Dcont trend vércukor mérő műszer

mezei lászló témája a 'Általános kérdések, hozzászólások' fórumban , 2015 December 26.

 1. mezei lászló

  mezei lászló Új tag

  Sziasztok! Ha valaki segítene kérem válaszoljon, már négy napja 18.5 értéket mérek dcont trend vércukormérő műszeremen nem érzem ,hogy valóban ennyi lenne de most megnéztem a tesztcsík dobozán a dátumot 2014. 12 lehetséges ,hogy már ezért nem mér rendesen?
   
 2. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Kedves László! Elképzelhető, hogy a csík már nem megfelelő. A legegyszerűbb az lenne, ha bemennél egy olyan gyógyszertárba, ahol végeznek vércukormérést, vagy a kezelő, ill. körzeti orvoshoz, ha van vércukormérője, vagy ismerős betegtárshoz, és ugyanabból a vércseppből két készülékkel is megmérnéd egy időben a cukrordat. Nem kell, hogy ugyanazt az értéket mutassák, de az ki fog derülni, hogy nagyságrendileg jól mér-e a készüléked az adott csíkkal. Gondolom, 2-es típusú diabéteszed van. Ezzel együtt minél előbb a végére kellene járni a problémának, mert ha meg a cukrod tényleg ilyen magas, abból előbb-utóbb baj lesz.
   
 3. mezei lászló

  mezei lászló Új tag  Köszönöm a választ holnap a szomszédomnál megmérem és ha továbbra is változatlan ,reményeim szerint van még egy lehetséges oka az pedig a pikkelysömör amire szteroidos kenőcsöt használtam, diprosalic és fumago valamelyik lehet a bűnös , ha?
  tisztelettel :üdv. ml
   
 4. mezei lászló

  mezei lászló Új tag

  Köszönöm a választ holnap a szomszédomnál megmérem és ha továbbra is változatlan ,reményeim szerint van még egy lehetséges oka az pedig a pikkelysömör amire szteroidos kenőcsöt használtam, diprosalic és fumago valamelyik lehet a bűnös , ha?
  tisztelettel :üdv. ml
   
 5. mezei lászló

  mezei lászló Új tag


  Kedves Krisz!
  Igazad volt az ellenőrzéssel kapcsolatosan. A pikkelysömör gyógyszere a kiváltó ok(Diprosalic)
  és legnagyobb bánatomra e-miatt vonták meg az insulin támogatásomat,mert a nyáron végig használtam és
  H1C elérte a 9.1 értéket. de az orvosom valamiért nem vette figyelembe. Vajon lehetséges irányában módosítást kérnem?
   
 6. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Igen, kérhetsz módosítást. Ha a HbA1c két egymást követő értéke 8 alatti, akkor mindenképpen. Ha még mindig szteroidos gyógyszert használsz, ezt meg kell a kelezőorvossal beszélni. A pontos szabályokat Borka (Papp Sándor) fórumozó társunk nálam sokkal jobban tudja, szerintem hamarosan ő is válaszol majd.
   
 7. mezei lászló

  mezei lászló Új tag  Köszönöm a választ mely megerősített a gyanúmban most már minden 4 órában mérem és nem használom a diprosalic kenőcsöt és 9 mol tartok. Időközben jeleztem a háziorvosomnak is az eseményt meglepetésemre közölte ne nagyon bízzam el magam mert a diprosalic nem tartalmaz szteroidot, nem értem egy másik orvos szerint tartalmazza. kinek lehet hinni. Természetesen azt nem tudják sajnos hogy nagy felületen és sokat használok. Pl két lábszár, a fej bőr teljesen a hát felületen kb 2 tenyérnyi, könyök, belső combok, gyötrelem,
  üdv ml
   
  krisz_2011 kedveli ezt.
 8. wumsel

  wumsel Új tag

  Ilyenkor érdemes elolvasni a betegtájékoztatót:
  Egyébként a megoldás a kenőcs használatának abbahagyása helyett lehet, hogy a használt inzulin mennyiségének növelése lenne.
   
