"Állami támogatás" fiatal (18+) cukorbetegek részére?

Andris

Új tag
Kedves Olvasók!

Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz és az olvasókhoz, hogy létezik-e valamilyen állami "támogatás" 18 év feletti, még nem dolgozó, felsőoktatásban tanuló fiataloknak, illetve már dolgozó 18 év felettieknek -amit igényelni lehetne, miután utánnuk családi pótlék már nem jár.

Mindenki válaszát előre köszönöm,

üdvözlettel,
András
 

szolnok

Új tag
Kedves Andris

Tudomásom szerint semmi olyan állami támogatás nincs ami a közvetlen a diabosfitalnak járna,ha 18 éves és tanul. De lehet , hogy rosszul gondolom ám miután a diabétesz a sullyosan fogyatékossággá tevő betegségek között szerepel, 15/1990(IV.23.)SZEM és 1989.XLV törv.71 pargraf.2. bekezd. alapján adó kedvezmény jár ami a mindenkori minimál bér 5 %ka azokra a hónapokra amialatt -amióta a betegség fennáll. Ez miután szerintem te eltartottnak minősülsz, mint diák a szüleidnek jár, ha jól gondolom, mindenesetre érdemes utána nézni, APEH, OEP oldalakon.
 

krisz_2011

Aktív tag
Kedves Fórumozók! Meglepődve tapasztaltam, hogy azoknál a fiataloknál, akik elmúltak 18 évesek, de még nappali tagozatos középiskolai tanulmányokat folytatnak, így gyermek gondozóban kapják a szakellátást, a pumpa és szereléktámogatásra vonatkozó új szabályozást nem feltétlenül értelmezik megfelelően. Aki ebben az esetben úgy tapasztalja, hogy a gyermek gondozó által felírt receptre nem magasabb támogatással (tehát a 18. életév előtti megszokott áron) kapja a szereléket, az a következőkre hivatkozhat:
Magyar Közlöny 2016. évi 203. számának 289. oldala, ill. OEP Online Segédeszköz Rendszere
https://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310197488&termek=ac-tenderlink-inf%C3%BAzi%C3%B3s-szerel%C3%A9k-20x
Ezekben pontosan megtalálható, hogy ki, milyen feltételekkel, melyik gondozóban, hogyan írathatja fel és kaphatja meg a magasabb összegű (gyermekekre, ill. 18 és 24 év közötti nappali tagozatos hallgatókra vonatkozó) támogatást.
 
Oldal tetejére