Alacsony vérnyomás

Zsu77 témája a 'Egyéb betegségek' fórumban , 2008 Augusztus 23.

 1. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Köszi a segítséget, erősödik a belső elhatározás.
   
 2. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Én nem dohányzok, nem iszok alkoholt, se kávét... Aztán az egészségem mégis romokban hever... Furcsállni fogjátok, de én (ha egyszer végre otthon leszek...) rá fogok gyújtani, egy kávé mellett, és alkoholt fogok közben inni... Csak azért, hogy tudjam, milyen is az... És most érdekesen néztek a monitorra... Na, nem akarok egyikre sem rászokni, csak a "fílinget" akarom érezni! Mostanában igencsak fél embernek érzem magam, vagy talán még annyinak sem... Na, mindegy, erről órákig lehetne eszmecserélni, miért is írtam ezeket, de szerintem értitek, vagyis, érzitek, mit akarok írni...
   
 3. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Na, szóval... Úgy érzem, hogy mindent meg kell tennem, amit évek óta terveztem, de csak terveztem... Csak azért, hogy elmondhassam, megtettem... (Na, persze nem az előző üzenetemben említett dolgokra értem...) Erre most nagyon szükségem van! Csak legyen rá erőm...
   
 4. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor


  Te mondd Tímeácska kedves! Nem félsz Te egy picit sem attól, hogy egy baromi nagyot csapok a kezedre??? Még hogy cigi, kávé, pia! Rosszul akarsz lenni? Az nem fíling.
   
 5. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Hááát, most egy kicsit megijedtem, Kata! ;-)
  Nem akarok én magamnak ártani... Csak kipróbálni... Na, de ezt majd Kisgyónban megbeszéljük... :) Én nem érteni, hanem érezni akarom a dolgokat... Az élet dolgait... És ahogy írtam, nem is igazából a cigi-kávé-pia trióra értem... Ez csak példa volt... Lehet, nem a legjobb... Erős volt a példa... De az tuti, hogy gyerekestől fogjuk egymást, és jóóóóól elmegyünk valahova, jóóóó messzire! :) Utónyaralásra... Vonattal, sátorral, és konzerv kaját fogunk enni, zacsis levessel, műanyag tányérból, műanyag evőeszközzel, papír pohárból fogunk természetesen inni is! :-D Jaj, de jól hangzik... Mert ez biztosan fíling... ;-)
   
 6. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Azért azt tedd lehetővé, hogy sámlira álljak, csak a hatás kedvéért.
  Azért most megnyugodtam, hogy nem komoly. Ígérem mindent kipróbálunk, ami belefér, és hasznodra, hasznunkra válik.
   
 7. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Sámlira? Minek sámli? Voltaképpen ugyan olyan nagyok vagyunk, mind a ketten, csak az én fejem magasabban van... ;-)
  Hú, de jó lesz, mindent kipróbálunk... ;-) Na, ebben benne vagyok! ;-) De szavadon foglak, mint Robit, a talira tett ígéretével! ;-) :-D
   
 8. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Igazad van, kézre csapáshoz nem kell sámli, csak ha te csapsz az enyémre, vagy lehajolsz.
  Szavamon foghatsz bármivel, állok elébe. Robinak már semmit sem kell ígérnie, csak eljönnie, és várnia a sorsát.
   
 9. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Ezt az anatómiai meghatározást! Majdnem meg is állja a helyét.
   
 10. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Hű! Gyorsan utánaolvastam, illetve vissza :) Tímeácska!!! Nagyon örülök, hogy itt vagy :) És remélem nem komoly tényleg, amiket írtál! :) Na a feeling pl. a következő... sípoló tüdő... úgy estére... szerintem ez nem egy feeling :( ahogy visszaemlékszem, nekem keményen kellett küzdenem a rászokással is, borzasztóan rossz volt, de hát mikormáskornem, ha 20 évesen akar az ember lánya nagylányosdit játszani :) azt hiszem az a szerencsém, hogy előtte nagyon sokat sportoltam (triatlon), amikor abbahagytam már vagy egy éve, akkor futottam össze a bagóval, és hát szinte mindenki bagózott körülöttem, így én is beálltam a sorba. Nem bántam meg, csak érzem, ideje abbahagyni. ennyi a feeling! nem érdemes rászokni!!!
   
