Dühöngő, avagy ARÉNA! :-)

Akitlosz témája a 'Tomboló' fórumban , 2008 Szeptember 23.

 1. christina

  christina Őstag

  Jó neked.:cool: Én csak álmodom ilyen fizetésről. :-( Aztán minden nap fel(rá)ébredek.:mad:
   
 2. borka

  borka Őstag

  <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> ÜZEMANYAG ÁREMELÉS !!!!!!  Sziasztok !

  Az alábbi írásom elsősorban a Spidereknek írom,(hátha valaki továbbadja ) majd pedig mindenkinek.
  Amennyiben az adminisztrátor,és a moderátorok úgy döntenek,hogy ezzel megsértem a fórum szabályzatot, kérem töröljék az egészet .

  Dühöngésem tárgya az üzemanyag áremelés,és a velejáró médiában elhangzó megalapozatlan hisztéria keltés,ami elsősorban Budapestre korlátozódik. (amúgy sem tetszik,/fővárosi révén / hogy a hírek nagyobb többsége ide koncentrálódik)

  A múlt héten hangzott el a rádióban,hogy a fővárosiak nem akarják letenni az autókat a nagy dugók,és a megemelkedett üzemanyag árak emelése ellenére sem. Nem számít,hogy lassan 400 Ft lesz a benzin,de lehet akár 500 Ft is,nem veszik igénybe a BKV tömegközlekedési eszközeit.
  Első megállapítás ,hogy még az 500 Ft-os üzemanyag árral is kedvezőbb a szgk. használata a BKV vonaljegyével szembe.
  Másodszor, vegyünk egy egyszerű példát a szgk. használok köréből. Vegyük pl. az építő ipart, ami mostanában kicsit leült a gazdasági helyzet miatt (sok más iparággal együtt ). Egy komolyabb beruházáson dolgozik kb. 10-15 építőipari alvállalkozó. Mindegyiknek van 1 építésvezetője, az alvállalkozók mindegyikéhez tartozik + 1 vezető, és 5-10 fő(minimum,de lehet akár 50 is) dolgozó,akik a szerszámjaikat magukkal kell,hogy vigyék,mert nincs mindenhol biztosítva a raktározás.(kisteherautót,ill.szgk. fogak használni.) Sok esetben ezek a beruházások olyan helyen vannak amit nem is lehet csak szgk-val megközelíteni.
  Ezek csak az építők, de jönnek ám a járulékos szakipari munkák is,asztalosok,villanyszerelők(nagyfeszültségű,hálózatszerelő,törpefeszültség), épületgépészek: víz,gáz ,fűtés,légtechnika,híradástechnika, biztonságtechnika, nyílászárok,emelő berendezések, szigetelések,és sok egyéb járulékos szerelés amivel már nem akarok foglalkozni,pedig van még jó néhány.
  Ezek a dolgozok,és a vezetőik bizony mindannyian szgk.-val közlekednek, (tárgyalások,időpont egyeztetések ) Budapesten.
  De nehogy szó érje ház elejét,még felsorolnék néhány közfeladatot ellátókat,akik szintén CSAK szgk-val közlekednek: Orvosok, ügyvédek,civil ruhás rendőrök,vámosok,képviselők, tűzoltók,kéményseprők,anyagbeszerzők, újságírók, és még különböző médiákban dolgozók, anyagszállítók,futárszolgálatok,stb.
  Tehát mielőtt a média ilyesmivel cukkolja a lakósságot,hogy akár 500 Ft is lehet a benzin ára,(ha nem teszik le a szgk-kat )először gondolja át,hogy mi lenne,ha ezek a személyek mind a tömegközlekedést választanák, (amit most nem akarok minősíteni.) és akkor még nem írtam semmit az agglomerációból beáramló tömegekről.
  Tudomásul kell venni,hogy a szgk-t használok kb. 80 %-a nem tudja nélkülözni ezt a fajta közlekedést.
  Csak megjegyzés képen : a nyersolaj ára kb. 20 %-ot emelkedett 1 év alatt,a hazai üzemanyag árak (amiket valakik generálnak ) közel 100% -kal emelkedtek.

