Dobozdíj???????????

szolnok

Új tag
Tegnap , vagy tegnap előtt mutatott a TV egy Budapesti magánklinikát, ami egy 5*-s szállodai színvonalú ellátást biztosít azoknak a betegeknek akik ezt megtudják fizetni. Pl a "csodálatos" Rubint Réka ott csináltatott hőtérképet magáról
Tehát ha van pénzed oda is mehetsz, de feltételezem, hogy a luxus kivitel, az egy ágyas fürdős, tv-s, szuper szoba és az ellátás nem nekünk való,/mármint anyagilag, pedig nem a legrosszabbul élők között vagyunk/
Árakat természetesn nem mondtak, de a Kóka féle szinvonalon élők biztos meg tudják fizetni. Gondolom ilyenekkel is köt szerződést az oep is, és a többi biztosító is, ha lesz / remélem nem lesz/
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a szuper gépek mellé szuper orvosok is kellnek és az ugyebár , hogy ki milyen jó orvos nem biztosító függő.
 

bioszaky

Új tag
Arra gondoljatok, hogy a rendszer eddig is profitorentált volt. Mit gondoltok a patikusok miért nem akarják, hogy más is árusítson gyógyszert, és miért árusítanak nyilvánvalóan hatástalan (de legalábbis semmilyen mértékben sem igazoltan hatásos) termékeket (homeopátis és tsai.). Miért akarnak az orvosok több kórházat, és miért nem jobb szolgáltatást, ha a betegeknek jót akarnak, és leginkább miért nem ők indítják el, belülről a reformot???
Profit - így vagy úgy - lesz, és ez nem is baj!
A legnagyobb baj a mostani rendszerrel, hogy nem kiszámítható, mit kapok a befizetett díjamért cserébe, és nemigen van lehetőségem a finomhangolásra. Szabad orvosválasztás az ugye zsebre megy.
A gazdagok mindig is jobb eü. szolgáltatást kaptak, és ez így is marad. A gazdagok mindenből jobbat tudnak venni. De senki sem panaszkodik, hogy bezzeg a gazdagok a biztonságos Saab-bal járnak, másoknak meg be kell érniük Zsigulival. Nekem meg pl. csak bicóm van. :) Sőt, nyilvánvalóan nőni fog az olló. De ez sem baj! A lényeg a minősáég oldaláról, hogy egy bizonyos egyre növekvő színvonalú, alapszintű ellátást mindenki meg tudjon fizetni.
 

naty77

Új tag
Az egyik barátnőm magánkóházban dolgozott, nem eü-s részlegen, hanem a marketingesek közt. És annak a kórháznak vannak ingyenes szolgáltatásai is. Nem biztos, hogy a magánklinikán minden drága....
Pl én a lányaim egy vidéki magánklinika szemészéhez hordom. minden második alkalommal kell fizetnünk 2ezer forintot, holott a két pici gyerekem vizsgálata min 1 óra! És ehhez még a maximumot is kapjuk! :!:
 
H

hypohonder

Vendég
Módosítják a vizitdíj-jogszabályt, és állítólag a cukorbetegeket mentesítik a kórházi napidíj fizetése alól (is). Úgy látszik, hogy sok kórházi kezelésre szoruló cukorbeteg van a képviselők között vagy a családjukban...
 

Rends

Új tag
Kedves Hypohonder!
Nem módosítanak semmit, ugyanis eredetileg is úgy szól a rendelet, hogy ha a cukorbetegséggel kezelnek a kórházban akkor nem kell ápolási díjat fizetni, de ha nem azzal kezelnek, hanem valami egészen más betegséggel akkor bizony ki kell fizetni a napi 300Ft-ot. Nem rég kerültem be az orr-fül-gége osztályra, ugyanis elég gyakran elered az orrom vére, ami lehet, hogy a cukorbetegségtől van, de nem biztos, ezért bevasalták a napi 300-at.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ma mentem HbA1c és egyéb vizsgálatok miatt vérvételre, és kifizettették velem a 300 Ft-ot, mondván, hogy a labor papíron nem csak cukorbetegséggel kapcsolatos vizsgálatok vannak, (bár a doki a cukor miatt kiváncsi a májfunkciókra) de a doki nem írta rá a labor papírra, hogy "mentes a vizitdíj alól ". A papírral nem tudok a dokihoz visszamenni, ugyanis akkor egy újabb 24 órás vizeletet kellene gyűjtenem a következő vasárnap (azt ugye nem lehet a munkahelyen). Hát inkább kifizettem a 300 Ft-ot, kell az egészségügynek a bevétel. Még a végén nekem is összejön a 20 alkalom, a 21-dik már 'inggyé lesz.
Kata
 
H

hypohonder

Vendég
Fel sem tételezem, hogy bosszúról lenne szó, de talán van valami összefüggés a korábbi Ön által indított vizsgálat és a kórház mostani magatartása között. Magyaros virtus, most aztán jól megmutatják a renitens betegnek...
 

szolnok

Új tag
V.Kata!

