Babázhatok

tímeácska

Őstag
És megszületett Zorka!:-D 3390g, és egy tündéri csöpp kislány! Már tudom, hogy az anyja nagyon utálni fog, mert úgy elkapatom, hogy csak győzzék majd a szülei megnevelni! :lol: De hát, a leendő keresztanyának mi más lenne a dolga, mint jól elkényeztetni a keresztlányát, nem?! ;-) :-D
Hát, ma velem madarat lehetne fogatni... Vagy hogy is mondják ezt... Még az agyam sem fog rendesen... Na, megyek, segítek az újdonsült apukának összeszerelni a baba ágyat...
 

cuki

Új tag
Sok boldogságot és egészséget a családnal és a babának. A keresztmamák pedig tényleg arra valók, hogy jól elkényeztessék a keresztgyerkőcöket. Én is ezt teszem Mátémmal.
 

Nyafi

Tag
És megszületett Zorka!:-D 3390g, és egy tündéri csöpp kislány! Már tudom, hogy az anyja nagyon utálni fog, mert úgy elkapatom, hogy csak győzzék majd a szülei megnevelni! :lol: De hát, a leendő keresztanyának mi más lenne a dolga, mint jól elkényeztetni a keresztlányát, nem?! ;-) :-D
Hát, ma velem madarat lehetne fogatni... Vagy hogy is mondják ezt... Még az agyam sem fog rendesen... Na, megyek, segítek az újdonsült apukának összeszerelni a baba ágyat...


Tímeácska,gratula!!!;)
 

Beloju

Új tag
Sziasztok!
Újra köztetek és újra a segítségeteket kérem. Szerencsére babával is és velem is minden rendben. A legutóbbi HgbA1c eredményem 5,9 lett. Mégis van egy dolog, ami aggaszt. A reggeli után mér értékeim minden esetben az egekben vannak ( 3-4 egységeket is ugranak), annak ellenére, hogy mindig alaposan ellenőrzöm, mit eszek. Már az előző esti, 10 órási és hajnali inzulinokból(actrapid) is visszavettünk, hátha az viszi vmikor éjjel le és ezért ugrik meg másnap. De a éhgyomri értékeim mindig rendben vannak. A doktor is csak azt tudta tanácsolni, hogy várjak először 20, most már 45 percet a beadás és étkezés között.
Jár/ járt valaki hasonló cipőban? Van ötletetek, mit lehetne tenni?
 

lizzi

Őstag
szia Beloju!
igaz ,hogy én pumpás vagyok de nekem is a terhesség alatt most a reggelihez több inzulint kell adnom 10 gr ch-ra mint régen és így jók lettek az értékeim,talán egy próbát megér,csak nem tudom,hogy te mit adsz reggelihez és mennyit?Én még a te helyedben mérnék 1 éjszaka 2 óránként hátha tényleg van hipo valamikor?
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Jár/ járt valaki hasonló cipőban? Van ötletetek, mit lehetne tenni?
Igen! Már a 34. hétben vagyok, de az elejétől fogva ez van velem is. A várással az a baj, hogy nálam sokszor hipó lett kaja után 1 órával, ha vártam. Ha kevesebbet adtam és vártam, akkor felment... Ha találsz egy jó megoldást, szóljál...
Egy dolog van, ami mindig segít. Ha reggeli után mozgom... Tehát séta pl. Nade ehhez nincs túl sok erőm, főleg így a végén.

Amúgy néha a várakozással sikerül elérnem, hogy ne menjen 9 fölé, de ma pl fél órát vártam 6-os cukorral kezdve és simán felment 11-re reggeli után. Tegnap nem ment fel, 5.5-tel keltem, beadtam, vártam 20 percet és minden ok volt, ugyanazt ettem és ugyanazt is csináltam. Én beletörődtem...
 

