„Szentivánéji álom” – Magyarország cukormentes tortája

A pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül készült alkotása, a Szentivánéji Álom nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája 2020-as versenyét. A győztest Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be a Magyarország Tortájával és a Szent István napi kenyérrel együtt.

„Szentivánéji álom” - Magyarország cukormentes tortájaA Szentivánéji Álom nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém teszi teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy.

Az édesség a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmaz, ezért a cukorbetegek számára jó választás lehet. Laboratóriumi vizsgálatait a WESSLING Hungary független laboratórium végezte.

A Szentivánéji Álom készítője fődíjként egy Beurer Health Manager csomagot vehetett át a Beurer Medical Hungary Kft. jóvoltából.

„A leginnovatívabb recept” különdíjat a 77 Elektronika Kft. felajánlásával a monori Ami Süti érdemelte ki az Ami Pisztácia versenyművel.

Különdíjban részesítette a Diabess-Györgytea a legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta készítőjét, az elismerést a Virág Cukrászda és Kávéház Szeged érdemelte ki a berkenyét tartalmazó Mogyorócskával.

Magyarország Tortája a Curiositas lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában kóstolhatja meg.

Háziverseny

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a profi cukrászok számára megrendezett Magyarország Cukormentes Tortája verseny mellett idén is meghirdeti a „HÁZIVERSENYT” nem cukrászok részére.

A nevezési határidőt meghosszabbítottuk:
2020. szeptember 13-ig várjuk
a pályázatokat, recepteket.

A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny célja olyan egészséges, alacsony szénhidrát- és energiatartalmú torta megtalálása, amely hozzáadott cukor és fehér liszt nélkül készül.

Megjelent: DiabFórum magazin 2020/3. – augusztus (74. oldal)

>
Close Popup

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Close Popup
Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Technikai Cookie-k
Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie

Összes tiltása
Save
Összes engedélyezése
Open Privacy settings
Send this to a friend