[2017 May 6] X. Jubileumi Országos „Törp Program” 2017 (Porva-Szépalmapuszta)

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
A győri Gyermekdiabetes Gondozó és a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató győri Egyesület meghívja Önt és családját a tizedik, jubileumi országos „Törp Programra”.

Családi edukációs hétvége 8 év alatti, diabeteses gyermekek, szüleik, és testvéreik részére. 8 év alatti frissen felfedezett diabeteses gyermekes családok jelentkezését várjuk.

Időpont: 2017. május 26. 12 órától – május 28.11 óráig
Helyszín: Hotel Szépalma
(Veszprém megye, Zirctől 7 km-re a Bakony közepén)​

A kisgyermekkor és a diabetes

Vezetik: dr. Niederland Tamás (Győr), dr. Blatniczky László (Budapest), dr. Körner Anna (Budapest), dr. Gál Veronika (Győr), dr. Békefi Dezső (Tatabánya), dr. Havas Anett (Veszprém)

Témák: Hogyan alakul ki az 1-es típusú diabetes? Speciális problémák, kezelési módok. Újdonságok, a diéta kérdései. Mit tegyek ha „nem eszik a gyerek”? Az önállósodás kérdései. Az óvodai-iskolai személyzet felkészítése a diabeteses gyermek fogadására. A vércukormérés. Interaktív foglalkozások.

Amíg a szülők „okosodnak” addig a gyermekeknek folyamatosan játszóházat biztosítunk az önállósodás jegyében. Célunk „Családi edukátor” képzés megvalósítása, a megszerzett ismeretek továbbadása a sorstársaknak az ország különböző régióiban.

Térítési díj: 25.000 Ft / 3–5 fős család / rendezvény
(2 éjszaka szállás, pénteken ebéd-vacsora, szombat reggeli, ebéd, vacsora, vasárnap reggeli + a diabeteses gyermekeknek tízóraik, uzsonnák)

Jelentkezési határidő: 2017. május 06.

(A beérkezés sorrendjében az első 25 család jelentkezését tudjuk elfogadni. 2017. május 18-ig visszaigazolást küldünk, befizetési csekket vagy bankszámla számot mellékelünk, előnyt élveznek a rendezvényre első alkalommal jelentkezők.) A jelentkezéseket Juhászné Tuifel Andrea: Petz Aladár Megyei Kórház Gyermekdiabetológia Gondozó, 9024 Győr, Vasvári Pál u. 2-4., vagy a következő e-mail címre kérjük küldeni: juhasznea@petz.gyor.hu

Kérjük a gondozók vezetőit, munkatársait, hogy elsősorban olyan családokat javasoljanak, (gondozónként egy család, „nagy gondozókból” 2-3 család), akik hazatérve hasonló rendezvények szervezését kezdeményezhetik. Célunk, hogy az eddig megszerzett tapasztalatainkat átadhassunk nekik ezen a rendezvényen.

A rendezvényt a Magyar Diabetes Társaság, Sanofi-Aventis, 77 Elektronika, Medtronic Hungaria, Roche Hungaria, a győri Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület, Lurkó alapítvány Győr támogatja.

A jelentkezési lap az MDT honlapjáról (www.diabet.hu) tölthető le.
 
Oldal tetejére