[2016 November 12] Cukorbetegek Budapesti Egyesülete - Diabétesz Világnap 2016. (Budapest)

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
A Cukorbetegek Budapesti Egyesülete a diabétesz világnap tiszteletére szervezett nagyszabású rendezvényre várja az idei évben is az érdeklődőket ingyenesen látogatható programokkal. Ezúton szeretettel hívjuk meg Önt is diabétesz világnapi rendezvényünkre, amelyet

2016. november 12-én 9.30 – 15.00 között tartunk a Lurdy Rendezvényközpontban
(Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

Az egész napos rendezvény mottója:
„Tartsa kézben diabéteszét!”​

Ehhez nyújtanak segítséget azok a szakemberek, akik előadásaikkal tanácsokat, ötleteket kínálnak a cukorbetegséggel élők és családtagjaik számára a mindennapi problémák leküzdéséhez.

A szakemberek segítsége önmagában azonban nem elegendő, a betegek együttműködésére is szükség van, ezért igyekszünk megteremteni a lehetőségét annak, hogy a helyszínen bárki elsajátíthassa a cukorbetegséggel való jó együttéléshez nélkülözhetetlen ismereteket.

Jöjjön el világnapunkra november 12-én és részvételével járuljon Ön is hozzá a cukorbetegség jobb megismeréséhez és eredményes kezeléséhez!

Program

Magyarországon jelenleg több, mint hétszázezer diagnosztizált cukorbeteg él, és körülbelül félmillió azoknak a száma, akik már cukorbetegek, de még nem tudnak róla. A kilátások még riasztóbbak, hiszen 10 év múlva a 20-70 év közötti korosztályban már minden tizedik ember cukorbeteg lesz hazánkban! Nagyon fontos tehát, hogy megfelelő információval rendelkezzünk erről az eleinte észrevétlen, de szövődményeit tekintve igen súlyos betegségről. Ebben segít egész napos ingyenes programjaival a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete november 12-én, a Diabétesz Világnapon, a Lurdy Rendezvényközpontban.

A nap mottója: „Tartsa kézben diabéteszét!”, ahol az elhangzó előadásokon szó esik a - valójában egészséges étkezést jelentő - „rettegett” diétáról. Kiderül, hogy mit tartalmaz az OKOSTÁNYÉR®, amely az egészséges felnőtt lakosság számára készült legújabb táplálkozási ajánlás. Az érdeklődők megtudhatják a több százezer embert érintő inzulinrezisztencia helyes étrendjének feltételeit, a cukorbetegség és a lisztérzékenység kettős diétájának módszerét, a rendszeres mérések és vizsgálatok fontosságárt, de feltárul a pajzsmirigy problémák és a cukorbetegség közötti szoros kapcsolat oka is.

Kiemelt, szűréssel és lábvizsgálattal is megtámogatott téma lesz a megfelelő és időben történő sebkezelés, valamint a cukorbetegek mintegy harmadánál kialakuló diabéteszes neuropátia. Nagyon fontos e társbetegség korai tüneteinek felismerése és kezelése, mert ezáltal megelőzhető vagy késleltethető a további, erős fájdalommal járó idegkárosodás.

A tájékoztató előadásokat gyakorlati útmutatók egészítik ki: dietetikusok tanítják meg az érdeklődőknek a diétás főzés és tápanyagszámítás alapjait, szakápolók mutatják meg a helyes vércukormérés és inzulinadagolás technikáit, valamint a kompressziós pólya megfelelő alkalmazását, amely ödéma és a cukorbeteg lábsebek esetén elengedhetetlen a gyógyulás szempontjából.

A Cukorbetegek Budapesti Egyesülete által szervezett diabétesz világnapi rendezvényen ingyenes mérésekkel, szűrésekkel, vizsgálatokkal (vércukor, HbA1C, digitális EKG, neuropátia, koleszterin, vérnyomás, testzsír stb.) ellenőrizheti valamennyi érdeklődő a saját egészségi állapotát, amellyel kapcsolatban egyéni tanácsadással is szolgálnak a szakemberek.

A diabétesszel élők mindennapjait megkönnyítő termékek gyártói, forgalmazói is jelentős számban vesznek részt a rendezvényen, így lehetőség lesz megismerkedni és kipróbálni sok újdonságot is.

Várjuk az 1-es típusú cukorbeteg gyerekeket és szüleiket is, hiszen a SZURIKÁTA Alapítvány remek programokat kínál a legkisebbeknek, amíg szüleik a szakemberektől kérhetnek tanácsokat. Délelőtt a színpadon Némedi-Varga Tímea énekel és mesél a kicsiknek.

A rendezvény idén is helyet ad az Ifjúsági Diabétesz Találkozónak is, amelynek keretében az 1-es típusú diabétesz témájában író bloggerekkel találkozhatnak az érdeklődők, megismerkedhetnek az őket is érintő hazai és nemzetközi projektekkel és újdonságokkal.

A nap vendégei Lang Györgyi és Kovács Áron lesznek, akik a cukorbetegség ellenére ugyanolyan aktívak és szórakoztatóak, ezzel is bizonyítva, hogy megfelelő életvezetés mellett cukorbetegen is teljes élet élhető!
 
Oldal tetejére