Kipróbált édesség receptek

kmolli témája a 'Receptek' fórumban , 2006 Szeptember 4.

  1. gabibaba

    gabibaba Aktív tag

    Lehet a szirupot is enni (ha ez a zöld cimkés, cseppentő kupakos, azt biztosan), de ez szerintem borzalmas mellékízű. Egy ideig ezt használtuk teába, de Gábor fellázadt. Az jobb ízű, ami átlátszó csepp .
     
    umbra08 kedveli ezt.
  2. umbra08

    umbra08 Aktív tag

    Cseppentős, igen. Háát, fekete címkés, zöld levél rajta.
    Na, jól bevásároltam! Hónapok óta tervezem, hogy veszek Stevia-t, erre nem a legjobbat. :mad: :rolleyes:
    :D
     
  3. vighkata

    vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

    Én évek óta vettem a Steviát, az átlátszósat. Aztán egyszer csak hiánycikk lett, és gondoltam megpróbálom a sötét színű szirupos, fekete cimkés változatot. Na azt a borzadály ízt nem akarom többet érezni. Elhasználtam, mert nekem is soké volt az ára. Aztán Manka mondta, hogy náluk lehet kapni az átlátszó, fehér-zöld cimkés változatot, így sokáig ő szerezte be nekem. Aztán szerencsére újra lehetett kapni a mi bioboltunkban. Egy van itthon, egy pedig bent a dolgozóban, hogy ne kelljen hurcolászni.

    Ditti, a barna szirupos nem is annyira édes, dupla csepp kell a teába (akármibe) ugyanannyi édes ízhez, de nyugodtan használhatod édesítésre. Viszont tényleg jó bőrápolónak is, de nagyon megfogja a bőrt. Deninél használtam én is, hogy fogyjon már el végre (pólót úgy befogta, hogy játszós póló lett belőle). Az átlátszó is használható bőrápolónak, bár mi már nem pazaroljuk rá. Ha bőrre kened, akkor olyan szárazon ragacsos lesz. Legalább természetes anyag, nincs benne semmi kemikália.
     
    umbra08 kedveli ezt.
  4. lizzi

    lizzi Őstag

    Szia!
    én drágábban vettem és ízlik és ne aggódj ,jó ez!!!csak ki kell tapasztalni mennyi kell belőle!
    régen én is a Kata által írtat használtam és olyant nem találok mostanában így már vettem olyant is amit én sem néztem meg ott és nem tiszta szirup volt ,hanem ,,fluid nova" na abból még több kell ,olyant nem érdemes venni mert az nem annyira édesít, de ezt használd nyugodtan,én is szoktam Karolának tenni a teába ha nincs itthon méz
     
    umbra08 kedveli ezt.
  5. szandimon

    szandimon Új tag

    Szokott valaki málnaszörpöt készíteni? Hogyan? Köszi!
     
  6. poe

    poe Őstag

    Tegnap csináltam "tejbebulgurt" szederszósszal, finom lett. :)
     
  7. lizzi

    lizzi Őstag

    Én most szörpöket úgy készítettem ,hogy összeturmixoltam a gyümit xilittel és tettem hozzá vizet ha túl sűrű volt ,aztán beletöltögettem jégkockakészítő zacskókba és be a mélyhűtőbe,így nem kell bele tartósítószer és gyors is.
     
    szandimon kedveli ezt.
  8. christina

    christina Őstag

    :o Milyen az azonkívül hogy finom?

    Receptet lehet kérni? Vagy mindent szemre raktál bele?;):dr_24:
     
  9. poe

    poe Őstag

    Szemre raktam bele, de megkísérlem leírni.

    A bulgurt felraktam főni, kb 2,5-szeres tejben, csempésztem bele kis tejszínt is. Én barna cukorral édesítettem, de persze lehet mással is. Került bele egy kis vanília és fahéj. Nagyjából tíz perc alatt megfőztem, (kicsit még ropogott), majd lefedve hagytam kipattogni. Mikor kihűlt, irány a hűtő.
    A szedret villával összenyomkodtam, és hogy ellensúlyozzam a fanyarságát, kevés eperdzsemet csempésztem bele. A tetejére hagytam néhány egész szemet.
    A többit próbáljátok elképzelni... :)
     
    christina kedveli ezt.
  10. Marcsi67

    Marcsi67 Tag

    Sziasztok!
    Eltevős időszak van, életem első cukormentes eltevőse. Kapok sárgabarackot, DE!! lekvárnak hogyan tegyem el? És szerintetek a nádcukor jobb-e, mint a fruktóz? Azzal lehet eltenni a barackot?
    Várom válaszotokat!
     
  11. misamaci

    misamaci Aktív tag

    A nádcukor gyakorlatilag nem igazán különbözik a sima kristálycukortól (répacukor), szóval ezzel az erővel normál kristálycukorral is elrakhatnád.
     
  12. christina

    christina Őstag

    Köszönöm! :) Sajnos elképzeltem.....:p:rohog:
     
  13. szandimon

    szandimon Új tag

    Szia!
    Én fruktózzal szoktam eltenni a lekvárokat. Semmi tartósítószer, semmi más, csak gyümölcs+fruktóz, a fejreállítós melegdunsztos módszerrel. Mennyiségre csak tippet tudok adni, én az idén eddig eper és málna lekvárt csináltam, 1kg gyümölcshöz 14 dkg fruktózt tettem. De lehet a barack édesebb, abba nem kell annyi.

    Egyébként írigykedek....a sárgabarack a legfinibb gyümölcs a világon, nálunk 400 Ft alatt nem nagyon lehet venni kilóját.... a lekvár csak álom :( Majd küldj egy kicsit :D
     
  14. bogesz

    bogesz Új tag

    szia!én most csináltam 18 üveggel,jó lett! nálunk kedvenc! most folyékonnyal csináltam meg 30 db süssinával,ja és én tettem bele zselésítőt 3in 1-t! tényleg fini lett!
     
  15. Marcsi67

    Marcsi67 Tag

    köszi. Miközben keverem-kavarom, gondolok rád.
     
  16. Marcsi67

    Marcsi67 Tag

    Hm.. Most már jó nagy nálam a zűrzavar. Akkor most mi a jó, és mi a nem? Ha van, küldj egy linket, hogy olvasgassak!!
     
  17. vighkata

    vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

    Rám is, lécci, lécci ;)
     
  18. vighkata

    vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

    Télleg, Macikám, csináltál már nekünk jóféle kenyeres,- meg müzlis-egyebes blogot. Ugye lenne kedved nekünk segedelmet adni a cukrok összefoglalásával, mindenféle fehér, finomitott, barna, nádmelaszos, meg fruktózos változattal?
    Puszka érte :)
     
  19. vighkata

    vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

    Én eddig bármit tettem el édesitővel, az mind a kukában végezte. Bezzeg amit rumban raktam el csak úgy natúr, az mind szuper lett. Valahogy az eltevés nem az én műfajom. Igaz, nem is kavarok napokat a konyhában. :D
     
  20. Marcsi67

    Marcsi67 Tag

    Ebben lehet valami, mármint az alkoholban.:D
    Kaptam meggyet, pálinka-ágy volt. Hát naaagyon finom...volt. főleg egy kis étcsokival...:hurra:
     

Megosztás