojás

krémhez:
350g tejföl
50 g xilit
1 cs vaníliás pudingpor (főzés nélküli)

Elkészítés:
  1. A vizet a vajjal, étolajjal és a xilittel felteszem forrni.
  2. Amikor a vaj is és a xilit is felolvadt, akkor hozzáadom a lisztkeveréket
  3. közepes lángon, folyamatosan keverve addig főzöm a tésztát, amíg egy nagy, fényes gombóccá nem áll össze.
  4. Amikor a tészta már langyos, akkor egyesével beledolgozom a tojásokat.
    FONTOS! A tojást teljesen el kell dolgozni a tésztával, mielőtt a következőt hozzáadnánk!
  5. A kész tésztát legalább 1 órára félreteszem pihenni. Bekapcsolom a sütőt. az aljára egy kis edénybe vizet teszek, hogy elegendő gőz termelődjön a sütésig)
  6. Sütőpapírral bevont tepsibe kb dió nagyságú halmokat készítek a tésztából
  7. Forró (kb 200-220 °C) sütőben kb 15-20 percig sütöm (kinyitni, tilos ... ez érzésre megy)
  8. A tejfölt a xilittel habosra keverem, hozzáadom a pudingport és pár perc keverés után a krém már elis készült :D
  9. A kisült gömböcöket kihűlés után megtöltöm a krémmel (nekem a cukrászati fecskendő vált be, de habzsákkal is működik)
kaja 142.JPG kaja 141.JPG kaja 140.JPG
mitala kedveli ezt.
  • Gál Gabriella
  • Kiss-Takács Katalin
Hozzászólnál? Jelentkezz be...