A keresés eredményei

1. G

Insulinpumpa

Sziasztok! Sajnálatos eset történt velünk. Szombaton Lengyelország északi részén elhagytuk a Spirit Combo pumpánk távirányítóját. Jelenleg is kutatnak utána kedves lengyel kollégák, de szerintem kevés a remény arra, hogy megtalálják. Járt már így valaki? Tudták pótolni? Köszi a válaszokat...
  2. G

Insulinpumpa

Beszéltem délután a területi képviselőnkkel és azt mondta, hogy pont emiatt a probléma miatt piacra dobják a 6 mm-es 90 fokos kanülöket. Talán jövő év elején már nálunk is kapható/felírható lesz. Február 19-én kell mennünk kontrollra, akkor lesz recept felírás is. Reménykedek...! Addig meg...
  3. G

Insulinpumpa

Köszi a válaszokat! Az a helyzet, hogy kb. 3x próbáltuk a 45 fokost, azzal nem volt baj, de Csongor azt mondja, hogy az "baromira" fáj. Nem tudom. Az biztos, hogy elég nehéz rávenni őt új dolgokra, pedig eddig még csak jó tapasztalatai voltak. Pl. nem akarta popsiba szúrni ő sem. Hallani sem...
  4. G

Insulinpumpa

...és ismét. Délelőtt 11-kor cseréltünk kanült, mert elhajlott. Cukor: 22,1. Délre sikerült némileg leküzdeni, vacsoránál 5,8 volt. Örültünk nagyon. Lefekvés előtt: 17,2. Kanül be, régi ki,... megint meghajlott. Nagyon elegem van már. Pennel a legmagasabb cukor 15 volt, akkor is csak azért, ha...
  5. G

Insulinpumpa

Sziasztok! Vannak újabb tapasztalatok a fém kanülről? Csongornál rendszeres a kanül elhajlás/görbülés. Megoldást jelenthetne a fém kanül? Nagyon sokat mozog, focizik, teniszezik stb. mint egy átlagos 10 éves fiúgyerek. Kanült 2 naponta cserélünk. Szúrjuk karba, farba, combba. A pocakot azért...
  6. G

Insulinpumpa

Szia! Ez elég durvának néz ki. Mi pont a múlt héten pénteken jártunk így. Olyan szépen sikerült Csongornak mindent légteleníteni patroncsere után, mint még soha. A suliban viszont szépen ment felfelé a cukra, délben 23-mal hoztam haza. Mintha lett volna a csatlakozónál egy kis levegő, de...
  7. G

Insulinpumpa

Sziasztok! Csongor május óta pumpás. Az eleje nagyon jól ment, de most elbizonytalanodtam. Kértem szenzort egy hétre, hogy megnézzük, hogy mi lehet a baj, mert az éjszakákkal nem voltam kibékülve. Pont tegnap mentem vissza a kórházba kiértékelni az eredményeket. Főorvosnő meg volt elégedve...
  8. G

Insulinpumpa

Szia Kata! Köszi a válaszod! Én már annak idején, amikor még PEN-es volt Csongor, felvetettem ezt a dietetikusunknak, de ő azt mondta, hogy biztosan nem a korpás zsemle a hibás a magas cukikért. Akkor most megmutatom neki, hogy lám, ilyen is van, a szenzoron szépen látszik. Lehet, hogy...
  9. G

Insulinpumpa

Szia! Kisfiam 3 hónapja használ Combo-t. Ez az első pumpája, nagyon szereti. Egyenlőre még csak az egyszerű bólust használjuk, így még túl sok tapasztalat nincs a többivel kapcsolatban. Probléma se adódott vele különösebben, csak annyi, hogy gyakrabban kellett cserélni az elemet, de szerintem...
  10. G

Insulinpumpa

Sziasztok! Elég furcsa a kérdésem. Tapasztaltatok már olyat, hogy a korpás zsemle brutálisan megemeli a vércukrot? Kisfiam ha ezt eszik akkor 2,5-3 óra múlva 14 v. 16 lesz a cukra. Közben hipo nincs, mert most szenzor van rajta és látom. Ezen kívül a szél befolyásoló hatásáról kinek van...
  11. G

Insulinpumpa

Szia! Gratulálok! Köszi a jó hírt!
  12. G

Insulinpumpa

Sziasztok! Apró örömünket szeretném megosztani. Csongorom most aug.20-án lesz egy éve, hogy cukorbeteg, akkor 15,4 volt a Hba1c-je utána 8,4; következő 7,5 és most 3 hónap pumpahasználat után 7,1. Pedig volt 2*4 nap olyan, hogy 15 alá alig-alig tudtuk levinni a cukiját, bármit csináltunk...
  13. G

Insulinpumpa

Szia Natus! Eddig nyaraltam és csak most olvasom a fórumot. Igaz, még én sem vagyok itt régóta. Mi is Fehérvárra járunk 10 éves Csongorommal. Nagyon sok jót tudok mondani az ottani Doktornéninkről, a nővérekről és diabetológusról. Bármikor hívhatom őket, még éjjel fél 2-kor is ha úgy érzem...
  14. G

Insulinpumpa

Szia! Mi alkálit használunk, viszont valószínűleg csak egy rossz csomag elemet vettünk, mert a mostani az úgy néz ki, tovább fogja bírni. Azért majd kipróbáljuk mi is a lítiumost. Én úgy gondolom, ez nem a pumpa, hanem az elem hibája lehet. Majd írok később a tapasztalatokról.
  15. G

Insulinpumpa

Gyöngyös76 Szia! Eddig nálunk is szép és jó volt minden, de vasárnap este óta mi is produkálunk délutánonként 17,1; 20,9; 14,3 értékeket. Vasárnap este görbe volt a kanül. Tegnap szintén. Ma félig kijött az usziban, még azzal adta be a vacsihoz a bólust és itthon cseréltünk, most először...
  16. G

Insulinpumpa

Köszi, hasonlókat mondtam neki én is. Most azt ígérte, hogy reggel kipróbáljuk a csípőt hátul. Remélem, sikerül.
  17. G

Insulinpumpa

Gyöngyös76 Szia! Köszönöm a válaszod! Közben az asszisztensnőnkkel is beszéltem, ő javasolta, hogy próbáljuk ki a 45°-os kanült is. Én is erőltetném Csongornak, hogy máshová is bökjön, de ha egyszer elhatározott valamit, nagyon nehéz attól eltántorítani. Nem tudom, mivel tudnám...
  18. G

Insulinpumpa

Gyöngyös76 Szia Tímeácska! Mi hetente cseréljük az elemet a Combo pumpában. Vagyis ami az eredeti csomagban volt, az 3 hetet bírt. Azóta a "rózsaszín nyuszis" elemet használjuk és nagyjából 1 hetet bír. Azt gondoltam, hogy ez normális, lévén még csak május közepe óta van pumpánk. Kinek mi...
  19. G

Insulinpumpa

Gyöngyös76 Sziasztok! Pont ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. 10 éves fiam május 14 óta pumpás. Mostanság elég szép eredményeket produkálunk, remélem, nem kiabálom el. Viszont amikor Csongor eltolná egy kicsit a kanülcserét, 3 napra a 2 helyett, az tutira nem megy. Reggel szokott...
Oldal tetejére