Kelbimbó laskagombával, hirtelen sütve

Írta misamaci a Macikonyha blogban. Megtekintés: 2806

Újra itt a kelbimbó szezonja. Sajnos mire odaértem a zöldségeshez, már alig pár darab maradt, így kénytelen voltam rögtönözni ... ez lett belőle :)

Hozzávalók (1 adag):
  • 8-10 db kelbimbó
  • laskagomba
  • 1 kis darab füstölt szalonna
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors, kömény, csilipaprika, fahéj, só
kaja 124.JPG
Elkészítés:
  1. egy kis edényben felteszek forrni kb 1/2 liter vizet.
  2. a szalonnát vékony csíkokra vágom és egy nagyobb serpenyőben zsírjára sütöm
  3. Amikor a szalonna ár majdnem megsült hozzáadom a zúzott fokhagymát.
  4. a kelbimbókat megtisztítom, felezem/negyedelem (mérettől függően), majd kb 1 percre a forró vízbe dobom
  5. a gombát megtisztítom és kb ujjnyi csíkokra vágom.
  6. amikor a fokhagyma illata kezd érezhetővé válni, a gombát serpenyőbe dobom és gyors lángon, kevergetve sütöm
  7. hozzáadom a fűszereket
  8. a kelbimbókat leszűröm, hideg vízzel gyorsan lehűtöm és félreteszem.
  9. amikor a gomba szépen kezd megpirulni, akkor hozzáadom a kelbimbókat és tovább pirítom.
kaja 127.JPG kaja 132.JPG
mitala és nofre kedveli ezt.
  • nofre
  • misamaci
  • nofre
Hozzászólnál? Jelentkezz be...