Új mobilalkalmazás segíti a cukorbetegeket

nofre témája a 'Hírek' fórumban , 2016 November 18.

nofre - 2016 November 18, 15:56
 1. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Magyar fejlesztésű applikáció segít a diabétesszel élőknek nyomon követni vércukorszintjüket és ezzel kordában tartani betegségüket.

  Népbetegség a diabétesz: a magyarországi ismert cukorbetegek száma eléri a hétszázezret, míg közel félmillió lehet azoknak a száma, akik már diabéteszesek, de még nem tudnak róla.
  A betegség kezelésében az egyik legfontosabb tényező, hogy az érintettek megfelelő információval rendelkezzenek és folyamatosan kontroll alatt tartsák ezt az eleinte észrevétlen, de szövődményeit tekintve igen súlyos betegséget. Ebben segít az egyelőre csak Androidra elérhető, új mobilalkalmazás, ami az okostechnológiát igénybe véve hatékony eszközt ad a betegek kezébe vércukorszintjük, szénhidrát bevitelük és inzulinterápiájuk megfelelő keretek között tartásához.

  Dcont_enaplo.jpg

  A Dcont alkalmazásban a betegek egyszerűen rögzíthetik vércukoradataikat – a Nemere okos vércukormérőjével Bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal, automatikusan.

  Nem csak az éppen aktuális pontos vércukorszintet mutatja, hanem a rendszeres mérési eredményekből képes megbecsülni a beteg anyagcsere állapotát is, illetve kiszámolni és jelezni a betegnek, hogy mekkora az esélye az alacsony vércukorszintből fakadó roham (hipoglikémia) kialakulására.

  A felhasználók az étkezések után felvihetik az elfogyasztott szénhidrátmennyiséget, illetve a kezelésként bevitt inzulin mennyiséget, valamint azt is naplózhatják, hogy mikor végeznek fizikai aktivitást, mikor sportolnak – hiszen ezek mind hatással vannak a szénhidrát anyagcserére.

  Az adatokból az applikáció diagramokat és táblázatokat készít, melyek segítenek megérteni a betegnek, a kezelőorvosnak, hogy milyen tényezők, helyzetek járulnak hozzá a vércukorszint változásához.
  Segítségével pedig a beteg úgy alakíthatja életmódját és terápiáját, hogy ideális értékek között tudja tartani vércukorszintjét.
   

Hozzászólások

nofre témája a 'Hírek' fórumban , 2016 November 18.

Megosztás