inhalációs inzulin -- utólag

dg

Őstag
2006 év eleji hír szerint engedélyezték az inhalációs inzulin bevezetését az EU tagországaiban. 2007 év végefelé már arról szóltak a hírek, hogy ezt az inzulint kivonják a forgalomból, mert nem teljesítette a hozzá fűzött reményeket. Nem lett népszerű a cukorbetegek körében. Arról is olvashattunk, hogy drága. A szer a Pfizer gyógyszercég Exubera nevű belélegezhető inzulinja volt. Nagyon érdekelne, hogy egyáltalán megismerkedtek-e személyesen az érintettek e lehetőséggel? A kezelőorvosok felhozták-e a témát? Nagyon örülnék, ha személyes tapasztalataitokat leírnátok! Személy szerint én csak akkor hallottam az egészről, mikor már ki is vonták a forgalomból.
 
Exubera

...a Pfizer gyógyszercég Exubera nevű belélegezhető inzulinja volt. ...
Igen, a Pfizer visszavonta a készítményt a kis forgalom miatt. Szakmailag a minőséggel nem volt gond, viszont az adagolást tökéletesen nem lehet meghatározni, ellenőrizni és tüdőproblémák esetén sem használható a belélegezhető gyógyszer.
 

DiabFórum

Új tag
A hírhez még hozzátartozik, hogy a másik két nagy inzulingyártó is befejezte (megjelenés előtt) az inhalációs inzulin kísérleteit... a következő Cukorbeteg Élet magazinban fog megjelenni a hír.

Leálltak az inhalációs inzulinról

Mint magazinunk múlt decemberi számában közöltük, a Pfizer cég leállította az addig forgalomba került egyetlen inhalációs inzulinkészítményének, az Exuberának gyártását, elsődlegesen financiális okokból. Ez év januárjában a Novo cég bejelentette, hogy leállítja a saját inhalációs inzulinja klinikai vizsgálatait, szintén anyagi okokra hivatkozva. Március közepén megérkezett a hír, hogy a Lilly azonnali hatállyal befejezi az inhalációs inzulinjával folytatott vizsgálatokat, és nem tervezi a készítmény engedélyeztetését. (Utóbbi vizsgálatokban számos hazai diabéteszcentrum is részt vett). Úgy tűnik, egy illúzióval szegényebbek lettünk, nem lesz tüdőn át belélegezhető inzulin, maradnak az egyre jobb, egyre megbízhatóbb injekciós készítmények.
 

dg

Őstag
A Dr Info magazin legújabb (2009 / 7- 8 ) számában olvashatunk arról, hogy újra foglalkoznak a témával.
2-es típusú cukorbetegeknél tesztelték a technosphere inzulint, jó eredménnyel.
 
Oldal tetejére