Mákos gombakeksz

Írta misamaci a Macikonyha blogban. Megtekintés: 1674

Hozzávalók:
23dkg szoba hőmérsékletű vaj,
1 csésze (2,5dl) cukorhelyettesítő (nálam xillit)
2 tojás,
1tk vanília kivonat,
1 csésze mákliszt
1 csésze rizsliszt
1 csésze kukoricaliszt
120 g (3 csomag) vaníliás pudingpor (főzhető)
40 g utifűmaghéj
1cs sütőpor,
1ek kakaópor

Elkészítés:
200 fokra előmelegítjük a sütőt, és két tepsit lefedünk sütőpapírral.
A vajat a xilittel habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a tojásokat egyesével.
A sütőport, a keményítőt és a liszteket alaposan összeforgatjuk, először fakanállal, majd kézzel egyneművé gyúrjuk a masszát.
Diónyi gombócokat formálunk belőle, és belerakosgatjuk a tepsikbe őket. Ne tegyük őket szorosan egymás mellé, mert a sütőportól és a nyomástól picit terülni fognak.
Ezután egy kis flakonka (pl. rum aromás flakonka) száját bevizezzük, majd kakaóporba mártjuk, és belenyomjuk a gombócok közepébe. ezzel kialakítva a tönköt.
Mindegyik nyomás előtt mártsuk az üveg száját a kakaóporba, és a felesleget rázzuk le róla.
Körülbelül 15 percig süssük (amíg az alja kezd megbarnulni)
kihűlés után fémdobozban tárolható.

gomba1.jpg gomba2.jpg
Hozzászólnál? Jelentkezz be...