Rajta volt a beutalón a cukor betegség kód? Nagyon szemetek voltak ,mert a HbA1c , cukron kívűl nállunkis szerepelt totál vérkép , vizelet, májfunkció stb. MIndezt egyszerre kérte a doki és természetesen vizit díj nélkül. Nem a sz@..r 300 Ft miatt, de az elv az elv.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Szolnok!
Persze, hogy rajta volt, ráadásul a laboros csaj az ismerősöm, de neki is van főnöke, aki olyan amilyen (inkább olyan). Neki ki lett adva, hogy ne a BNO kódot nézze, hanem a mentességi kártyát, vagy a beutalóra írt mentességet. A mentességi kártyáról csak annyit, hogy a diabetológusom még nem kapta meg. Hát nem is az ő dolga a kártyákat megrajzolni. Február végén a teljeskörű kivizsgálás (szemészet, neurológia stb) alkalmával is fizetnem kellett, és én panasszal éltem az Egészségbiztosítási Felügyeletnél, úgy, hogy beszkenneltem a beutalót, amin minden látszott, (BNO kód, nevem, TAJ számom, orvos neve és pecsétje) és a kifizetett vizitdíj csekket. Azt a választ kaptam az ebf-től, hogy a kivzsálás során a kórház igazgató a személyemet nem tudja beazonosítani (???), ezért érdemben nem tud nyilatkozni az esetről. Az ebf javaslata alpján, és közreműködésével lett volna lehetőségem jogi útra terelni az ügyet. Ettől én eltekintettem, semmi kedvem a huza-vonához, de gondolhatod, hogy a véleményem mi. Azonkívül azért is nem pereskedek 300 Ft-ért, mert az orvosommal maximálisan jó a kapcsolatom, és úgy érzem ,hogy ezzel a lépéssel nem csak a kórház ellen teszek lépéseket, hanem az orvosommal szemben is. Egyébként az orvosomnak kinyomtatva mindent megmutattam és megbeszéletm (feljelentés, válasz, határozat). Az orvosom gyógyítani és kezelni szeretne, én pedig egészséges cukorbeteg szeretnék lenni. Nálam nem a 300 Ft számított, hanem az elv. De Mari néniknél, meg Józsi bácsiknál a 300 Ft is számít, és nekik nincs internet, ahol tájékozódhatnak, meg azt sem tudják, hogy a jogot eszik-e vagy iszzák. Csak szenvedő (és fizető) alanyai ennek az undorító helyzetnek. Tartok tőle, ha végigviszem ezt az ügyet (mert megtehettem volna), akkor én visszakapom a 300 Ft-omat, de a Mari nénik és Józsi bácsik továbbra is fizenek. Hát akkor az én 300 Ft-om ne hiányozzon már abból a nagyon szegény egészségügyből. Korrektségre már nem is számítok.
Várom a véleményeteket, mert szerintem csak ott működik a dolog, ahol empátia van.
Üdv: Vígh Kata
 

naty77

Új tag
Ezek szerint nekem nagyon jó a kórház, ami első körben kiadta a mentességre a papírt és azt utána csak fel kell mutatnom a továbbiakban a laborban (is) és nem kell fizetni.
 

Rends

Új tag
Az a baj, hogy nagyon sok helyen nem ismerik a rendeletet, mert ugyanis az azt mondja , hogy amennyiben vitás annak eldöntése, hogy kell-e vagy sem fizetni, akkor minden esetben a beteg érdekeit kell figyelembe venni, márpedig a beteg érdeke az, hogy ne fizessen.
 
H

hypohonder

Vendég
Ami az utolsó három-négy hozzászólást illeti, szerintem nincs olyan, hogy a jogalkalmazó nem ismeri azt a jogot, ami alapján dolgoznia kell. A rendelet a BNO kódot jelöli meg, mint amit figyelembe kell venni a mentesség megállapításakor. Nincs olyan, hogy ezt a szabályt egy bármilyen kártya felülírja. A rendelet és a törvény sem beszél ilyen kártyáról tudomásom szerint. Napjainkban az orvosi kezelések alapdokumentuma a beutaló, nyilván az dönti el, hogy fizetős vagy ingyenes az adott ellátás. Az meg kész röhej - ha épp kedvem volna, hát hahotáznék is egyet -, hogy a cukorbeteg vérvétele után, amelynek egyebek között a máj, vese és egyéb funkciók működésének milyensége a tárgya az esetleges szövődmények léte vagy a meglévők "minőségének" (állapotának) értékelhetősége végett, tehát hogy ez vizitdíj köteles. Nálunk eddig az ilyen vérvételért nem kellett fizetni.
Szerintem van abban valami, amit 14-én feldobtam (és ott is maradt...)
 

Lexon72

Új tag
Sziasztok!

Egy éve olvasom a fórumot, akkor derült ki a diabom. Csak nagy nehezen sikerült belépnem ide, de most végre sikerült!
Egyébként éppen ma voltam kontrollon, és én sem fizettem a labornál. A sorban állók közül néhányan furcsán néztek rám, miközben markukban szorították az aprópénzt.
 
Oldal tetejére