"Állami támogatás" fiatal (18+) cukorbetegek részére?

Andris témája a 'Egészségpolitika' fórumban , 2008 Május 29.

 1. Andris

  Andris Új tag

  Kedves Olvasók!

  Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz és az olvasókhoz, hogy létezik-e valamilyen állami "támogatás" 18 év feletti, még nem dolgozó, felsőoktatásban tanuló fiataloknak, illetve már dolgozó 18 év felettieknek -amit igényelni lehetne, miután utánnuk családi pótlék már nem jár.

  Mindenki válaszát előre köszönöm,

  üdvözlettel,
  András
   
 2. szolnok

  szolnok Új tag

  Kedves Andris

  Tudomásom szerint semmi olyan állami támogatás nincs ami a közvetlen a diabosfitalnak járna,ha 18 éves és tanul. De lehet , hogy rosszul gondolom ám miután a diabétesz a sullyosan fogyatékossággá tevő betegségek között szerepel, 15/1990(IV.23.)SZEM és 1989.XLV törv.71 pargraf.2. bekezd. alapján adó kedvezmény jár ami a mindenkori minimál bér 5 %ka azokra a hónapokra amialatt -amióta a betegség fennáll. Ez miután szerintem te eltartottnak minősülsz, mint diák a szüleidnek jár, ha jól gondolom, mindenesetre érdemes utána nézni, APEH, OEP oldalakon.
   
 3. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Kedves Fórumozók! Változik az inzulinpumpa és szerelék támogatás. A cukkerberg.blog.hu -n megjelent, hogy a 2016. december 15-i Magyar Közlöny szerint a felsőoktatásban, ill. gimnáziumban tanulók részére tanulmányaik befejezésééig, de legkésőbb 24 éves korig a támogatás mértéke a gyerekre szabott, 98% marad. http://cukkerberg.blog.hu/2016/12/20/valtozik_az_inzulinpumpa-tamogatas_a_fiataloknak
   
 4. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Kedves Fórumozók! Meglepődve tapasztaltam, hogy azoknál a fiataloknál, akik elmúltak 18 évesek, de még nappali tagozatos középiskolai tanulmányokat folytatnak, így gyermek gondozóban kapják a szakellátást, a pumpa és szereléktámogatásra vonatkozó új szabályozást nem feltétlenül értelmezik megfelelően. Aki ebben az esetben úgy tapasztalja, hogy a gyermek gondozó által felírt receptre nem magasabb támogatással (tehát a 18. életév előtti megszokott áron) kapja a szereléket, az a következőkre hivatkozhat:
  Magyar Közlöny 2016. évi 203. számának 289. oldala, ill. OEP Online Segédeszköz Rendszere
  https://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310197488&termek=ac-tenderlink-inf%C3%BAzi%C3%B3s-szerel%C3%A9k-20x
  Ezekben pontosan megtalálható, hogy ki, milyen feltételekkel, melyik gondozóban, hogyan írathatja fel és kaphatja meg a magasabb összegű (gyermekekre, ill. 18 és 24 év közötti nappali tagozatos hallgatókra vonatkozó) támogatást.
   

Megosztás