Sonkás túrópizza

Írta misamaci a Macikonyha blogban. Megtekintés: 70

Hozzávalók:
250 g túró
1,5 ek tejföl
1 tojás
80 g lenmagliszt
80 g hajdinaliszt
1 cs sütőpor
6-8 érett paradicsom
6 szelet (90-100 g) gépsonka
80 g reszelt parmezán
só, bors, fokhagyma, rozmaring, oregánó, bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés:
A túrót, tejfölt és a tojást simára keverem, hozzáadom a liszteket és a sütőport, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezem és összegyúrom (ha ragad, akkor még egy kis liszt mehet bele). A kész tésztát sütőpapírra borítom és kb 3-4 mm vékonyra nyújtom, sütésig hűtőben pihentetem.

A paradicsomokat feldarabolom, a zúzott fokhagymával és kevés vízzel elkezdem főzni, közben fűszerezem (főleg bazsalikommal szoktam, a paradicsom imádja). Amikor kezd puhulni a paradicsom kezd puhulni, fakanállal szétnyomkodom, hogy kiadja a levét és addig forralom, amíg nagy része elfől. (Nem baj, ha darabos marad.... SŐT!! A lényeg hogy szép fényes lesz és remek az íze)

200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig elősütöm a tésztát, utána megkenem a paradicsommal, ráfektetem a sonkaszeleteket, megszórom a sajttal, újabb 10 perc a sótőben és kész is. :D

002.jpg 003.jpg
nofre kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...