Beloju

Új tag
Reggelente kezdetben 10 egység actrapitot adtam be, most 12-nél járok (30 g szénhidrátot eszek).
Én is csak azt nem értem, hogy vannak reggelek, mikor minden rendben (gyakran nem is vártam ilyenkor), de sajnos az esetek többségében nem ez van. Mozgásra én is gondoltam már, ezért a kutyasétáltatást ilyenkorra iktattam be, de ez sem segített.
Lehet tényleg a beletörödés az egyetlen megoldás?:(

Tyű Molli, már egészen a vége fele jársz!:) Péterfyben szülsz majd te is? Kinél?
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Szerdán voltam dokinál és egy magánUH eredményeit mutattam neki, mivel a klinikára csak jövő szerdán megyek UH-ra (voltunk babamozin ui most hétfőn).
A feje annyira nagy a lelet szerint, hogy nem lehet megszülni normál úton. És mivel ez már macrosomia (azaz a magzat nagyobb a kelleténél), ezért ezt már szövődményként kell kezelni, ezért pedig be kell feküdnöm a 36. héten. De semmi más probléma nem volt, de nem több a magzatvíz (ami pedig cukrosoknál, macrosomia esetén szinte mindig több), lepénynél sem láttak semmit. Kérdeztem, hogy 5.5 volt a HbA1c-m, előtte végig 5.6, hogy akkor vajon mégis mitől lett nagy a baba, mert a Nimród fiam egyáltalán nem volt nagy és kb ilyen HbA1c értékeim is voltak. Azt mondta a doki, hogy főleg régi cukrosoknál volt egy olyan megfigyelés, hogy jó cukrok mellett is teljesen ismeretlen faktor miatt lesz hol nagy a baba hol nem. Nekem kijutott mindkettő ezek szerint. Most én ugyan rosszabbnak éreztem a cukromat főleg a 20. hét környékén, de a HbA1c nem nem támasztotta alá és mivel nem voltak se nagy hipóim (szinte egyáltalán nem volt akkor), így nem lehetett attól jó a HbA1c-m. Erre mondta a doki, hogy most van az, hogy valami olyan ok miatt nagyobb a baba, ami cukrosoknál fordul elő, de nem közvetlenül a rossz anyagcsere okozza, mert az nem volt rossz, hanem valami, az orvosok számára teljesen ismeretlen tényező. És eleve genetikailag nagy a baba, második is, fiú is, én is és a férjem is magasak vagyunk (rettentő hosszúak a csontjai a babának, az nem a cukromtól van). És mellé még hájas is, az már a cukromtól vagyis valami olyasmitól van, amit a cukrom okoz, de nem a rossz értékek (akkor több lenne a magzatvíz is és a lepény sem lenne jó).
Nos, eléggé letört ez a hír, mert nagyon szerettem volna normál úton szülni, hiszen egyszer már sikerült és már tudom, milyen az (akkor nem érdekelt, hogyan szülök, most igen :( ). És a befekvés is, mert most tényleg van elvileg oka (bár nem értem, mi...), mi lesz addig a fiammal, mit a fenét fogok enni, mert ott a koszt az nem koszt és ráadásul majd fekszem egész nap, nekem ezek borítják a cukromat, fogalmam sincs, mit fogok csinálni. Bevallom, miután tök hasonló HbA1c értékek mellett (most még jobbak is voltak átlagban) már szültem egy normál súlyú babát, normál, szövődménymentes terhességgel, azért erre nem számítottam most, de igyekszem elfogadni, hiszen ez egy cukros nőnél lutri, hiába teszünk meg mindent, attól még igenis lehet nagy a baba és az szorosabb kontrollt igényel a végén.

