Őssejt terápiával kapcsolatos fejlemények. Vannak?

rocha témája a 'Általános kérdések, hozzászólások' fórumban , 2020 Június 13.

 1. rocha

  rocha Tag

  Sziasztok!

  Nem vagyok új tag, de egy ideje nem igazán látogattam a fórumot. Igyekeztem utána keresni a témának, de nem igazán jártam sikerrel, kérlek nézzétek el ha olyan kérdéseket teszek fel amit már máshol, máskor kitárgyaltatok.

  Úgy hozta a sors, hogy valószínűleg duplazunk: a 7 éves lányom tegnap feküdt be a Heim Pálba: fogyott az elmúlt hónapokban és a tegnapi éhomi cukra 13-ás volt ami nem kis sokként ért minket szülőket.

  Magam is 13 éve 1-es típusú diabéteszes vagyok, tűrhető állapotban bár labilis cukrokkal, sajnos én gyakran szenvedésként élem meg a betegségem, éppen ezért szeretnék minden lehetőséget megragadni, hogy a lányom élete ettől jobb, könnyebb lehessen.

  Születésekor tetettünk el köldökzsinórvért a Krio intézetnél, pont ilyen vagy hasonló esetekre.

  Ebben a rövid időszakban próbáltam utánajárni, hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban, de ez eddig nem jártam sikerrel.

  Van itt bárkinek tapasztalata őssejt kezeléssel kapcsolatban?
  Hol tudok érdeklődni, informálódni lehetséges beavatkozással kapcsolatban?

  Mégértéseteket és segítségeteket előre is köszönöm!
   
 2. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Szia!
  Nagyon sok klinikai kísérlet történik, de még nem láttam, hogy bárhol bevezetésre került volna. Egy jelenleg is folyamatban lévő köldökzsinór véres vizsgálat Ausztráliából:https://www.anzctr.org.au/Trial/Registration/TrialReview.aspx?ACTRN=12613000186752.

  A 1-es diab gyógyítását célzó kutatások folyamatosan zajlanak a világban. Évi 6000 körüli klinikai (tehát már betegeken próbált) vizsgálat történik. Biztos vagyok abban, hogy eljön a nap, amikor gyógyíthatóvá válik a diab. Sajnos ez még bizonyosan jó néhány év (harvardi kutatók szerint 10 éven belül), de talán a mi gyerekeinknek nem kell már életük végéig szúrni magukat. Addig kitartás!

  Egy másik Amerikából, ennek nem láttam, hogy mi lett a végeredménye: https://usstemcellclinic.com/stem-c...ative-treatment-for-type-1-diabetes-mellitus/
   
 3. Kesia

  Kesia Új tag

  Olyan jó lenne, ha egyszer azt írnád, hogy igen, eljött a nap, sikeres az egyik kutatás!
   
 4. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Biztos vagyok abban, hogy eljön majd az a nap. ;)
   

Megosztás