HQ képek 14 napon keresztül működik vércukor kalibrálás nélkül - „FreeStyle Libre Flash”

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rövidesen forgalomba kerül az Abbott cég „FreeStyle Libre Flash” folyamatos glukózmonitorozó készüléke

Szeptember elején megkapta a forgalomba hozatali engedélyt az ABBOTT cég forradalmian új folyamatos glukózmonitorozó készüléke, a „FreeStyle Libre Flash”.

A többi világszerte, így hazánkban is használt készülékkel szemben a fő újdonsága, hogy 14 napon keresztül működik, és közben nem igényel semmilyen, ujjbegyes vércukor meghatározással történő kalibrálást. Klinikai vizsgálatok szerint az 5 mm hosszú és 4 mm széles, a bőr alá juttatott szenzor percenként pontosan méri a szöveti glukóz szintet, mely egy kijelző készüléknek a szenzor fölé helyezésével bármikor megtekinthető.

Az aktuális vércukorszint mellett láthatóvá tehetők az előző 90 nap – ezen típusú szenzorral mért – vércukorértékei, azok alakulásának tendenciái is. Maga a vízálló szenzor a felkar hátsó felén diszkréten felhelyezhető, mérete egy 2 eurós pénzérmével azonos.

abbott3.jpg Abbott-FGM-Sensor-on-Arm.jpg Abbott-FGM-Sensor-2.jpg

A készüléket szeptember 15-én az Európai Diabetes Társaság Bécsi Kongresszusának keretében mutatták be. Egyelőre 7 országban, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Svédországban, Hollandiában és Spanyolországban kerül forgalomba, de egy internetes honlapon online is megrendelhető.


További információ: www.AbbottNextFrontier.com
(Forrás: Abbott News Release, 2014. szeptember 3.)

DiabFórum 2014/4., 42. oldal
 

Csatolások

  • 20141002_FB_nagy.png
    20141002_FB_nagy.png
    436.3 KB · Olvasás: 680

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető

krisz_2011

Aktív tag
Köszönöm. Elolvastam a blogot, nagyon tetszett. Az ára sajnos elég húzós, bár el tudom képzelni azt az élethelyzetet, amikor akár átmenetileg hasznos lehet. Kár, hogy egyelőre nálunk nem tervezik a forgalmazását, így esély sincs arra, hogy esetleg támogatást kapjon.
 
Oldal tetejére