Vércukor érték mg/dl

lili3 témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2006 Szeptember 21.

 1. lili3

  lili3 Új tag

  Kedves Mindenki!

  Szeretnék segítséget kérni. Most költöztem Franciaországba családostól, a kislányom cukorbeteg. Otthon a jól megszokott kis életritmusunkat éltük. Itt szinte minden más. Kaptunk egy modern vércukormérőt Freestyle papillon mini. Szuper. Tényleg. Nem az ujjbegyéből veszek vért, hanem a karjából, combjából, tenyeréből. Szóval több lehetőség van rá. A lényeg, hogy nem mmol/l-ben kapom az értéket, hanem mg/dl.

  Most keresek egy táblázat szerűséget az értékekről, mi a normális mi nem, akár összehasonlításként is a kétféle mértékegységről. Nem igazán találtam semmit.

  Aki tud ilyesmit kérem írja meg hol találom.

  Köszönöm előre is!
   
 2. gy.zsolt

  gy.zsolt Új tag

  Ha mg/dl osztod 18-al megkapod az erteket mmol/l-ben .
  A hatarertekek is ennek megfeleloen alakulnak
   
 3. gy.zsolt

  gy.zsolt Új tag

  Mlyen ujdonsagok vannak a magyarorszagi bevett szokasokhoz kepest a cukorbetegseg kordaban tartasahoz : inzulinpumpa , cukormeres ... stb , mi ujdonsaggal biztatnak a jovore nezve arrafele ?
   
 4. mamago

  mamago Új tag

  Szia Lili3!
  Végre hírt adsz magadról:)
  Ha a keresőbe beírod, hogy diabetes mellitus, a TARTALOMJEGYZÉK címszóra kattintva az 1.6. fejezetre menj rá, ott van az alábbi táblázat. Itt jól szétcsúszott. (Ez a könyv egyébként is jól használható.)
  A tesztcsík dobozán se tüntetik fel?


  Laboratóriumi vizsgálat Nem diabeteses Cél További
  intézkedés
  javallott
  Étkezés előtti vércukor (mmol/l) (mg/dl)**
  <6,1<110
  4,4-5,5 80-120
  <4>7,8 <80>140
  Vércukor ágynyugalomban
  (lefekvési időben) (mmol/l)**
  (mg/dl)**
  <6,7 <120
  5,5-7,8 100-140
  <5>8,9 <100>160
  HbA1c(%) <6,00 <7>8,00
   
 5. lili3

  lili3 Új tag

  Köszönöm a gyors válaszokat!

  Először is idekint az életritmus teljesen más.

  Az óvoda 8.3o-kor kezdődik, reggel kinyitják a kaput, még öt perccel sem korábban és szépen ledaja mindenki a csemetéjét. Az én gyerekem egyedüli cukorbeteg. Az óvonő nagyon rendes, megértő. Már meg tudja mérni a gyerekem vércukorszintjét, tisztában van vele mi a teendő, ha leesik a cukra. A tízórait én készítem otthon, és bevisszük az oviba. 9.oo szendvics, 1o.oo gyümölcs. (Csak megjegyzem Szolnokon erre nem vállalkoztak, sem a cukormérésre, sem arra, hogy én bevigyem az ételt, mondván az ÁNTSZ nem engedélyezi.)

  A gyerekekért 11.3o-ra lehet menni, szinte mindenki otthon ebédel. Ez nekem tökéletes, mivel így szép nyugodtan megmérem a cukrát ebéd előtt, és ha szükséges kap egy gyorshatású inzulint. Az ebédet szintén én felügyelem, készítem, számolom a szénhidrátot, stb. Délután én nem viszem vissza, de 13.3o-tól 16.3o-ig van óvoda. Nem mindenki alszik, de aki szokott őket külön kisteremben lefektetik aludni.

  Mi Párizsba járunk orvoshoz. Minden hónapban megyünk egyszer. Először is kaptunk új tűt a tollhoz. 2,5 x 5,o mm. Utána új vércukormérőt, ami nagyon szuper. Nem csap az ujjából vehetek vért, a karjából, combjából, tenyeréből,... Este rájöttünk, hogy a kis szerkezet mind a két mértékegységben megmutatja az eredményt. Tényleg szuper. Reggel ébreszt, este világít, még jó hogy nem kér enni, annyira inteligens.

  Októberben megyünk vissza az orvoshoz, és átállítják másik életritmusra. Most 6.oo-kor inzulin, 7.oo reggeli, 9.oo, 1o.oo tízórai, 12.oo ebéd, 15.oo, 16.oo uzsonna, 17.oo inzulin, 18.oo vacsora, 2o.oo pótvacsi.

  Az inzulinpumpa itt természetes, aki iskolást korba lép, automatikusan megkapja. Újdonságokról még nem nagyon beszéltünk, de ha megtudok valamit leírom!

  Puszi mindenkinek!
   
 6. szolnok

  szolnok Új tag

  Heló Lili!


  Emlékszem rád a fórumból és arra is. hogy te is szolnoki vagy. Végtelenül örülök , hogy kedvezőek a tapasztalataid Franciaországban, ellentétben az itthoniakkal. Irj mindenről és ha haza jössz megkéne próbálni az itthoni ovodákat erre a minimum teljesítményre rávenni, / hogy mérés és étkeztetés otthoni kajával / Tudod nekem mind két gyermekem diabos bár ők már fiatal felnőttek nagyon átéreztem és érzem minden ilyen gyermekkel bíró anyuka sorsát, na és a gyerekekét is.
   
