Ujjszúró

Eribaby témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2007 Április 17.

 1. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Receptre minden bizonnyal valamelyik DCont készüléket fogjátok kapni, ez a bevett szokás... :mad: De jó, ha tudjátok, hogy VAN beleszólásotok abba, hogy milyen készüléket ír fel az orvos mindennapi használatra, 4 évre!!! Ne féljetek az orvos elé odaállni saját "kívánsággal"!!!!!!
  Még a cukormérő közgyógy-ra való felírása előtt nézzél körül, milyen cukormérőket lehet kapni közgyógyra, és mennyibe kerülnek hozzájuk a teszcsíkok (csak támogatottakat érdemes nézni!!!)!
  Ha javasolhatom, ezeknek nézzetek utána:
  DCont Start
  DCont Optimum
  DCont Partner
  DCont Personal
  Ezek mindegyikéhez kaphattok közgyógytámogatott tesztcsíkot (azaz, ingyen...)
  És van még egy készülék, amit érdemes még megnézni:
  Méry TD-4252 vércukormérő. A készülék maga 7000 Ft (egyszeri költség), de a hozzá használatos tesztcsík közgyógyellátás keretén belül is rendelhető!
  Vannak itt a fórumon páran, akik használják a Méryt, esetlegesen érdeklődhetsz Tőlük is, hogy milyen a készülék felhasználói oldalról tekintve! ;) (Borka nicknév alatt író társunk is ezt használja!;), és Zsuzsa is, kisfiánál!)
  Természetesen, vannak akik valamelyik DCont készüléket használják, Tőlük is kérdezzél bátran!

  (Én és kisfiam, Máté, megrögzött Accu-Chek használók vagyunk... Máté Active én pedig Go felhasználó vagyok!:D)
   
 2. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Huhúúúú! Te vagy a Mi emberünk! Már írjuk is össze a listát, csak várj, amíg kedves vighkata (alias Teki :D) kolleginám "hazatér"! :D;):cool::rohog:
   
 3. Adingo

  Adingo Új tag

  Hát??? Ha ki várjátok míg néha haza érek??? Akkor ám legyen.Fő csapás Francia, és Angol. De a Német sem marad el. Itt vannak ismerősök akikhez tudok fordulni patika ügyben.

  De azt mondja meg valaki miért nem jelenik meg a nevem alatt a fénykép??? Mindent jól csináltam !?
   
 4. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Kivárni?! Mi nagyon türelmesek vagyunk ám...! :D:D:dr_24:
   
 5. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Nem lehetséges, hogy a profilképhez töltötted fel a felrakni kívánt képet (ugyanis, láttam, hogy a profil oldaladra töltöttél fel képet)?! A "logó módosítása" menüpontnál (éppen a profilkép módosítása" alatt!) próbáld meg, hátha...!
   
 6. Adingo

  Adingo Új tag

  Semmi gond !!!!!!
  Idegesít az a fránya fotó !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
 7. tímeácska

  tímeácska Őstag

  tökéletes!!! :d
   
 8. Adingo

  Adingo Új tag

  Isten király vagy !!!!!!

  THX !!!!!
   
 9. tímeácska

  tímeácska Őstag

  SZUPEEER! Akkor előző privim stornó...! ;):D
   
 10. Adingo

  Adingo Új tag

  Figyu, csak össze kell szedni a dolgokat, eljuttatni hozzám a listát, és máris intézem a továbbiakat.
  Nem tudom ez a vásárlás hogyan megy? Kint elfogadják e a Magyar receptet??? Azt tudom egyszer Svájcba váltottam be egy recept fájdalom csillapítót, az összeg hallatán már nem fájt semmim, és gyorsan kiszaladtam az üzletből.
   
 11. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Adingo! Tetszik az aláírásod! Remélem, 100%-ig így is gondolod/érzed és cselekszel! ;)
   
 12. Adingo

  Adingo Új tag

  Ok. Ő az Új kis betegünk.A becsületes neve, Írisz-Anna, és Októberben volt 8éves.
   
 13. Adingo

  Adingo Új tag

  Ha nem így gondolnám, már rég halott ember lennék. Nekem már kijutott annyi az élettől, mint másnak 3x is.
   
 14. Adingo

  Adingo Új tag

  Ha gyorsan szükségetek van rám, írjatok magánba, de még pár nap nemigen leszünk mail közelbe. Most épp Prágából gépelek nektek.
  De ha kell megadom a számomat is. Nem titkos.
   
 15. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Nem tudom, hogy elfogadják-e a magyar recepteket EU tagállamon belül...! De minden bizonnyal, ha el is fogadják, nem támogatottként számlázzák...!
  Nekünk igazából nem receptes cuccok kellenének, hanem leginkább olyan - máshol evidens dolgok -, amikről kis hazánkban még csak nem is álmodhatunk... Pl. ilyen az orvosi azonosító karkötő: http://www.laurenshope.com/category/111/medical-id-alerts-for-kids-and-girls . De ez csak egy példa...
   
 16. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Igazán kedves tőled a segítő szándék! Szerintem ráérős a dolog, majd jól összeszedjük kinek mire fáj a szíve, és összeírjuk, a piszkos anyagiakat meg letárgyaljuk priviben! Aztán a beszerzés ráér, tényleg türelmesek vagyunk! :) Már megtanultunk várni... :( Pl. a Multiclixre is éveket vártunk... De a Combo inzulinpumpát is évek óta ígérgetik (de talán már idén... :p), környező országokban meg már a hazai Spiritet (Combo elődje) nem is forgalmazzák... Tehát, várunk...
   
 17. Adingo

  Adingo Új tag

  Hát ha kint megértik azt amire ti idehaza gondoltok, akkor szerintem előbb-utóbb menni fog a dolog. Max kicsit tapogatódzok kint, hogy hol lehet gyorsan beszerezni. Ugye nem kereskedelmi mennyiség kell?? "orvosi karkötö" Mert sztem az már valami elosztóban lesz.
   
 18. Adingo

  Adingo Új tag

  Minek után én,mi most kezdjük ezt az egész vesszőfutást, így ha nekem adódik valami Új cuccos, biztosan nem 1db-ot veszek ha elfogadható az ár kint.
   
 19. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Kereskedelmi mennyiség? Dehogy! Csak pár darab... Nekem pl. 2 darab...:D
  Szerintem utána lehet járni, hogy hol lehet beszerezni. Nagyon remélem, hogy nem csak megrendelésre gyártják... Mármint, postai megrendelésre...
   
 20. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Hát még úton, útfélen vagyok, de mint megrögzött fórum kocka, lecspok az alkalomra, hogy itt legyek veletek.

  Adingo, üdv közöttünk, jó hogy ránk találtál. Egy megnyugtató dolog a diabban. Ezután sokkal egészségesebbek lesztek, mert a diab által megtanuljátok a helyes életvezetést, és az optimális diétát. A kütyükben, tanulni valókban meg itt vagyunk mindannyian nektek.
  Ja és én is Multiclix nyúzó vagyok, bátran ajánlom ezt a bökőt. Cukimérőből pedig nem fölösleges, ha egy 8 éves kislánynak van kettő. Tehát ha az elsődleges választás nem volt telitalálat, a második már lehet az. Így a két kütyü közül az egyik lehet tartalék.

  Csigu, egy kis kijavítás: a cukimérő 6 év kihordásra van
   

Megosztás