Országos Diabétesz Programok

DiabFórum témája a 'Programajánló' fórumban , 2008 Május 13.

 1. DiabFórum

  DiabFórum Új tag

  A MACOSZ és a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület május 17-én, szombaton a Törökszentmiklósi Lábassy János SZKI Sportcsarnokban megrendezi a XI. országos cukorbeteg találkozót.

  A 10 órakor kezdődő szakmai programban Dr. Krivanek László: Az inzulinkezelés és testsúly, Dr. Turbucz Piroska: A testsúly és a kardiovaszkuláris kockázat, Dr. Hermányi Zsolt: Bázis analóginzulin hatása a testsúlyváltozásra és Dr. Árok Terézia: Csontritkulás a diabéteszben címmel tart előadást. A szakmai programok moderátora prof. dr. Madácsy László lesz.

  A rendezvényen sor kerül az immár hagyományos írásbeli és szóbeli vetélkedőre, majd kultúrműsor szórakoztatja a résztvevőket. A vetélkedőn csak a MACOSZ tagszervezetei vehetnek részt! Az 1–3. helyezett csapatok pénzjutalomban részesülnek. Changing Diabetes torna is lesz Schobert Norberttal, a Changing Diabetes séta résztvevői apró ajándékokat kapnak.

  A rendezvény fő támogatója a NOVO NORDISK HUNGÁRIA Kft.
   
 2. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Túra az egészségért - nem csak diabéteszeseknek

  A Diabetes lap, amely ma már az ország egész területén eljut a cukorbetegekhez, a jövőre esedékes 20 éves évfordulója kapcsán programsorozatot indított.

  A következő túra időpontja 2008. szeptember 21., vasárnap, helyszíne: Eger.

  Gyülekezés a belvárosban, a Dobó téren a Cukorbetegek Egri Egyesületének a sátránál 10 óráig. Séta az egri borvidék legszebb részén, a szüret kezdetekor. Pihenő a Szent Donát szobornál hely-történeti ismertetéssel. A túra tartama kb. 2 óra, visszaérkezés az északi lakótelepre, ahonnan a tömegközlekedés megoldott.

  Minden résztvevőnek „befutó” csomag!

  A túrákra várjuk családok, baráti társaságok, egyesületek, természetet kedvelők jelentkezését!
  Minden érdeklődőt – cukorbetegeket és egészségeseket egyaránt – sok szeretettel várunk!

  A túra Eger Ünnepe idején zajlik, ami az egri civil szervezetek legnagyobb közös rendezvénye, ahol sokszínű, ingyenes programokkal várják az érdeklődőket a Dobó téren felállított sátraikban, így a túrára érkezőknek már szombaton lehetőségük lesz bekapcsolódni ezekbe a programokba is. A város idegenvezetői mindkét napon ingyenes városnézésre invitálják a résztvevőket Eger gyönyörű, barokk belvárosában. Szombaton 14 órától Cukorbeteg Találkozót is szerveznek a bel- és külföldi partner egyesületek képviselőivel a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Vasárnap kora délután szüreti felvonulás indul a bel-városból a szépasszony-völgyi boros-pincéknél zajló vidám programokra. Minden érdeklődőt nagy szeretettel vár a Cukorbetegek Egri Egyesülete!

  A pontos és megfelelő szervezés érdekében kérjük, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelezni legyenek szívesek: Jakabné Jakab Katalin (helyi szervező): tel.: 06-20-967-9760, e-mail: jakab@ecity.agria.hu, diabklub@agria.hu
   
 3. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Nekem pedig ahhoz kellene segítség,hogy olvastam még korábban hírdetést a drinfon,hogy 2 progi lesz októberben is és novemberben is.Az egyikre olyan családokat várnak,ahol 8 év alatti diabos gyermek van,vagy friss diabos.A linket elmentettem mindkettőről,de mikor nem rég rákattintottam,mégsem adta be a hírdetést én pedig nem mentettem el a konkrét infokat,pedig fontos lenne továbbítanom.Előre is köszi a segítséget.
   
 4. Zsu77

  Zsu77 Új tag

 5. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Szia Zsu,
  igen, az új oldallal megszűnt a régi. Amit keresel, az tavalyi program szerintem, idén nem tudok Törp eseményről. Rákerestem a neten, amit találtam erről 2007 szeptemberi... (szerintem az mcd-n is véletlenül maradt fenn sokáig). Egyébként a győri Gyermekdiabetes Gondozó és a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület szokták szervezni, az ő oldalukon sincs friss info...
   
 6. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Hát ez érdekes...
  Pedig idén nyáron találtam ott véletlen.Lehetetlen egy honlapon,hogy tavalyi fent maradjon...
  Hová tűnt el így nyomtalanul...
   
 7. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Bocsi, azt hiszem ez az én hibám...
  de szerintem ez volt, amit itt is olvashatsz
   
 8. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Nem,nem ez.Hacsak nem előbbre lett hozva.De ez túl előbb van... :)
   
 9. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Akkor hétfőn utánajárok (leginkább telefonálok) :)
   
 10. Zsu77

  Zsu77 Új tag

 11. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Majd én is megérdeklődöm a győrieket, mert engem is érdekelnek a Törp programos rendezvények...
  Tavasszal-nyár elején mondták Győrben, hogy lesznek rendezvények, majd értesítenek róla, mert akkor még nem voltak lefixálva az időpontok..
   
