Tűmentes CGM a láthatáron?

nofre témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 4.

nofre - 2017 Július 4, 16:06
 1. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Egyesült Királyságban működő Nemaura Medical Inc. elsőként a világon még ez évben forgalmazni kívánja a tű nélküli, tehát nem invazív, tapaszként a bőrre helyezhető folyamatos vércukormérőjét.

  A neve sugarBEAT®, és még az idén nyilvánosságra kerülnek a készülékkel lefolytatott klinikai vizsgálatok eredményei. A rendszert először európai országokban és a Közel-Keleten fogják forgalmazni.

  sugarbeat-ache.jpg

  Az előzetes információk szerint a felkarra helyezhető érzékelő tapaszok egy napig működnek, Bluetooth kapcsolaton keresztül továbbítják az adatokat egy óraszerűen viselt vevőkészülékhez, ill. egy app révén okostelefonhoz. Minden tapasz a felhelyezés után – egy 30 perces bemelegedési periódust követően – egyetlen ujjbegyes vércukorméréssel kalibrálandó. Ezután 5 percenként mutatja az aktuális vércukorértéket.

  A folyamatos vércukormérőt nem inzulinnal kezelt 2-es típusú diabéteszesek számára készítik – valószínűleg azért, mert pontossága nem éri el az inzulinkezelés esetén szükséges mértéket. A gyártók szerint ára jelentősen alacsonyabb lesz, mint a jelenlegi CGM rendszereké.

  sugarbeat_new.jpg

  (Forrás: nemauramedical.com/sugarbeat)

  Megjelent: DiabFórum magazin 2017/2. - május (39. oldal)
   

Hozzászólások

nofre témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 4.

Megosztás