Filmajánló

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Filmek

Az animáció világnapja lesz 28-án, ez alkalomból több budapesti moziban szerveznek programokat.

A KINO (volt Szindbád Mozi) kedden és szerdán az animációs filmeknek adja át a terepet: a legkülönfélébb nemzetek animációs stúdióinak munkái, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem legjobb vizsgafilmjeiből készült válogatás, a világ megannyi tájáról származó rövidfilmek, dokumentarista alkotások és egy nyolcvanas évekbeli magyar klasszikus, Kovásznai György Habfürdő, zenés rajzfilm szívdobbanásra című műve szerepel a kétnapos rendezvényen - közölték a szervezők.

Szakmai fórumok és képregényvásár is színesíti a filmes programot, amelyet az Uránia Nemzeti Filmszínházban megismételnek - az egész vasárnap zajló vetítések ingyenesen látogathatóak.

Bővebben
 

dg

Őstag
A remény rabjai

Ez a film a kedvenceim közül való. Tim Robbins és Morgan Freeman játszák a fő szerepeket.
Feltételezem, hogy aki látta, annak tetszett. Aki pedig nem látta, nézze meg!
Börtönsztori, az érzelmekre erősen hat. Főként az igazságérzetünkre.

Ami érdekesség számomra, hogy maga a történet annak a Stephen King-nek a tollából fakad, aki leginkább rémtörténeteiről híres. Szinte hihetetlen, hogy ilyet is alkotott!
 

blaci

Őstag
Az én első ajánlatom ez a film lenne, legutóbb ezt láttam:

Bor, mámor, Provance
(A Good Year)

Tulajdonképpen egy romantikus vígjáték de nem a szokásos tálalásban, dráma is lehetne jó kis poénokkal. Nekem nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek.

A főszerepben Russell Crowe (Max Skinner) és Marion Cotillard (Fanny Chenal). A filmben mindkét színész új oldaláról mutatkozik be.

(Fiúknak pedig Marion Cotillard színésznő miatt is ajánlanám, ha valaki nem ismerné, ő volt a Taxi filmekben Daniel (Samy Naceri) barátnője Lilly.);):D
 

dg

Őstag
Óz, a csodák csodája

Érdemes leporolni ezt a filmet időről-időre, mert minden korosztályhoz szól. Érdekessége, hogy 1939-ben készült, s olyan technikát és díszleteket alkalmaznak, ami ma is tökéletes illúziót kelt és megállja a helyét. Hasonlítsuk csak össze egy akkoriban készült hazai alkotással...

A fő szerepet Judy Garland játsza, s a film elején elhangzó betétdal örökzöldnek számít. Nem tudom megunni.

További érdekesség, hogy magát a történetet Lyman Frank Baum írta, s a könyve 1900-ban jelent meg. Akkora sikert aratott, hogy ezután egy egész regényfolyamot írt, ami Óz birodalmában játszódik. Összesen 14 regény van, néhány magyar fordításban is megjelent.
Maga a film ezekből ollóz, s az álomszerű végkifejlet nem szerepel az eredeti regények egyikében sem.

Lenyűgöző alkotás, s borzongató, hogy egy 108 éves mesén alapszik!
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Én épp a napokban láttam a Beavatást. Garancia: Al Pacino! Nekem ő nagy kedvencem, játszik még benne colin farell...

Ajánlanám még a L'ecsot :) persze már lejárt, de imádnivaló a kis szakács (patkánysága ellenére)... igazán nagyon meglepő volt számomra az új filmek közül a nyolc tanú... egy esemény 8 szemszögből, minden szemszög után kicsit több derül ki az eseményről... ezt az ismertető találtam róla: Hányféle igazság van? Sok. Az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet megkísérlő szervezet után nyomozó titkosügynökök (Dennis Quaid, Matthew Fox) szempontjából túl sok is. Az elnök (William Hurt) Spanyolországba érkezik, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. Egy nyilvános nagygyűlésen megsebesíti egy mesterlövész, és jelét adja: bármikor újra célpontja közelébe tud férkőzni. El kell kapni, mielőtt másodszor is lesújt. Az ügynökök lezárják a várost: hatmillió ember között keresnek ötöt. A tanúk egymásnak ellentmondó vallomásai között keresik az egyetlen igazságot. Egy turista (Forest Whitaker) amatőr videója talán segít. A számtalan híradófelvétel talán rejt valamit, amit csak észre kell venni. Mindazok, akik ott voltak a tömegben, amikor eldördült a lövés, talán tudnak valamit, amiről nem akarnak beszélni. Mindenki mást látott, és senki nem mond igazat. Ám a hazugságok és átverések szövevényéből talán kifejthető a megoldás - amely csak újabb rémisztő kérdésekhez vezet.