Szolnok! Ugye olvasod még ezt a topikot?
Le tudnád írni nekem, hogy pontosan miért fektették be a lányodat a 36. hét után? És mikor császározták és miért? És befektetés után, mit csináltak vele naponta a kórházba?
 

tímeácska

Őstag
Nos, eléggé letört ez a hír, mert nagyon szerettem volna normál úton szülni, hiszen egyszer már sikerült és már tudom, milyen az (akkor nem érdekelt, hogyan szülök, most igen :( ). És a befekvés is, mert most tényleg van elvileg oka (bár nem értem, mi...), mi lesz addig a fiammal, mit a fenét fogok enni, mert ott a koszt az nem koszt és ráadásul majd fekszem egész nap, nekem ezek borítják a cukromat, fogalmam sincs, mit fogok csinálni.

Molli!
Nagyon-nagyon szorítunk Érted/Értetek!!! Vigyázz Magatokra! Majd megyünk babalátogatóba! :-D:-D:-D Én már nagyon várom!:mrgreen: Addig is nyugi-nyugi-nyugi! (tudom, könnyű azt mondani...:rolleyes:)
 

Beatty

Új tag
Szia Kmolli!
Igaz, h. nem engem kérdeztél, de hónapok óta pont most sikerült feljutnom ide, és pont most kérdezel olyat, amire talán én is tudok válaszolni. Engem azért fektettek be, mert egyre többször hipóztam , főleg éjszaka. A doki azt mondta, h. ha ez így folytatódik, akkor meghahat a baba!! Ezért megvárták a 37.betöltött hetet, és megindították a szülést. Az már csak hab volt a tortán, h. nem indult meg, így 1 db fájás nélkül mehettem a műtőbe. Ha van vmi kérdésed, most még itt leszek 1 kis ideig, szívesen válaszolok, ha tudok. Szorítok Nektek!
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Beatty, nagyon köszi a választ :)
Az az igazság, hogy pont azt akarom elkerülni, amit itt annyiszor írtam már, hogy csak a 'protokoll' miatt fektessenek be. Nem hipózom például, sőt, még mindig felfelé mennek a cukraim, ez is azt mutatja, hogy a lepény még bőven működik ezerrel (a sok hipó a lepény elöregedését jelezheti amúgy), ezért sem értem, hogy azért, mert nagyobb a baba (de nem vészesen nagy), önmagában ezért miért kell befeküdnöm. A napi ctgt mondta csak a doki (meg flowmetriát, de ezt nyilván nem nézik naponta, még soha nem hallottam ilyet, ez nagyon drága vizsgálat és nem indokolt csak azért, mert nagyobb egy baba), dehát 20 percre van tőlünk a kórház, igazán be tudok menni naponta és legalább normálisan eszem itthon és karban tartom a cukromat, ami ott bent nem megy. A császárt azért elfogadtam, mert ekkora fejátmérővel tényleg veszélyes lenne, így én sem vagyok már a normál szülés mellett (csak szomorú vagyok...), de ezt a befekvést nem látom értelmesnek. 2 éve a túlhordás miatt befeküdtem a betöltött 40. héten, de mivel semmit sem foglalkoztak velem, így hazajöttem (pont hétvége volt) és csak hétfőn mentem vissza, mivel akkor indítani akartak (csak magától beindult pont aznap). Szóval tudom, milyen ott a kaja, milyenek a körülmények és azt is tudom, hogy senki rám sem nézett, ha gondom volt és kértem orvost, volt, hogy 1 órát is vártam. Hát ennek az időnek a töredéke alatt beérek itthonról a kórházba... Már akkor sem láttam értelmét ott feküdni egész nap csupán azért, mert naponta akarnak ctg-zni (mert csak ennyit csináltak volna az indításig - így bementem itthonról a ctg-kre saját felelősségre). De most más a helyzet, mert mégsem szövődménymentes ez a terhesség, ez a macrosomia azért nem teljesen egészséges és ezért nem tudom eldönteni, hogy valóban van-e értelme ott lenni.
 