  Sándor……aki egy kicsit ki kelt magából.
   
  lizzi, blaci és vighkata kedveli ezt.
 3. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Hát, ezért DÜHÖNGŐ ennek a topicnak a neve...! Itt lehet! ;)
   
  vighkata kedveli ezt.
 4. borka

  borka Őstag

  Teljesen kiakadtam.:mad::dr_64:
  A Tv -ben ma 1 Norbiféle Udapte reklámon,amit a Roche támogat.:o:dr_123::dr_21::dr_307::rolleyes:
   
 5. umbra08

  umbra08 Aktív tag

  Multiclix

  Tönkre ment a Multiclix-ünk, nem bírta a kiképzést, annyiszor leejtettük már! :mad: :(
  Pedig még szinte új volt! Tegnap éjjel történt, aktuális cukimérés előtt. Teljesen be voltam to..va, elkezdtem bőgni, most akkor én meg nem szúrom a régi bivalybökővel!!! Az annyira fáj, az enyémet szúrom néha azzal, csak próbára. Softclix is így múlt ki még korábban. kisgyerek mellett a bökő fogyóeszköz, akármennyire is vigyázunk rá. Rám aztán senki nem mondhatja, hogy nem vigyázok a dolgaimra/inkra....

  Kerestem tűt a bivalybökőhoz, ha nincs más, holnapig sajna azt kell használni, de még mindig nem fogtam fel, teljesen letargiában voltam. Apát kiugrasztottam az ágyból, addig Multiclixet bütykölte, de feladta.
  Szekrényajtó ki, nagydoboz ki, Multiclix-es tárak mellett volt egy másik "multiclixes doboz". Micsoda??? Egy vadi új Multiclix???????? Még apa sem emlékezett rá, hogy egyet tartalékba is vett!!! De aztán beugrott nekem is!
  Az az öröm, ami nekem akkor volt!!!! :hurra: :hurra: :D :dr_24:
  A pici babámnak ez az élete, nem kell bivalybökővel szúrnom és az éjszaka közepén a kezemben van egy vadi új Multiclix!!!!
  Istenem, ilyen örömöm régen volt!
  (na, a vége a mai napom apró öröme topic-ba tartozik :cool:)
   
 6. dg

  dg Őstag

  Hűha... Szerencsére nem láttam! :-D
   
 7. dg

  dg Őstag

  Az eldugott és elfelejtett dolgok hatalmas örömet tudnak okozni nekem is! Egyszerű dolog, és én egyre többször örülök naponta! :mrgreen:
   
 8. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Nemá 36_2_17.gif 36_12_7.gif 36_2_19.gif
   
 9. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  :hurra: Minden jó, ha a vége jó. :hurra: Ez tényleg öröm. :cool:
   
 10. borka

  borka Őstag

  De még láthatod :mad:
   
 11. borka

  borka Őstag

 12. sünike

  sünike Új tag

  :mad::mad::mad:Hol van(ik) B.Laci Februári blogjaaaaa???:mad::mad::mad:
   
  blaci kedveli ezt.
 13. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Hát ez talány, még én sem találom.
   
  blaci kedveli ezt.
 14. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  Elvitte a cica, vagy egy rakoncátlan :dr_33:-lal van dolgunk...
   
  blaci kedveli ezt.
 15. sünike

  sünike Új tag

  ...egy rakoncátlan :dr_33:-lal van dolgunk...!!!:dr_31:
  Sünike;)...aki, semmi pénzért :dr_4: cserélné el ezt az :dr_33:-kát!:dr_39:
   
  blaci kedveli ezt.
 16. borka

  borka Őstag

  Két dolog lehet a háttérbe.
  1. Olyan magasak lehetnek az értékei (mert aggódott Valakiért),hogy nem meri közzétenni.:);)
  2. Lehet hogy unalmasnak találja a sok-sok dicséretet,és az irigykedést a 100-sok ért.;)
   
  sünike és blaci kedveli ezt.
 17. napocska

  napocska Őstag

  További lehetőségek:

  1. Elvesztette a cukimérőjét a nagy izgalmak közepette :)
  2. Elromlott az ámítógépe, és nem tudja megszerkeszteni
  3. Ez utóbbi esetben szerintem nézzük meg bármelyik korábbi táblicskuját, tetszés szerint, hiszen mind ugyanolyan úgyis :p
   
  sünike, blaci és christina kedveli ezt.
 18. christina

  christina Őstag

 19. sünike

  sünike Új tag

  Időközben felkerül a blog...nem okozot meglepetést (pedig dagira nasizta magát;)).

  Sünike;)...aki, szereti ha nasizik az ő :dr_33:ja!
   
  nofre kedveli ezt.
 20. lizzi

  lizzi Őstag

  és én ehhez még hozzátenném azt ,hogy pl. nekünk 50 km.-ről is olcsóbb még a drága üzemanyaggal is utazni mint busszal ,vonattal, bkv-val!!!
  a menet- jövet jegy (egy személyre)1890 ft. és akkor még kb. 6 db. bkv jegy ,na az mennyi is???erről miért nem beszélnek???és az időről akkor még nem is írtam....
   

Megosztás