Rengeteg jó film van, nálam az egyszer jól beváltak játszanak, paul newmantől pl. a nagy balhé a nagy kedvenc :)
 

gabibaba

Aktív tag
Bár nem film, de mi szeretjük nézni péntek esténként az m1-en a Beugrót. A négy színész különböző játékokban rögtönöz, nagyon mókás, kellemes kikapcsolódás. Szerintem kamaszok is élvezik (a mieink legalábbis).
 

blaci

Őstag
Aki szereti a krimiket és egyébként a francia filmeket ne hagyja ki, nekem bejött nagyon.;):D

A kígyó
(Le Serpent)
krimi, thriller

Szereplők:
Yvan Attal, Clovis Cornillac, Pierre Richard, Minna Haapkla, Olga Kurylenko, Gerald Laroche
Rendező: Eric Barbier

A film az utolsó percéig bővelkedik az izgalmakban, ráadásul megcsodálhatjuk benne a legújabb Bond-lány, Olga Kurylenko bájait is.;):D:D:D
 

blaci

Őstag
Ajánlanék még egy másik francia filmet is ezt se hagyjátok ki ha kedvelitek az ilyen filmeket.;):D

Farkasok szövetsége
(Le pacte des loups)
Nemzet: francia
Stílus: akció, thriller, kaland, horror, történelmi

"...mintha az Álmosvölgy legendáját keresztezték volna a Mátrix-szal."
:D:D:D
 

blaci

Őstag
Próbatétel
(Butterfly on a Wheel)
amerikai film 2007
krimi, thriller, dráma

Főszereplők: Pierce Brosnan, Maria Bello, Gerard Butler
Rendező: Mike Barker

Egy szülő mindenre képes a gyermekéért…igaz? Nézzétek meg!
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Próbatétel
(Butterfly on a Wheel)
amerikai film 2007
krimi, thriller, dráma

Főszereplők: Pierce Brosnan, Maria Bello, Gerard Butler
Rendező: Mike Barker

Egy szülő mindenre képes a gyermekéért…igaz? Nézzétek meg!

Hű, ezt láttam nemrég... elég érdekes, én is ajánlom! és ugye-ugye, hogy nem érig meg, félrenézegetni?! :D
 

blaci

Őstag
Filmajánló...

Éberség
(Awake)
Krimi / Thriller / Dráma, 2007 - amerikai film

Főszerepben: Hayden Christensen, Jessica Alba, Terrence Howard, Lena Olin, David Harbour, Steven Hinkle,
Christopher McDonald, Sam Robards
Rendezte:Joby Harold

Az Éberség "olyan operációt végez nézőin, mint a Cápa a tengeröbölben"... (Frank Scheck, Hollywood Reporter)

Nézzétek meg! - ;)
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Éberség
(Awake)
Krimi / Thriller / Dráma, 2007 - amerikai film

Főszerepben: Hayden Christensen, Jessica Alba, Terrence Howard, Lena Olin, David Harbour, Steven Hinkle,
Christopher McDonald, Sam Robards
Rendezte:Joby Harold

Az Éberség "olyan operációt végez nézőin, mint a Cápa a tengeröbölben"... (Frank Scheck, Hollywood Reporter)

Nézzétek meg! - ;)

Miről szól? ;)
 

blaci

Őstag
Éberség

Tartalom:
Az Éberség egy zavarba ejtően valóságos orvosi jelenséggel indít. A ritka és ijesztő „altatási éberség” állapotában a műtét előtt elaltatott beteg éber marad, és bár fizikailag lebénul, érzékel mindent, ami körülötte és vele történik, a fájdalmat is.
Miközben a félresikerült anesztézia során az ifjú és gazdag mágnás (Hayden Christensen – Csillagok háborúja) éber marad szívműtétje közben, és tehetetlenül hallgatja az őt körülvevő orvosokat, az elhangzó mondatokból lassan összerakja a képet: meg akarják gyilkolni…

Vélemény:
Nagyszerű forgatókönyv, kiváló színészi játék, a sztori tele izgalommal és fordulatokkal. Maga az alapötlet is túllép az eddig látott krimik cselekményén. Végig izgalmas, fordulatos, eredeti. Azt hiszem, ez a legfontosabb, amit megjegyeznék: Eredeti!
Az egész egy drámának indul, majd megtörténik a váltás... A rendező megfelelően adagolja az "érzelmeket" és a feszültséget.
Számomra kellemes meglepetés volt. A gyönyörű Jessica Alba pedig már csak hab a tortán. :D

DE…
Az egész film egy műtétre épül. Ahhoz, hogy a történet megállja a helyét legalább ismernie kellett volna a forgatókönyv írónak egy ilyen műtét lefolyását. De nem ez a lényeg... Mondjuk szerintem azért elég durva dolog orvosokat közönséges sintérnek beállítani. Ha jól tudom manapság magnóra mennek a műtétek? - ;):D
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Upppsz :) Azért elég gáz, viszont rávilágít, hogy mennyire ki is vagyunk szolgáltatva bizonyos helyzetekben... megpróbálom beszerezni. érdekesnek tűnik :)
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Egyik legjobb magyar film?

Szerintem igen! ;)

Egészséges erotika

rendező: Tímár Péter
forgatókönyvíró: Tímár Péter
operatőr: Kardos Sándor
vágó: Tímár Péter

szereplő(k):
Rajhona Ádám (Falkay elvtárs)
Koltai Róbert (Bozody)
Haumann Péter (Elnök)
Kristóf Kata (Ibike)
Németh Judit (Hajdúné)
Mikó István (Párttitkár)
Hollósi Frigyes

A kelet-európai szocializmus víg végjátéka a pusztaság közepén álló "lada" (szemmel láthatólag: láda) melléküzemágban játszódik, ahol nejlonpongyolás nők szegelik össze, majd feszegetik szét az eladhatatlan ládákat. A tűzveszélyes üzemben lopott benzint tároló ügyeletes tűzoltó az üzlet fellendítése érdekében rejtett kamerákat szerel fel, és a környék vezetői ládavásárlás fejében kukkolhatják az öltöző-vetkőző nőket, akik végül egy ünnepnapi vacsorán felfedezik a kamerákat. Bosszúból másnapra sztrájkot hirdetnek, csakhogy az éppen szombat.

- Ittunk ma már kávét?
- ... magának nem kell ilyen korán! :)
 

blaci

Őstag
Filmajánló...

Szállító 3
(Transporter 3
Nemzet: francia-amerikai akcióthriller, 2008

Főszereplők: Jason Statham (Frank Martin), Francois Berléand (Tarconi), Justin Rodgers Hall (Horatio), Eriq Ebouaney (Ice), David Atrakchi (Malcom Manville), Farid Elouardi (Yuri), Robert Knepper, Katia Tchenko, Mike Powers
Rendező: Olivier Megaton

Tartalom:
Frank Martin, a professzionális "szállító" története tovább folytatódik. Frank Párizsba tette át székhelyét, és továbbra is azt csinálja, amiben a legjobb: csomagokat szállít és nem kérdez semmit. Persze ha valaki megpróbál keresztbetenni neki....

Vélemény:
Nekem az első nagyon bejött, a második meg "elment" és vártam a harmadik részt, ami jobban tetszett, mint a második. A történet az katasztrófa, kicsit se reális. Aki látta az előzetest a filmről az biztos hogy többet vár ennél, az tényleg jó volt. Akinek tetszett az első két rész az azért ne hagyja ki. Pörgős akciók, látványos üldözések… Az ukrán "szépség" meg minden volt csak szép nem. Idegesítő HP-t játszott. Nem is tudom, hogy vethetett volna szemet egy ilyen csajra a szállító. Drogos, alkoholista, ronda... Mindent egybevetve. Ha Statham iszonyat hasizmát (hogy a francba lehet ilyet csinálni???) és a király verdát is belevesszük ( Audi S8 ) nálam 5/10. Statham minden esetre nálam örök király marad, de ha nem vigyáz le fog csúszni... Pedig szerintem simán megtehetné, hogy válogasson. Oké, ez a sorozat és a szállító nélküle elképzelhetetlen, de akkor is. Hol van már a ravasz az Agy, a Blöff, vagy a Banki meló... Szerintem fegyvert fogtak Statham fejéhez, hogy elvállalja…vagy igaz a mondás „van az a pénz”.
:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
 
Oldal tetejére