 7. mamago

  mamago Új tag

  Van mit fejlődnünk... Lili cukrai jobbak most, mint itthon, az óvodai ebéddel?
  Felfogni nem tudom, hogyan lehet olyan rugalmatlan egy óvoda (mint pl. a szolnoki), hogy hideg ételt sem enged be és ezzel "otthon tartja" a szülőt. A meleg ételt még vmennyire megértem, de az is lehet vmely étkeztetési vállalat megfelelően csomagolt CH-szegény menüje, amiből, ha kell, tegyenek el mintát.
  Egyébként borzalom, milyen ételek vannak az oviban, bár azt hiszem, erről már panaszkodtam itt. Reggelire debreceni kolbász, olajos hal, legócskább virsli, olasz szalámi. Ideális táplálék gyermekeknek, főleg 2.5 éveseknek:-(( Szerencsére mi vihetjük a hideget, mások is viszik, akik nem ebédelnek ott.
   
 8. mamago

  mamago Új tag

  Betegség esetén mit a tapasztaltok?
  Egy hete volt az első láz, azaz hőemelkedés + nátha. A napi 3-4E-et 8-ra emelve se mentünk 8-as érték alá. Ez 3 napig tartott, utána tökéletes cukor, 3E inzulin. Most is ez a vírus terjeng az oviban, sikerült megkapnia a fiamnak újra, nincs hőemelkedése. 13-ig elmenő cukrai vannak tartósan, nagyon nehezen reagál az inzulinra.
   
 9. szolnok

  szolnok Új tag

  Nekünk annak idején az orvos aztmondta, ha beteg a gyerek ne csináljunk profilt amit a kotrollra kellett vinni mert ugysem lesz jó. Minden betegség, még a sima megfázás is borította és borítja a mai napig cukrot. MIndig kell 2-5 nap mií ujra beáll.
   
 10. bogácsa

  bogácsa Új tag

  ha én beteg vagyok, akkor gyakorlatilag kezelhetetlen a cukrom..a megoldás meggyógyulni....az inzulinigényem-evés nélkül is van mikor 2szeres is akár.most félek is a téltől meg a vírusoktól.
  profilt el kell halasztani,egészséges időszakra
   
 11. mamago

  mamago Új tag

  Köszönöm a válaszokat!
  Szép tél elé nézünk, eddig 1 hét ovi, 1 hét otthon. Majd' minden kezdő ovisnál ez a tendencia, csak nálunk még kellemetlenebb. Majd próbálkozom homeopátiás megelőzéssel.
   
 12. bogácsa

  bogácsa Új tag

  a homeopátiás módszereket mindenkinek szorgalmaznia kell.persze komoly betegség és egyéb gond esetén csak az erősebb szerek segítenek.
  sok zöldség és gyümölcs!-ez nagyon erősíti az immunrendszer!
   
 13. mamago

  mamago Új tag

  Ha nem is megelőzésképp, a gyorsabb lefolyás érdekében mindenképp jók. A gyerekorvos először homeopátiás készítményekkel kezd, nekünk eddig bevált.
  Zöldség vagy gyümölcs minden étkezésnél, azaz naponta nyolcszor kerül asztalra, igaz, eddig betegség tekintetében jók voltunk az évi 1-2 náthával. Eddig. Ovi nélkül.
   
 14. mamago

  mamago Új tag

  Nem annyira tartozik ide: használtatok már C-Test-et? Ma vagy 20 mérést csináltam a családon, 1-1.5-tel többet mér, mint a Personal csík. Nincs az a vércsepp, ami elég neki. Vagy rosszul csinálom. Kaptam néhány dobozzal, nagyon megörültem neki.
   
 15. vicza

  vicza Új tag

  Sziasztok. 3,5 éves diabos kislány anyukája vagyok. Látom ezen a fórumon sok hasonló gyermek szülei vannak, úgyhogy ha nem zavarlak titeket csatlkoznék. Sokszor vannak kérdéseim, a dokim pedig nem akarom mindennel hivogatni. Most stabilak vagyunk, de ki tudja mi jön még.
   
 16. mamago

  mamago Új tag

  Szia Vicza!
  Nagyon örülök, h. idetaláltál.
  Mikor derült ki kislányod cukorbetegsége?
   
 17. vicza

  vicza Új tag

  2005. december 15-én vittem be félkómásan a Heim Pálba. A körzetinél voltunk aznap, mert nagyon rosszul volt a gyerek, de az csak vitamint, meg vasat adott. Amikor hazajöttünk, fogtam és bevittem önkényesen a kórházba. Jól tettem, mert mondták, hogy fussunk( szó szerint ) az osztályra. Másnap délután ült fel és kérdezte meg, hogy hol vagyunk?
   
 18. bogácsa

  bogácsa Új tag


  a d test nagyon durva...én 3szor akartam kipróbálni,de sosem jött annyi vér az ujjamból:)
  az már emberkinzás!
   
 19. bogácsa

  bogácsa Új tag

  c tesztet akartam természetesen irni! :D
   
 20. zsuzsa7cat

  zsuzsa7cat Új tag

  Én is így jártam vele..... és nem is pontosan mért.
   

Megosztás