Háttérképek [2015 November 14] Jótékonysági bál a diabéteszes gyermekekért, diabéteszes gyermekekkel (Gyula)

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
A Diaboló Alapítvány az év vége közeledtével különleges módon szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a diabéteszes gyermekekre. Jótékonysági bált szervezünk a cukorbeteg gyermekekért, cukorbeteg gyermekekkel – mindezt a nemzetközi Diabétesz Világnapon, 2015. november 14-én.

A JÓTÉKONYSÁGI BÁL CÉLJAI:
  • a felsőfokú tanulmányok előtt álló vagy azt folytató tehetséges cukorbeteg fiatalok – 18-25 éves korosztály – támogatása, reményeink szerint ösztöndíj formájában.
Életkoruk miatt ezek a fiatalok kiszorulnak a közgyógyellátásból, megszűnik addig járó számos támogatás. Egyszerre zuhan a családokra a diabétesz állandó kezelésének hatványozottan megnövekedett, mintegy négyszeres anyagi teherviselése, s mellette a kollégium/albérlet/utazás/speciális étkezés terhei.​
  • A diabétesz terápiájának egyik alappillére a testmozgás. Az óvodai/iskolai testmozgáson kívül többnyire már nem tudják a szülők biztosítani az anyagiakat egy klubban, egyesületben végzett sportoláshoz, holott a hosszú távú egészségmegőrzés egyik fő záloga éppen ezen a területen rejlik.
  • Folyamatosan figyelemmel kísérjük a hátrányos helyzetű diabéteszes gyermekeket szerte az országban. Eszközellátáshoz nyújtott támogatásunk számos esetben kulcsfontosságú a nehéz anyagi körülmények között élő családoknál, ugyanakkor sajnos mindig vannak új kisbetegek, akik segítségre szorulnak.

 
Oldal tetejére