 12. zsuzsa

  zsuzsa Új tag

  Sajnos én is ilyen programra vártam, de a honlapokat nem frissitik, és bizony szerintem a 2007 est olvastad, vártuk a törprogramot is, de ezk szerint idén nem kaptak hozzá támogatást.
   
 13. zsuzsa

  zsuzsa Új tag

  Örülnénk ha mégis lenne
   
 14. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Szerintem ezek annyira fontosak,hogy az sem lenne baj,ha belépős lenne.Sajnos ma olyan az ország,hogy támogatásra várni egyenlő az öngyilokkal...Mondjuk csak egységes/családi belépte lenne,meg aki akarja,az vehetne támogatóit.Kár lenne,ha nem lenne anyagiak miatt...:(
   
 15. zsuzsa

  zsuzsa Új tag

  Nagyon rossze hogy ez így van, de az is igaz hogy az egész kezdeményezésre mindíg egyetlen diab cebtrum maradt, és vagy talált támogítókat vagy nem, lebonyolítani sem volt kis munka és egy országos diab centrum orvosai ápolói fél éven keresztűl szervezték, saját ideük erejük rovására, ami nekünk érintetteknek nagyon jó volt, és hálásak is vagyunk érte, de sajnos csak ennyit kaptak érte. lehet hogy már a lehetőségük sem volt meg rá, támogatást sem kaptak, és sok költséggel járt, így fel kellett adniuk. De más centrumok kh ak is mozgósíthatnák magukat, és így ahogy mondod fizetne érte az ember, szállás ellátás stb... csak együtt lennénk, mi és a gyerekeink, szakemberekkel, segítőkkel, konzultáció, beszélgetések, kötetlen programok, kapcsolatok létesülhetnek stb... nincs aki keretet adjon hozzá, aki ezt szervezze, és kivitelezze.
   
 16. zsuzsa

  zsuzsa Új tag

  Most lesz 20 án nem tudom ki hallott róla, mi levélben kaptuk a metronictól a meghívást, hajókirándulás a Dunán, Körner dr.-nő vezetésével, tulajdonképpen egy kirándulás keretében való edukáció. Metronic pumpásoknak, és a Klinikán kezellteknek. Mi még kaptunk meghívót, pedig már nem a Körner dr.-nő kezeli a gyereket, így meg már ciki lenne elmenni.
   
 17. christina

  christina Őstag

  Én hallottam róla, mikor a cég képviselőjét felhívtam és érdeklődtem a pumpáról akkor mondta, hogy lesz ez a kirándulás és mi is nyugodtan mehetünk-úgy is mint érdeklődők.
   
 18. pumpás

  pumpás Őstag

  December 6 pumpás mikulás BP-n.Helyszin késöbb.Szervezés alatt van.
   
 19. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Világnapi rendezvények

  Diabétesz Világnap nyitó rendezvénye november 8-án Kaposváron, 15-én Budapesten a MOM művelődési házban.

  A kaposvári programról:

  A MACOSZ és a Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesülete november 8-án Kaposvárott, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának épületében rendezi meg az Országos Diabétesz Világnap nyitó rendezvényét.

  A rendezvény jelmondata : „JUSSON IDŐ MINDEN CUKORBETEGRE”!

  A világnapi találkozó programja
  08.30-tól: regisztráció
  10 órától: megnyitó, köszöntők
  10.20-tól: szakmai előadások
  11.20-tól: 10 perc mozgás az egészségünkért Schobert Norberttal
  11.30-tól: előadások folytatása
  13 órakor : ebéd
  14 órakor: Neuropátia road-show neves szakemberekkel
  15 órakor: Hevesi Tamás koncertje
  16 órakor: tombolasorsolás
  16.30-kor: Az Év Diabetikus Terméke-díj átadása, majd zárás

  A rendezvény idején gyógyszer- és gyógyászati segédeszközgyártók kiállítására, diabetikus termékek forgalmazására kerül sor, várhatóan vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint-mérés, bőr- és hallásvizsgálat, valamint neuropátiás és szemészeti szűrés is lesz.

  Szabadidős programokra (színház-, mozi-, múzeumlátogatás) is lesz lehetőség.
   
 20. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Budapesti Diabétesz Világnap: november 15

  Kibővített szűrőprogram a budapesti világnapi találkozón

  A Diabétesz Világnap fővárosi megemlékezését hagyományosan a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete rendezi november 15-én (szombaton) az egykori MOM Kultúrházban 9 órai kezdettel.

  A találkozón Dr. Fövényi József főorvos a Jó és hosszú élet titka az optimális vércukorszint kézbentartása révén címmel tart előadást. Dr. Pogátsa Gábor professzor előadásából kiderül majd, hogyan segíthetik saját egészségük karbantartását a 2-es típusú cukorbetegek a rendszeres, napközbeni vércukorméréssel.

  A szokásnak megfelelően alkalom lesz vércukor- és koleszterinmérésre. A szűrőprogram azonban ezúttal kiegészül szemészeti, lábállapot és fülészeti vizsgálattal is. A látogatók, mint mindig, válogathatnak a különféle diétás készítmények és gyógyászati termékek forgalmazóinak kínálatában. A rendezvény műsorát Bencze Ilona fogja konferálni, fellépnek Hevesi Tamás, valamint Gór Nagy Mária Színitanodájának növendékei.

  Mindenkit szeretettel várunk!
   
: , macosz

Megosztás