Cukorbeteg gyermek

vende1 témája a 'Általános kérdések, hozzászólások' fórumban , 2006 Szeptember 30.

 1. umbra08

  umbra08 Aktív tag

  Bárányhimlő

  Sziasztok,

  Eddig nem jött ki több hólyagos kiütés (tenyerén van 1-2 és a talpán), egyéb piros foltok sajnos igen. Ezek a hólyagok amúgy a gyerekkönyvek és internet szerint teljesen a bárányhimlős foltokra hasonlítanak.
  Egyszerűen nem hiszem el, hogy minden piros folt szúnyog lenne, engem miért nem csípnek meg, hisz egy hete egy szobában alszunk!
  Hátha most megússzuk.

  Köszi a tapasztalatokat és tanácsokat!

  üdv
  umbra
   
 2. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Nekem is vannak hólyagocska szerű, viszkető kiütések a kezemen, leginkább a mutatóujj fölött, a kézháton. Viszketnek is ezek a nyavalyásak! Ezek nekem a melegtől vannak! Van egy ismerősöm, akinek szintén ilyen kiütései vannak, Neki is csak nyáron jönnek elő! Nekem már ez a 2. nyár, hogy hólyagosodok. Nagyon olyanok, mint a bárányhimlő hólyagjai, vízzel teltek. Nem olyan durván nagyok, de kellemetlenül bírnak viszketni!
  Egy lényeges momentum: a bárányhimlő általában nem lokalizálódik csak egy bizonyos területre. Szóval, ha csak a talpán és a tenyerén van pár hólyagocska, kiütés, akkor lehet, hogy nem bárányhimlő! Persze, nem kizárt! Bízom benne, hogy minden rendben lesz Nálatok! :cool:
   
 3. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Mi jelenleg hárman alszunk 1 légtérben: Bogi, Apa és én. Apát és Bogit nem eszik a szúnyik, engem agyba-főbe zabálnak...:( Én ízletesebb falat vagyok nekik...:dr_31:
   
 4. dg

  dg Őstag


  A bárányhimlős kiütések zöme a mellkason, törzsön, háton van, kisebb része a végtagokon, talpon, arcon, hajas fejbőrönm , fülnél, meg mindenhol, még a bugyiban is, sőt, a szájban, szemhéjnál. Mi is tele vagyunk szúnyogokkal, így tele csípéseikkel, de a himlő (nálunk legalább is) kisebb terjedelmű, markánsabban vörös foltok, közepükön a kis hólyaggal.
  Egyébként a bárányhimlő több hullámban ontja pettyeit, nekünk az első hólyagok megjelenése után kb 3 nappal jöttek tömeggel a kiütések (ez mindkét gyermekemnél így volt.)
   
 5. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Szóval akkor Hédike is megbarizódott?
   
 6. umbra08

  umbra08 Aktív tag

  De jó lenne Timi, ha Tökmagnak is hasonló kiütései lennénke, mint neked a melegtől és nem bárányhimlő lenne. Meglátjuk.
  Tudom, a betegség soha nem jön jókor, de most tényleg elkerülhetne, mert kifizettünk pár éjszaka szállást, jó lenne végre kicsi elmenni kikapcsolódni.
   
 7. umbra08

  umbra08 Aktív tag

  Szóval ti vagytok a szúnyogok kedvence!! :)
  Kis drágám már olyan pöttyes, úgy sajnálom! Pedig bevetettünk mindent a szúnyogok ellen (konnektorba dughatós, elektromos szúgonycsapda, Off), de reggelre babócán mindig van pár csípés. Pedig nem is látok szúnyogot!Ott alszom közvetlen mellettte és az az 1 fránya szúnyog (mert több nem lehet ) nem őt csípi meg! Én túl öreg husi lehetk neki a 32 évemmel?? :)
   
 8. umbra08

  umbra08 Aktív tag

  ÓÓÓ Grácia, van itt minden fajta, színű, formájú pötty! :)
  Olyan, mint, amit Timi írt, olyan mint, amilyet te mondasz.
  Azért az jó jel, hogy tökmagnak kevésbé van pötty a mellkasán és hátán, ahogy te írtad a bárányhimlőnél.
  Na mindegy, meglátjuk. Az elkövetkező napokban majd kiderül.
   
 9. dg

  dg Őstag


  Naná! :) Sőt, az egész óvoda...
   
 10. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Már megint nem reklámnak szánom... :), de az IKEA-ban lehet kapni olyan baldachint, amit kiságy fölé lehet rakni, de ez nem baldachin vassal megtartott, hanem a plafonról lehet az ágy fölé lógatni! Ebből értetődően elég hosszú. Vagyis, elég magas...
  De ha nem kiságy (vagy gyermekágy) fölé szeretne az ember, hanem mondjuk franciaágy fölé, az is van! Ugyan ilyen lelógatósan lehet alkalmazni, mint a másikat!
  Tökéletesen véd a szúnyik ellen, és nem utolsó sorban olyan romantikus...:D:cool:
  Javasolnám, ha szeretné valaki szúnyik ellen bevetni eme találmányt, mindjárt kettőt vegyen, mert lehet, hogy 1 nem éri körbe az ágyát... Akkor viszont nem csak a romantika lesz adott, hanem a szúnyik is...:o:(
  Ilyen ni: [​IMG]:cool:
   
 11. umbra08

  umbra08 Aktív tag


  Nem rossz ötlet Timi!
   
