Magazin 14 napon keresztül működik vércukor kalibrálás nélkül - „FreeStyle Libre Flash”

nofre témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Október 2.

nofre - 2014 Október 2, 10:13
 1. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Rövidesen forgalomba kerül az Abbott cég „FreeStyle Libre Flash” folyamatos glukózmonitorozó készüléke

  Szeptember elején megkapta a forgalomba hozatali engedélyt az ABBOTT cég forradalmian új folyamatos glukózmonitorozó készüléke, a „FreeStyle Libre Flash”.

  A többi világszerte, így hazánkban is használt készülékkel szemben a fő újdonsága, hogy 14 napon keresztül működik, és közben nem igényel semmilyen, ujjbegyes vércukor meghatározással történő kalibrálást. Klinikai vizsgálatok szerint az 5 mm hosszú és 4 mm széles, a bőr alá juttatott szenzor percenként pontosan méri a szöveti glukóz szintet, mely egy kijelző készüléknek a szenzor fölé helyezésével bármikor megtekinthető.

  Az aktuális vércukorszint mellett láthatóvá tehetők az előző 90 nap – ezen típusú szenzorral mért – vércukorértékei, azok alakulásának tendenciái is. Maga a vízálló szenzor a felkar hátsó felén diszkréten felhelyezhető, mérete egy 2 eurós pénzérmével azonos.

  abbott3.jpg Abbott-FGM-Sensor-on-Arm.jpg Abbott-FGM-Sensor-2.jpg

  A készüléket szeptember 15-én az Európai Diabetes Társaság Bécsi Kongresszusának keretében mutatták be. Egyelőre 7 országban, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Svédországban, Hollandiában és Spanyolországban kerül forgalomba, de egy internetes honlapon online is megrendelhető.  További információ: www.AbbottNextFrontier.com
  (Forrás: Abbott News Release, 2014. szeptember 3.)

  DiabFórum 2014/4., 42. oldal
   

  Csatolt fájlok:

  Gyömbér és borka kedveli ezt.

Hozzászólások

nofre témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Október 2.

Megosztás