 11. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Meggyőztél... Határozottan meggyőztél! ;-)
   
 12. pusimelu

  pusimelu Őstag

  Ha valakinek alacsony a vérnyomása és sokkot kap..(bármilyet,vérveztés,anaphilaxiás.stb)Nem kissebb az esélye az életben maradásra mint akinek pl normális 120/80 körül van?Nem szeretném kipróbálni, de a fimekben(tudom nincsenek mesék,de én szeretem a csodákat) élettelen testeket visznek ,olyan vérnyomással amiket én mérek itthon.Vagy én bírom jól,vagy mások rosszul..
   
 13. pusimelu

  pusimelu Őstag

  Ja és a fimekben olyan kedves intelligens jó megjelenésű dokik vannak kár lenne kihagyni mert felénk kevés van..(tisztelet a kivételnek)
   
 14. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Hát ez jó. Én is 20 évesen szoktam rá a bagóra, és azt hittem belepusztulok. Nekem számolták, hogy egy nap mennyit tudok elszívni, és megünnepelték, amikor végre(?) elértem napi 5 szálat.
  Talán ma már nincs ilyen hülye környezet.
   
 15. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Ja, pl. ott van az a Dág Rossz doktor is... ;-) :lol: Hm... :mrgreen:
   
 16. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Azért ez elég érdekes... a közösség mindenképpen nagy hatással van arra, hogy ki lesz dohányos és ki nem. Ma már arra oktatják a gyerekeket az iskolában, hogy a "jobbik" csapat a nem dohányzó. Persze nem ilyen egyszerűen, na és nem 17-18 éveseket... ma már az általános iskolában különórában foglalkoznak a dohányzás, kábszer káros hatásaival. Prevenció :) remélem beválik!
   
 17. dg

  dg Őstag

  Hirtelen vérnyomás leesés???

  Ha valakinek volt hasonló tapsztalata, erősítsen meg vagy cáfoljon meg, ez az volt-e?

  Életemben kétszer fordult elő.
  Az elsőnél, nehezítő tényezőként, még terhes voltam Hédivel. Hirtelen feltőrő hányinger (amúgy is sláger), kontrasztokat láttam csak (valamelyik régi írásában Tímeécska említette ezt egy erős hipónál), és az ájulás határa. Csak ültem, levegőt kapkodtam, Hanna lányom kétségbeesve állt előttem, szóra se bírtam nyitni a számat. Borzalmas volt. Hülyén hangzik, de közben az járt az eszemben, hogy jobb lenne meghalni. Borzalmas rosszullét volt, és nagyon lassan rendeződött: vagy 20 perc.
  Nemrégiben, homloküreggyusziban nyakig, éjjel felkeltem. Hidegrázás kezdődött, gondoltam, gyorsan be egy rubofent, talán alszom tovább, nem lesz a pokoli fejfájás és láz. Na, konyhába ki, gyógyszer be, mondom magamnak: eszek mellé egy albert kekszet, hogy ne égesse a gyomrom. Ültem. Egy falat után, gomb bekapcsol, brutális hányinger egy pillanat alatt, ezzel párhuzamosan elsötétült a világ. A másodpercek töredéke alatt tudtam: mindjárt lefordulok a székről és kihányom a lelkem is. Gyorsan, valahogy?, betámolyogtam a kanapéra, lefeküdtem, lábak fel (mint anno Surda a sorozatban), és 1 perc alatt minden elmúlt. (kimentem megenni a kekszet :mrgreen:, mitha mi sem történt volna).
  Ez vérnyomás lehetett?
  Mert az első esetben, mikor később elmeséltem az orvosomnak, azt mondta, rettentően leesett a vérnyomásom... Ebből gondolom, hogy ez lehetett.
  Van valakinek hasonló tapasztalata?
   
 18. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Hát én annyit tudok hozzátenni,hogy ha a leülés,(utcán jobbhíján leguggolás),lefekvés segít,akkor vny.zuhi,ez tuti.
   
 19. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Hát hogy lehetett-e vérnyomás esés azt nem tudom, de nekem hasonló tüneteim voltak a gyomorszáj gyulladásnál, igaz, nálam ki is jött a már berakott cucc. Kísérő tünet lehet a vérnyomás esés, de én arra gyanítok, hogy az alapprobléma valami más lehetett.
  Ha legközelebb előfordul, és lesz erőd, mérd meg a cukidat is. A hipo, de akár a hiper is okozhat hasonló tüneteket. Sőt, én gyanítom, hogy amikor hipot, vagy hipert élek át, akkor a vérnyomásom is ugrándozik.
   
 20. dg

  dg Őstag

  Okés! Mérek egy cukkert! (ha ...)

  (amúgy, éhgyomorra gyakran megmértem a cukimat, 3,8 3,9 szokott lenni. majd mérek egyet kaja után is, meg persze, ha surdázom)
   
: , , hipotomia

Megosztás