  krisz_2011 kedveli ezt.
 9. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  A szteroid cukorbetegek esetében nagy, nehezen kordában tartható VC emelkedést okoz. A megoldás az lenne, ha a kezelőorvos határozná meg, hogy ebben az esetben mi a teendő. (A pontosan kiszámított inzulinadagból nem tud a beteg többet adni magától, mert 2 hét alatt elfogy a havi adagja, utána mit ad? Másik probléma, hogy mennyivel is emelje magától? Ezt hogyan is változtassa a krémes kezelés kezdetén és elhagyásakor?) Remélem, hogy 2-es típusú cukorbetegeknél is létezik gondozó DIABETOLÓGUS és nem azzal a háziorvossal kell megvívni a köröket, aki szerint egy erős szteroid tartalmú kenőcs nem tartalmaz szteroidot... Fövényi professzor épp néhány hete érdeklődött, hogy mi is a probléma az orvos - beteg viszonyban a cukorbetegek esetében. Hát pl. ez is az. Sajnos az a tapasztalat, hogy az orvosoknak általában fogalmuk sincs, hogy egy cukorbetegnek milyen gyógyszer írható fel, milyen feltételekkel és milyen nem. Legjobb, ha a beteg igyekszik kiművelni magát és így felvértezve küzd a diabjától függetelen, egyéb betegségeivel...
   
 10. hello

  hello Tag

  A diprosalic kenőcsről minden infó itt: http://www.dr.info.hu/drinfo/pid/0/medicine;jsessionid=00EABC59BAE5807F3447F1CAEF57BBC5
   
 11. Dobos László

  Dobos László Új tag

  Kérem a véleményeteket. Dcont Trend mérőm van. Itthon minden esetben 5.4 -6.1 közötti értéket mérek vele éhgyomorra. A legutóbbi labor előtt itthon 5.4-et mértem, vittem magammal a mérőt és a labor vérvétel előtt kb. 3 percen belül a mérőmmel 6.3-at mértem a labor eredményem pedig 8.1 lett. Nem értem melyik mérés a jó. Már érdeklődtem a 77 Elektrónika KFT. szervizénél ahol azt a választ kaptam kaptam, hogy 20% eltérés a készülék és a labor mérés között lehet, amire az a véleményem, hogy az rengeteg. Köszönöm.
   
 12. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Kedves László!
  Valószínűleg a labor a jó. A 20% eltérés sok. Érdemes még kicsit a 77 elektronikát gyötörni, hogy vizsgálják felül a gépüket. Nálunk a One Touch mérői nagyon beváltak.
   
  Dobos László kedveli ezt.
 13. borka

  borka Őstag

  Kedves László !
  Azt szeretném kérdezni, hogy a labor mérés a Te mérőddel történt-e és az kapilláris vagy vénás vérből történt-e?? Mert az nem mindegy!!
  Sándor
   
 14. Dobos László

  Dobos László Új tag

  Köszönöm a velem való foglalkozást. A labor előtti mérés az én TREND mérőmmel történt újj hegyből /6.3/. Utána kb. 3 perc múlva következett a laborban történő mérés vénából a labor műszerével. Köszönöm.
   
 15. Dobos László

  Dobos László Új tag

  Köszönöm a választ.
   
 16. borka

  borka Őstag

  A kapilláris és a plazma vér mérése mindig eltérést fog mutatni. A Trend kapilláris vért mér a labor pedig a vénás plazmát. A két érték között a 2 mmol/l eltérés természetes.
   
 17. Dobos László

  Dobos László Új tag

  Nagyon köszönöm a felvilágositást, igy már értem, akkor amit itthon mérek az mindig alacsonyabb lesz mint a laboré. Azt szeretném megkérdezni, hogy akkor hogy tudok alkalmazkodni a kalória bevitelhez, ha itthon kevesebbet mérek. Köszönöm a válaszát. Kezdő vagyok és annak is örültem ,hogy rátaláltam erre az oldalra.
   
  borka kedveli ezt.
 18. borka

  borka Őstag

  Itt a fórumon mindenki nagyon szívesen segít mindenkinek. Továbbra is kérdezz, de mindig a megfelelő helyen. Láthatod, hogy minden témában találsz cimkét/topikot.
  Az egyéni vc. mérő a mindenkori, pillanatnyi vc. értéket mutatja kapilláris vérből. Van külön topik a VÉRCUKORMÉRÉS-ről is. Ott bővebben olvashatsz erről.
  A diabosoknak első sorban a CH(szénhidrát) bevitele a fontos. Persze a kalória sem elhanyagolható, de az inzulint mindig a CH-hoz viszonyítva adjuk.
  http://diabforum.hu/forums/vercukormeres/
  http://diabforum.hu/temak/vércukormérés-újra.1229/
  Sándor
   
  Utoljára módosítva: 2016 Január 24
 19. Dobos László

  Dobos László Új tag

  Köszönöm a felvilágositást, még meg kell ismernem az oldalt és annak részleteit. Köszönöm.
   

Megosztás