Étel allergia

szolnok témája a 'Egyéb betegségek' fórumban , 2006 Szeptember 3.

 1. szolnok

  szolnok Új tag

  Szertném ha valaki írna arról, hogy milyen vizgálatokkal lehet kimutatni pl az étel allergiát, ha arra gyanakszunk. Van e gyors módszer ami elégjó ahhoz, hogy ne kelljen totózni vajon mit nem ehetek mert megint ragyás és dagadt leszek?
   
 2. naty77

  naty77 Új tag

  szerintem az allergológusok ezt is tudják vizsgálni, legalábbis a húgomnál egyszerre derült ki az állati fehérjére allergia, meg a virágzó növényekre. na meg van a kilégzéses vizsgálat, ott is néznek azt hiszem a laktóz érzékenységet.
   
 3. pulmonológus

  pulmonológus Új tag

  Bőrteszt és vérvétel segítségével is lehetőség van a táplálékallergiák kimutatására. Ezeket allergológiai szakrendeléseken, illetve nagyobb vagy erre specializálódott laboratóriumokban végzik el.
  A www.taplalekallergiacentrum.hu/ honlapon is olvasható, hogy hol találkozhat szakemberrel személyesen is az érdeklődő.
  Az ételallergiáknál nem szabad elfeledkezni a keresztallergiáról sem. Ebben az esetben pl. a parlagfűre érzékeny szénanáthás beteg görögdinnye fogyasztása után tapasztalhat saját magán különböző allergiás tüneteket, akár a parlagfű szezonon kívüli időszakban is. A keresztallergiáról szól a következő cikkünk:
  http://www.tudobeteg.hu/news/060812keresztr.html
   
 4. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Az előbb nyilatkozott az m2 műsorán egy doki az I-es Klinikáról és azt mondta,hogy a lisztet még az anyatej védettségén belül kell kipróbálni és elkezdeni-ez olyan 4-7 hó kor közti időszakot jelent-mert így nagyobb a valószínűsége,hogy nem lesz lisztérzékeny.Illetve azt mondta,hogy a gyerekek zöme az allergiát 2 éves korára kinövi,ez alól egy kivétel van: a mogyoróra való érzékenység.
   
 5. Nala

  Nala Új tag

  Ételallergiában szenvedtem tudatomon kívül. Erre a közelmúltban derült fény, amikor egy Life Code teljes testállapot vizsgálaton jártam. Nem volt különösebb tünete az allergiának csak a kis piros kiütések a testen, ami a hiúságomnak ugyan nem tett jót, de mivel fájdalmat nem éreztem, nem kívántam hosszadalmas kivizsgálások sorát elvégeztetni magamon. Az ilyen típusú vizsgálatra szívesen rászánom magam, ahol hamar lezajlik a vizsgálat és teljes képet kapok az egész szerveztem működéséről.
   
 6. dg

  dg Őstag

  Egy kicsit reklámízű... Előre is elnézést, ha nem az!

  És mit derítettek ki?
   
 7. Nala

  Nala Új tag

  Jók az ízlelő bimbóid. Minden olyan dolgot szeretnék reklámozni, ami engem előbbre juttatott bármilyen téren, talán másnak is segítségére lesznek.
  Az ételallergiát tekintve (mert azon kívül még egy csomó más rejtett elváltozásra fény derült) kazein érzékenységet állapított meg a szerkezet. Soha nem is gondoltam ilyesmire, bár tényleg sokszor előfordult, hogy haspuffadást éreztem étkezés után, de ezt egyszerűen a mennyiségnek tulajdonítottam:)), mert enni jóó. De a bőröm mindig is nagyon zavart. Sajnos a tejnek ez az összetevője minden tejtermékben benne van és még a csokoládéban is, amiről a legnehezebben mondtam le. De már fogyatkoznak a foltocskák és ez nagy öröm nekem. Léböjt kúrával próbálok megszabadulni az allergiától, bár azt olvastam, hogy a kazein érzékenység genetikailag kódolt és mint ilyen velem marad örökre, de "nem létezik olyan probléma, amin egy csoda ne tudna segíteni" (Müller Péter)
  3 évvel ezelőtt a léböjt örökre lemosta az arcomról az ekcémát és k.b. 2 évre a herpeszt is. Újra itt a reklám helye, a Neera sirup segítségével (ami elveszi az étvágyat és tele van vitaminokkal) 8 napig nem vettem magamhoz szilárd étket. Áldásos hatása kiterjedt az egész szervezetemre. Szorítsatok ez még csak a második napom.
   
 8. dg

  dg Őstag

  Nem lett hasmenésed?
   
 9. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Le is mondana a diab dokim a további kezelésemről.
   
 10. dg

  dg Őstag

  Jájj, én megnéztem a Life Code elnevezésű tevékenységet. Ha jól emlékszem, 24 ezerért (jó magyar forintban) világítanak át. Azt írják, hogy neves szakemberek értékelik ki az eredményeket. Kik ők? Miért nem adják a nevüket? És oké, hogy három dimenzióban látom a beleimet (ha egyáltalán az én beleim azok), szép dolog, és hogyan tovább? Ebből ők hogy hámoznak ki bármit is? Mert mintha erről se láttam volna semmit. Klinikai vizsgálatok? Kontroll csoport? Tények? Mitől megbízhatóbb egy labornál, egyéb, "hagyományos" kivizsgálásnál? (Bár ezt nem állítják, de azt se, hogy legalább olyan pontos eredményeket adnának.) Egyetlen vonzó benne, hogy egy óra alatt megvan, és fájdalommentes.:mrgreen: Éssatöbbiéssatöbbi... A sztárfodrásszal a főoldalon, a riogatós szövegekkel. Blamázs.
  (Ha valami hitelesnek tekinthető van a weboldalukon, akkor elnézést, újra megnézem alaposabban és kijavítom magamat!)
   