Beatty

Új tag
Szerintem mindenképpen érdemes befeküdnöm, már csak a kis Brúnó egészsége miatt is. :)))
A protokoll miatt én sem maradtam volna bent (első NST-mrementem), de a szülésznő és a doki meggyőzött. Kristóf egészsége volt az első. Én is 20 percre lakom a kórháztól, de nem mentek bele, h. bejárjak. Gondolom Neked Nimród miatt még nehezebb. A flowmetria (spec. UH) a méhlepény állapotáról adtájékoztatást, azért kell megcsinálni, h. elég tápanyagot kap e odabent a kis lurkó. Nekem jók voltak az értékeim, mégis megcsászároztak. ?! Remélem Neked több szerencséd lesz, és kihúzod min. a 38. hétig! Drukkolunk Nektek (férjecském is), ha lenne vmi kérdsed a császárral kapcsolatban, írj nyugodtan!
 

Beatty

Új tag
Abban meg igazad van, h. a kórházban nem lehet rendesen karban tartani a cukit. Lehet, h. nekem is emiatt voltak gondjaim a cukorral, és nem kellett volna, h. megműtsenek idő előtt. :-(((
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Abban meg igazad van, h. a kórházban nem lehet rendesen karban tartani a cukit. Lehet, h. nekem is emiatt voltak gondjaim a cukorral, és nem kellett volna, h. megműtsenek idő előtt. :-(((
Beatty, azt írtad, hogy sokat hipóztál a végén, ugye? Ez utalhat lepényellátási zavarra, hiszen a lepény elöregedése a vc szint csökkenésével jár (mert azok a hormonok nem nagyon termelődnek akkor már, amik odáig felvitték a cukrunkat), ezért értem, hogy téged miért fektettek be, nálad fontos volt ellenőrizni, hogy kap-e mindent Kristóf vagy sem és ilyen esetben, ha felmerül ez a probléma, szinte mindig előbb kerül sor császárra, ez biztosan így volt jó Kristófnak is, ezen már ne bánkódj :)

De nálam nincsen ilyen probléma, csupán annyi, hogy nagyobb a baba. Ez önmagában nem jelenti azt, hogy rossz a lepény ellátása, tehát nem indokolt minden nap flowmetriát nézni és, ha a kórházban rosszabbak lesznek a cukraim, akkor szvsz többet fogok ártani Brúnónak, ha befekszem - ez a bajom. Ráadásul nekem IBSem is van (irritábilis bélszindróma) 2 hétből 1 hétig tök diétás kajákat főzök magamnak, ezt nem tudom megoldani egy kórházban. Tudod, azt nem látom, hogy mitől veszélyes Brúnónak most odabent? Csak azért, mert nagyobb (és nem is annyira nagy a diabetológus szerint - a 40. hétre saccolt súlya 4.2Kg lenne, ez azért nem annyira durva méret), de más ok nem volt (ha sokat hipóznék, akkor szó nélkül mennék be én is), ettől még talán nem olyan veszélyes ott bent, hogy feküdnöm kelljen egy kórházban?

Ja, a császár sajnos a fejátmérője miatt adott, mert túl nagy, ekkora fejet a doki szerint nem lehet kitolni :( Ja, én nem akarom kihúzni a 38. hétig :) Hatalmas a hasam, majd meglátod, a második babánál függetlenül a baba méretétől, milyen gyorsan és nagyra fog nőni a hasad! Alig tudok menni már, aludni egyáltalán nem... Nagyon nehéz így Nimróddal is foglalkoznom, szóval a betöltött 37. héten szándékoznék "szülni" :D Ez persze az én "tervem" csak...

