Zabkenyér

Zabkenyér

Diétás kenyér zabpehelylisztből.

Értékelés
MegosztásTweetSaveMegosztás
Hozzávalók1 adag
15 szelet
 30 dkg zabliszt
 10 dkg búzasikér
 5 dkg apró szemű zabpehely
 2 teáskanál
 1 teáskanál szódabikarbóna
 7 g instant (szárított) élesztő
 1 evőkanál (8 g) olvasztott kókusz zsír
 4 dl langyos víz
1

A szárazanyagokat (zabliszt, zabpehely, búzasikér, só, élesztő, szódabikarbóna) egy tálba tesszük és fakanállal összekeverjük.

2

A szárazanyagok közepébe egy gödröt készítünk, amibe beletesszük az olvasztott kókuszzsírt, és fél dl vizet.

3

A folyadékokat fakanál segítségével összekeverjük a liszttel, majd fél decinként összekeverjük a többi vízzel, míg végül egynemű, kissé ragacsos tésztát nem kapunk.

4

A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

5

Egy kenyérsütő formát vagy más tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a zabkenyerünket.

6

A tetejét megszórjuk olajos maggal és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

7

Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeleteljük.

1 szelet tápanyagtartalma
8

Ha 15 szeletre vágjuk, egy szelet (olajos-magos szórás nélkül):

Energia: 95,9 kcal
Fehérje: 3,56 g
Zsír: 2,22 g
Szénhidrát: 15,33 g

Tápanyagtartalom

adag Teljes kenyér, olajos-magos szórás nélkül


Mennyiség adagonként
Kalória 1439
% Napi érték *
Zsír 33.3g52%
Szénhidrát 230g77%
Fehérje 53.4g107%

* A százalékos napi értékek 2000 kalóriás étrenden alapulnak. Napi érték lehet magasabb vagy alacsonyabb a kalóriaszükségletektől függően.

Ingredients

15 szelet
 30 dkg zabliszt
 10 dkg búzasikér
 5 dkg apró szemű zabpehely
 2 teáskanál
 1 teáskanál szódabikarbóna
 7 g instant (szárított) élesztő
 1 evőkanál (8 g) olvasztott kókusz zsír
 4 dl langyos víz

Directions

1

A szárazanyagokat (zabliszt, zabpehely, búzasikér, só, élesztő, szódabikarbóna) egy tálba tesszük és fakanállal összekeverjük.

2

A szárazanyagok közepébe egy gödröt készítünk, amibe beletesszük az olvasztott kókuszzsírt, és fél dl vizet.

3

A folyadékokat fakanál segítségével összekeverjük a liszttel, majd fél decinként összekeverjük a többi vízzel, míg végül egynemű, kissé ragacsos tésztát nem kapunk.

4

A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

5

Egy kenyérsütő formát vagy más tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a zabkenyerünket.

6

A tetejét megszórjuk olajos maggal és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

7

Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeleteljük.

1 szelet tápanyagtartalma
8

Ha 15 szeletre vágjuk, egy szelet (olajos-magos szórás nélkül):

Energia: 95,9 kcal
Fehérje: 3,56 g
Zsír: 2,22 g
Szénhidrát: 15,33 g

Zabkenyér
>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings