dr. Jason Fung blogja

Valaki_mas

Új tag
Sziasztok,

Cukorbetegek es a tema utan erdeklodok figyelmebe ajanom dr. Jason Fung kanadai orvos blogjat, ahol a cukorbetegseg okairol es kezelesi modszereirol ir.
https://intensivedietarymanagement.com/

Megertesem szerint, az o megkozelitese szerint a betegseg (2-es tipusu) rendszerint helytelen taplalkozas kovetkezteben alakul ki, es helyes taplalkozassal (LCHF - low carb high fat) es bojtolessel (IF - intermittent fasting) egyszeruen orvosolhato (a legtobb esetben).
Erdemes meghallgatni az eloadasait / elolvasni a cikkeit, egyszeru es ertheto magyarazatot szolgal a cukorbetegseg okarol es a kiutrol - erdemes osszevetni a ma elterjedt inzulinos kezelessel, ami gyakorlatilag sok esetben csak sulyosbitja a problemat (erdemes elolvasni a magas inzulinszint miatt kialakulo szovodmenyekrol irtakat is).

A dieta (LCHF) egyebekent 1-es tipusu cukorbetegseg eseten is hasznos, mivel kevesebb inzulin szukseges, ami az inzulin altal okozott szovodmenyek kockazatat csokkenti

(Egyebkent nemcsak blogot ir, hanem a gyakorlatban is kezel cukorbetegeket).
 

Valaki_mas

Új tag
Megjelent magyarul dr. Jason Fung konyva (Az Elhizas titka).

Ezt javaslom a cukorbetegek reszere, mivel erthetove valik, mi okozza az elhizast, es mi a kiut.
2-es tipusu cukorbetegseg eseten pedig a fogyasnak kulcsszerepe van a gyogyulasban.

Remelem, megjelenik majd a cukorbetegseggrol szolo konyve (The Diabetes Code) is magyarul.

Megjegyzes: ezt nem reklamkent irtam, semmifele uzleti kapcsolatban nem allok a kiadoval. Egyszeruen figyelemfelhivas a celom.
 

Haca2022

Új tag
Annak érdekében, hogy bárki elérje a fogyási céljait, nélkülözhetetlen a megfelelő diétás étrend, a rendszeres mozgás és a motiváltság.
 

Vitamin

Aktív tag
Ebben a témában rengeteg információhoz lehet jutni.
Az Elhízás titkát még nem olvastam, de bizonyára nagyon érdekes könyv.
Én nagyon kedvelem Dr. Sten Ekberg videóit.
Van belőle pár.
Minden mindennel összefügg és a megfelelő mentális állapot megtartása érdekében is változtatni kellene az étkezési és mozgási szokásainkon:

A többi videója is élvezetes és mivel nagyon szépen tagoltan beszél könnyen fordítható amit akár a youtube gépi fordítója is elvégez helyettünk ha bekapcsoljuk.
 

Vitamin

Aktív tag
Aki szereti az érdekes előadásokat egy kis politikával, történelemmel fűszerezve, annak ez kiváló.
Kicsit megtévesztő a címe, mert itt nem a cukor a fő gonosz.
Nem lövöm le a poént, hátha megnézi valaki.
Ez is feliratozható magyarul.

 

Valaki_mas

Új tag
Megjelent Jason Fung könyve: A Diabetesz Titka magyarul.
Erdemes elolvasnia annak, aki a 2-es tipusu cukorbetegsebol meg szeretne gyogyulni.
 

Vitamin

Aktív tag
Nagyon érdekesek a YouTube-os előadásai is. Kiderül belőle 2021-ben paradigma váltás történt a 2-es típusú diabétesszel kapcsolatban. Most már az ADA (American Diab. Association) is visszafordíthatónak nevezi a betegséget. A korábbi tanok miszerint ez egy visszafordíthatatlan betegség amelyet kizárólagosan gyógyszerrel és inzulinnal lehet kezelni tehát megdőlni látszik.
 

Csatolások

  • diab2_b.PNG
    diab2_b.PNG
    217.2 KB · Olvasás: 1

Vitamin

Aktív tag
Nagyon jó a Jason Fung könyv, a napokban megjelent magyarul.
Hivatkozik Dr. Robert Lustigra aki 2009-ben tetté közzé videóját a "Bitter truth about sugar" (keserű igazság a cukorról) címmel (YouTube).
Ajánlom mindenkinek aki érteni szeretné mitől mérgező hosszú távon a cukor/fruktóz mitől alakul ki a 2-es diab és mit kell rá lépni ha kialakult!
 
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére