Rakott zöldbab

Írta misamaci a Macikonyha blogban. Megtekintés: 2294

Hozzávalók (12-14 adag):
1,5 kg zöldbab
1,5 kg darált hús
1 liter tej
70 dkg félkemény sajt reszelve
15-20 sajtszelet
8-10 paradicsom
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
rizsliszt
fokhagyma, só, bors, bazsalikom, rozmaring

Elkészítés:
  1. A zöldbabot forró, sós vízben, 1-2 percig előfőzöm,utána leszűröm és gyorsan lehűtöm.
    20150711_114303.jpg
  2. a sárgarépát és a vöröshagymát lereszelem, összekeverem a darált hússal, keveréket ízesítem (só, bors, rozmaring ...ízlés szerint), lapos serpenyőben fehéredésig párolom.
    20150711_114256.jpg
  3. A tejet felforralom, zúzott fokhagymával, szerecsendióval ízesítem kb 45 dkg reszelt sajtot beleszórok, folyamatosan keverve megolvasztom, majd rizsliszttel besűrítem (kb krémpuding állagúra)
  4. A tepsi aljára egy kevés sajtszószt terítek, mejd elkezdem felrétegezni az összetevőket:
    1. zöldbab
    2. hús
    3. szeletelt paradicsom, a tetejére bazsalikomot szórok
    4. szeletelt sajt
    5. sajtszósz
    6. ugyanezek még 1x, legfelülre újabb réteg zöldbab és sajtszósz kerül
      20150711_114615.jpg 20150711_114830.jpg 20150711_115240.jpg 20150711_115535.jpg
  5. Az egészet kb 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütöm, utána ráterítem a meredék reszelt sajtot és készresütöm (kb 15 perc)
    20150711_133506.jpg
Kihűlés után szépen szeletelhető.

20150711_200227.jpg

Csatolt fájlok:

goyo és nofre kedveli ezt.
  • nofre
  • misamaci
Hozzászólnál? Jelentkezz be...