 11. Nala

  Nala Új tag

  A böjt alatt nem. Sőt elég nehéz székletet produkálni a "semmiből", de enélkül nem méregtelenítődik a szervezet, csak mérgezi magát.
  "Bárki tud böjtölni, de böjtöt törni csak a bölcs ember"
  Én a másik típusba tartozom:D
  Fokozatosan kellett volna visszaállni a normális táplálkozásra... A sorrendet be is tartottam, mert könnyű étellel kezdtem, csak nem fejeztem be :)
  Volt is hascsikarás.
  Négy napig sikerült most kihúznom. Nem számítottam rá, hogy munkanappá fokozzák le a szabad szombatot és a zsúfolt programok miatt elpárolgott az erőm.
  De a négy nap is nagyon jól jött.
  "A böjt a lelket is megtisztítja a méregtől". Most tele vagyok energiával. Az alvás is sokkal pihentetőbb.
  És ételhez való hozzá állásom is megváltozott. Csak egészségesen! És így továááább...
   
 12. dg

  dg Őstag

  És ilyenkor mit iszol?
  Mert én nehezen tudom elképzelni, hogy az emberi szervezet bűntetlenül átlendül azon, hogy napokig nem kap szilárd ételt, rostot, fehérjét, hagy ne soroljam.
  Nem volna jobb alaposan átgondoltan, rendszeresen egészségesen étkezni?
   
 13. Nala

  Nala Új tag

  Az előző válaszom megkaptad? Az hová ment?
  Tőlem lehetnek neves szakértők a dokik, nekem akkor se mondana sokat a nevük:)
  Csak a saját eredményeimmel bizonyítottak.
  Testem bal oldalán az ízületeim nagyban terheltek és balra hajlik a gerincem. Ez hihető számomra, egyrészt, mert fájnak, másrészt évekig pincérkedtem és ilyenkor az ember a bal kezét terheli, ha jobb kezes.
  El vagyok savasodva, amin nem csodálkozom, mert csokoládé függőségben szenvedek. Szenvedtem!!! :wink:
  A tüdőm alsó része a kihasználatlanságtól alul működik. Ezen sem csodálkozom, mert egy ideje hanyagolom a sportot.
  És a szabad gyökök tömkelege és felszívódási zavar. Hát mit mondjak? Egy kicsit elengedtem magam (az utóbbi időben:rolleyes:) lófrálni a fast food rengetegben.
  Egyébként, miért is bízunk annyira a laborban, mert a fehér köpenyesek csapolnak bennünket?
   
 14. Nala

  Nala Új tag

  Éppen a diab doki elkerülése érdekében lehet böjtölgetni. Ha már oda kerültél, sajnálom. Mind járjuk az utunk.
  Sokféle hatásos kúra létezik a szervezet méregtelenítésére a léböjtön kívül. Ez a drasztikus megoldás a türelmetlenebbeknek kézenfekvő megoldás.
  Pl.: nyers kúra, sokféle gyümölcs kúra, zöldség kúra (egybe kötve szolid sporttal és esetleg szaunával rendkívül jó eredmény érhető el).
   
 15. dg

  dg Őstag

  Igen.
   
 16. poe

  poe Őstag

  Namost:
  Az I. típusú diabetes bárkinél kialakulhat, nem tehetünk róla, nem függvénye az életmódnak.
  Az orvosoknak meg azért hiszünk, mert ha nem adnánk inzulint hamar meghalnánk, mégha fejenállva rágcsálnánk a tibeti gyopársalátát, akkor is....
  Az egészséges életmód azonban valóban fontos, nekünk diabosoknak még inkább, mint a többi embernek.
   
 17. dg

  dg Őstag

  Nem a név a lényeg, bár ha szépen cseng, felettébb örülünk. Az ellenőrzésen, hitelességen van a hangsúly, felelősségvállalással fűszerezve.
   
 18. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Már késő a diab dokit elkerülni. Köszönöm nem kell sajnálni. A cukorbetegség nem sajnálni való betegség, hanem kezelni való állapot.

  Valószínű egészségesebb vagyok, mint te. Nem eszem csokit, nincs a szervezetem elsavasodva, a BMI-m 22,1, tehát nem vagyok elhízott, de még túlsúlyos sem. 3 havonta lát orvos, évente EKG, szemészeti vizsgálat, neurológia, stb.

  Tudod pl, hogy mennyi (milyen) a triglicerided, HDL, LDL koleszterined, májfunkciód, vagy a veséd állapota? Csak néhány a 3 havonta elvégzett vizsgálatok közül. Amit persze laborban végeznek, bizony megszúrnak.

  http://www.egeszsegcukorbetegen.hu/

  Egyébként cukorbetegnek tilos a léböjt kúra. Maximum 1 nap engedélyezett, szigorú kórházi körülmény között 3-4 nap.

  És egy kis példa, az ellenőrizetlen léböjt kúra veszélyeiről.

  http://www.blikk.hu/sztarblikk/bujtort-kikeszitette-a-lebojtkura-158250.html
   
 19. dg

  dg Őstag


  Eszembe jut a 10 hónapos csecsemő is, aki diabos lesz. Pedig ő "léböjtön" van! (Bocs mindenkitől, igazán, tényleg, nem tehetek róla de ettől a szótól fejreállok! :mrgreen:)
   
 20. borka

  borka Őstag

  Kedves Nala!

  Aki ide jön a fórumra annak illik bemutatkoznia.:roll:

  Nemtudom honan veszed a bátorságot, hogy pocskondiázod a diabosokat:evil: ,de fogalmad sincs a cukorbetegségről. Nekem ez volna az észrevételem:rolleyes:
   

Megosztás