Kristóf mennyivel is született? Császár után te kaptál speciális, császáros kaját? Mennyi ideig kaptál inzulin-cukor infúziót? Köszi előre is :)
 

gretta

Új tag
szia Kmolli,
én 1,5 éve szültem a kislányomat császárral mivel ő is nagy baba volt. engem is a 36ik héten fektettek be a korházba, éppen azért hogy kontroll alatt legyek. Bár amennyire szoros volt ez a kontroll semmit értelmét nem láttam annak hogy bent feküdjek :) Most sem értem. No mindegy. A 38ik héten, hogy ne számítson koraszülöttnek a pici, megcsászároztak. Nálunk a válla volt nagy. Nem tudtam volna rendesen szülni. Pedig annyira szerettem volna!!!!!! 4,8 kgval született. Igazából nekem nem voltak olyan jó HgA1Cim mint neked, de végig sikerült 7 alatt tartani. Egy időben viszont állandóan magasakat mértem. Ekkor nőtt egy jó nagyot a pocim is és persze a baba is. Jól ki is repedezett a bőröm. A magzatvizem is több volt ekkor a kelleténél, de az később visszaállt a normálisra.
A császár nekem nem volt kellemetlen. Műtét előtt kaptam egy beöntést, rákötöttek az infúzióra és kb 1 órára rá vittek be a műtőbe. ott időközönként megmérték a vérnyomásomat is. Kikapták a picit, megmutatták :)))) aztán levitték a koraszülött osztályra. ott rákötöttek mindenféle csövet.... Este 7kor már lemehettem megnézni a kicsit. Ugye ott kötött volt a látogatási idő. egy nap 3szor megettem le hozzá szoptatni. naná hogy nem kapott rá ott a cicire. utána etették tápszerrel :( Ezt a nagy hibát, sok erőfeszítésem árán sem bírtam helyrehozni. Nagyon sajnáltam. De tápszeren is szépen felnőtt :)))
Mi 6 nap után jöttünk ki a korházból így császár után. az első két nap volt csak rossz, mert akárhányszor nevettem, fájt a műtét helye. és akkor annyira vicces volt minden.....
utána már semmi bajom nem volt! dehát ezt mindenki másképp éli meg.
Ha nem bízol a korházi kosztban, akkor nyugodtan hozass magadnak otthonról. Biztos ami biztos alapon. Bár nem jó a korházban meg sztem tényleg tök fölösleges is azért mindenképp nyugtató lehet. Ha bármi gondod van ugye, akkor lehetőség van arra, hogy ctg.t csináljanak. Én is egy este kétségbeestem mert nem éreztem a baba mozgásait. szóltam az ügyeletesnek és csinált egy ctg-t. szerencsére nem volt semmi gond. De akkor pld. jó volt hogy helyben voltam. Az a két hét hamar eltelik majd meglátod. A család meg sokszor be tud menni, ha olyan közel laktok. ( meg te is kiléphetsz sztem....)
hát röviden ennyi. csak kitartás!!!!
te most szurkálod magad vagy pumpád van? az előzményeket olvasva mintha pumpás lettél volna csak valamiért le kellett tenned és áttérned a penre. ???????? hogy is volt?
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Szia Gretta!

Köszi az infokat, nagyon hasznos nekem :)
Hát igen, én is feleslegesnek találom a bent fekvést, főleg, hogy se több magzatvizem nem volt, se a cukraim nem rosszak és annyira nem is nagy a baba (a 40. hétre becsült súlya 4200gr). És ugye itt van a 21 hónapos fiam, akit csak úgy elég nehéz másra bízni és a legnagyobb baj, hogy senki sem tud rám főzni, mivel magamra főzök (és a fiamra is!). Tehát a kórházban nem tudom, mit ennék... De mostmár eljutottam odáig, hogy elhatároztam, hogy ezeket megbeszélem az orvossal, mérlegelje, hogy tényleg ekkora veszélynek lennénk kitéve a babával vagy talán fontosabb, hogy egyek és mozogjak továbbra is normálisan, hogy a cukrom egyensúlyban maradjon. Majd ő eldönti és én meg fogok bízni a döntésében. Ez csütörtök reggel lesz eldöntve...

Az jó, hogy a császár utáni 3. napon már jól voltál, nagyon stramm vagy :)
Nálatok lesz kistesó?
 
Oldal tetejére