 12. zsuzsa

  zsuzsa Új tag

  Ez a baldahin nagyon jól működik, és teljesen átengedi a levegőt jól tud alatta aludni. Mi be vagyunk oltva bárányhimlő ellen, mert terveztük anno a második babát, én sem voltam még Tibikém sem és így beoltattam magunkat. Ennek ellenére elkapta de egy két pöttyel, láztalanúl, valószínű az volt mert járvány szerűen zajlott az oviban, de nem biztos még így sem. A bárányhimlő is mint minden más nagyon sokféle arculatban zajlik manapság már a gyerekeken, nem lehet általánosítani a angykönyv szerint. Az értékeit a lázas állapot alatt és még a betegség lezajlása után 2-3 napig befolyásolhatja de ez sem törvényszerű. Nálunk a lázas állapot alatt hypozik, úgy hogy amíg lázas szinte a pumpát is le kell venni, majd ahogy szűnik a láz, úgy megy fel a cukra. Ez sem általános. Mi nemrég pillangó himlősek voltunk előszőr a fiam aztán én, ez is ritka mostanság, csak néztek az orvosok, az oviban végigsöpört borzasztó ragályos. A cukinkat nagyon nem befolyásolta, ill. az amúgy is ingadozó értékeknél már annyira fel sem tünt.
   
 13. dg

  dg Őstag


  Két védőoltást kapott Tibike a bárányhimlő ellen?

  És mi az a pillangó himlő? Soha nem hallottam még róla.
   
 14. borka

  borka Őstag


  Ajánlott olvasmány!!! A kiütésekről.

  http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=9914
   
 15. dg

  dg Őstag

 16. vikibaba

  vikibaba Új tag

  Kedves fórumozók.A segitségeteket szeretném kérni.Én egy két és fél éves kislány anyukája vagyok.2 hete derült ki a kis picurom cukorbetegsége.Hála az égnek már itthon vagyunk.monden praktika recept,és ami ezzel a betegséggel jár nagyon érdekelne.ha tudtok küldjetek e-mailt ide:pasztor60@freemail.hu.segitségeteket előre is nagyon köszönöm.egy kezdő anyuka.
   
 17. christina

  christina Őstag

  Szia "kezdő anyuka"!
  :)Üdv. a fórumon. Csak ismételni tudom, amit már előttem többen leírtak, hogy - olvasni, olvasni, olvasni kell a fórumot. Persze ez időigényes dolog, de ezáltal szinte minden kérdésedre választ kapsz.
  Szívesen vennénk mindannyian, ha írnál egy kicsit többet magatokról.
  Természetesen, ha konkrét kérdésed van szívesen válaszolunk rá.
   
 18. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Szia Vikibaba!
  Én is azt javaslom, hogy olvasgasd a fórumot, és ha van kérdésed, még ha bagatellnek tűnő is, egészen nyugodtan tedd fel! Szerintem 1 kérdésed sem marad megválaszolatlanul! :cool:
  Ja, és üdv a Fórumon!:dr_31:
   
 19. zsuzsa

  zsuzsa Új tag

  Nem, ha jól emlékszem Tibike csak egyet kapott, én viszont hármat. Nekem életre szóló védelmet adott, neki viszont egyenlőre 5 évet mondtak, de mivel úgy néz ki hogy nagyon gyenge enyhe fórmában lezajlott valószínű nála sem lesz ezzel már gond. Azért is adattam be hogy az öt év alatt valószínű elkapja, de nagyon enyhén lezajlik, amilyen pechesek vagyunk tuti nagyon kiütötte volna, és megvieli, azt nem szerettem volna.
  A pillangó himlő egy nagyon ragályos fertőző gyermekbetegség, pillanó szerű vörös foltos kiütéssel az arcon, és leginkább a végtagokon. Semmi gond nincs vele, se más panasz csak a kiütés, ami amikor megjelenik akkor fertőz igazán, és kismamákra nagyon veszélyes. Akár három hétig is feltünhetnek a kiütések ha melegnek van kitéve, pl. fürdésnél. Úgy néztünk ki mint a napallergiások, nem voltunk szép látvány, ráadásúl engem nagyon megviselt, olyan voltam mint a mosott rongy, de csak pár napig.
   
 20. vikibaba

  vikibaba Új tag

  sziasztok.hát többet szeretnétek tudni roluk?akkor elmesélem az utobbi két hetem eseményeit.elindultam kis családommal egy pénteki napon budapestre a nővéremhez nyralni ez egy pénteki nap volt.ic vonattal utaztunk szabolcs megyeiek vagyunk.ami szokásos egy utazásnál:BANÁN,CSOKI,CHIPS,stb a lányom ezeket ette.visszagondolva atya ég!!!!!!!odaértünk és este elkezdett hányni de mindent ha ivott azonnal enni persze nem evett.ez igy ment szombat délelőttig.kihivtuk az ügyeletet a szokásos szöveg:gyomorrontás=b6 vitamin.elmentek.de minden folytatódott ugyanugy hányás,hányás hányás.vasárnap reggelre már szegénykém elszürkült arcal nem reagálva semmire allni alig birt.azonnal mentő.a semelweis korházba vittek minket de már szegénykémnek sirni sem volt ereje.kb 5 perc elteltével közölték velem hogy gyerek cukra 30 ÉS TELJESEN KI VAN SZÁRADVA.HÁT ÖSZINTÉN MEGMONDOM HOGY A TUDATOM KB 2 NAP MILVA FOGTA FEL.aztán jött 1,5nap várakozás mert addig nem ébredt fel szegénykém.megnyugtatásul közölte vlem a doktornő akié minden tiszteletem K.Anna hogy nem biztos hogy felébred.azt a 1.5 napot nem kivánom senkinek.de majd folytatom később.sziasztok
   

Megosztás