Gluténmentes szaloncukrok

Írta misamaci a Macikonyha blogban. Megtekintés: 1525

Eddig 4 ízben próbáltam ki, de vannak még ötleteim :)

Rumos-diós szaloncukor
Hozzávalók:
200 g darált dió
100 g lenmagpehely
100 g xilit
80 g kókuszzsír
50 g kölespehely
50 g rizspehely
1 citrom reszelt héja
0,5 dl rum
1,5 dl víz


Elkészítés:
A vizet, a kókuszzsírt és a xilitet felforralom. Amikor a kókuszzsír is elolvadt, hozzáadom a száraz hozzávalókat és a rumot. Folyamatosan keverve homogén masszát főzök belőle (egy kevés víz hozzáadására még szükség lehet). Ha elkészült, egy lapos tálkába simítva hagyom kihűlni, majd 1-2 napig hűtőben érlelem, végül méretre vágom, formázom és csokoládéval bevonom.

Mogyorós szaloncukor
Hozzávalók:
200 g darált mogyoró
150 g kölespehely
80 g rizspehely

100 g xilit
80 g kókuszzsír
1,5 dl víz


Elkészítés:
A vizet, a kókuszzsírt és a xilitet felforralom. Amikor a kókuszzsír is elolvadt, hozzáadom a száraz hozzávalókat. Folyamatosan keverve homogén masszát főzök belőle (egy kevés víz hozzáadására még szükség lehet). Ha elkészült, egy lapos tálkába simítva hagyom kihűlni, majd 1-2 napig hűtőben érlelem, végül méretre vágom, formázom és csokoládéval bevonom.

"Mézeskalács" szaloncukor
Hozzávalók:
250 g kölespehely
100 g rizspehely

100 g xilit
80 g kókuszzsír
1,5 dl víz
mézeskalács fűszerkeverék


Elkészítés:
A vizet, a kókuszzsírt és a xilitet felforralom. Amikor a kókuszzsír is elolvadt, hozzáadom a száraz hozzávalókat. Folyamatosan keverve homogén masszát főzök belőle (egy kevés víz hozzáadására még szükség lehet). Ha elkészült, egy lapos tálkába simítva hagyom kihűlni, majd 1-2 napig hűtőben érlelem, végül méretre vágom, formázom és csokoládéval bevonom.

Kókuszos szaloncukor
Hozzávalók:
200 g kókuszreszelék
100 g rizspehely
100 g xilit
80 g kókuszzsír
1,5 dl víz
mézeskalács fűszerkeverék


Elkészítés:
A vizet, a kókuszzsírt és a xilitet felforralom. Amikor a kókuszzsír is elolvadt, hozzáadom a száraz hozzávalókat. Folyamatosan keverve homogén masszát főzök belőle (egy kevés víz hozzáadására még szükség lehet). Ha elkészült, egy lapos tálkába simítva hagyom kihűlni, majd 1-2 napig hűtőben érlelem, végül méretre vágom, formázom és csokoládéval bevonom.

Bevonás
400 g legalább 70%-os étcsokoládé
80 g kókuszzsír

A hozzávalókat vízfürdőn felolvasztom, folyamatosan keverve kb kézmelegre hűtöm. Az előkészített desszerteket beleforgatom és sütőpapíron, szobahőmérsékleten hagyom megszilárdulni. Ha a bevonat megszilárdult, hűtőszekrényben hagyom megkeményedni.

kaja 155.JPG
mesüge, borka, Gyömbér és 1 másik tag kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...