Cukorbetegek foglalkoztatása

Írta JuliaSzlavik a JuliaSzlavik blogja blogban. Megtekintés: 1806

A munka szinte minden ember életének szerves része. A cukorbetegek életének egyaránt. Megfelelő életmód mellett, ami magába foglalja a diétát, sportot, rendszeres cukorszintmérést, a cukorbeteg életvitele normálisnak tekinthető. Fontos, hogy alkalmazkodjunk ezekhez a sajátosságokhoz és aktívan éljük életünket. Fontos tudnunk, hol dolgozhatunk cukorbetegen és hol nem.

Aki cukorbetegként munkát keres 2 dologra kell odafigyelnie: elsősorban, tudatosítanunk kell a betegség komolyságát, másodsorban kerülni kell azokat a munkahelyeket, melyek veszélyt jelenthetnek egészségünk megőrzésében.

Ahol egyértelműen nem dolgozhatunk: pilóta, buszsofőr, magaslati munkás, stb. Viszont érdemes olyan munkahelyet választani, ahol megfelelő szintű szellemi megterhelést kapunk és aktív életvitelt tudunk folytatni.

Emlékezzen arra, hogy cukorbetegen is aktív életvitelt folytathat, ez csak Öntől függ. Ennek bizonyítéka az a sok tehetséges ismert ember, aki cukorbeteg. Tekintet nélkül arra, hogy komoly betegségben szenvednek, komoly magaslatokat értek el karrierjükben, a tudományban, művészetben.

Ha jobban körülnéz, sok embert vehet észre, akik aktívan élnek specifikus életvitelük mellett is. Nem mindig szeretnénk beszélni betegségünkről, viszont a diéta betartása és a rendszeres vércukorszintmérés életbevágóan fontosak.

Ahhoz, hogy elkerülje a félreértéseket, tudassa a vezetőséggel azt, hogy cukorbeteg, és azokat a részleteket, amik munkaidejére, munkanapjára vonatkoznak. Például a rendszeres étkezést, cukorszintmérést stb.

Ha cukorbetegségben szenved, kerülje az éjszakai műszakokat és kiküldetéseket.

Azon munkahelyek, melyek leginkább ajánlottak cukorbetegeknek: azok, ahol minimális a stressz és nem súlyosbítják a betegség lefolyását. Súlyos esetben otthoni munkavégzés ajánlott. A leginkább ajánlott a közgazdász, könyvtáros, szabó, laboráns, háziorvos, gyógyszerész, tanár, technikus. A cukrász vagy degusztátori karrier viszont lehetetlen...

Amikor a munka életünk értelme, vagy fontos összetevője, akkor fontos olyan munkakörülményeket teremtenünk magunknak, ahol akadályok nélkül folytathatjuk életvitelünket.

Forrás: Jooble
Katka579 kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...