Meggyes-mákos krémes

Írta misamaci a Macikonyha blogban. Megtekintés: 2193

Hozzávalók:
kakaós laphoz:
4 db tojás
4 ek cukornak megfelelő helyettesítő (nálam 3ek xilit, 1 ek eritriol)
80 g vaníliás pudingpor (főzős, 2 csomag)
2 ek cukrozatlan kakaó
1,5 dl étolaj
1 cs sütőpor

mákos laphoz:
4 db tojás
4 ek cukornak megfelelő helyettesítő (nálam 3ek xilit, 1 ek eritriol)
80 g vaníliás pudingpor (főzős, 2 csomag)
2 ek darált mák (vagy mákliszt)
1,5 dl étolaj
1 cs sütőpor

meggyes réteghez:
1 üveg meggybefőtt (750g-os)
2 ek kukoricakeményítő
1 tasak zselatin (20 g)

vaníliakrémhez:
1 liter tej
120 g vaníliás pudingpor (főzős, 3 csomag)
2 ek cukornak megfelelő helyettesítő
100 g vaj
3 dl habtejszín (vagy hulala)
0,5 dl víz
1 cs zselatin

tetejére
1 dl habtejszín (vagy hulala)
reszelt csokoládé

Elkészítés:
A lapokhoz a tojásokat az étolajjal a cukorhelyettesítővel felverem fehéredésig, hozzáadom a pudingporokat, sütőport és a kakaót illetve a mákot. Sütőpapírral bélelt nagy méretű gáztepsiben elterítve, előmelegített sütőben készre sütöm.

Ha a lapok kihűltek:
  1. A csokis lapot a tepsibe terítem és keretet teszek köré (vagy mint most, sütőpapírral bevont kartonból építek).
  2. A meggybefőttet levéből egy keveset félreteszek, a többit a meggyel együtt felforralom, elkeverem benne a keményítőt és kevergetve főzőm, amíg besűrűsödik. A félretett lével a zselatint elkészítem és a kocsonyás meggyhez öntöm. Az egészet elsimítom a csokis lapon és dermedésig hűtőbe teszem.
    20151114_102424.jpg
  3. A tejet felforralom és a cukorhelyettesítővel és a pudingporokkal,folyamatos kevergetés mellett pudingot készítek. A még langyos pudingban alaposan elkeverem a vajat és félreteszem hűlni.
  4. 3 dl hulalát felverek, a kihűlt pudingot hozzákeverem, majd a vízzel elkészített zselatin is hozzákeverem.
  5. A kész vaníliakrémet a meggyes réteg tetejére simítom, majd ráfektetem a mákos lapot. Dermedésig hűtőbe teszem
  6. 1 dl hulalát felverek, a mákos lap tetejére simítom és csokit reszelek rá.
20151114_115902.jpg 20151114_115916.jpg
Hozzászólnál? Jelentkezz be...