GlucoTruck - az első ténylegesen noninvazív vércukormérő

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Az izraeli Integrity Applications cég évek óta kísérletezett egy valóban nem invazív, semmilyen bőrön áthatolást nem igénylő vércukormérő eszközzel, mely GlucoTrack® névre hallgat.

Elsődlegesen 2-es típusú cukorbetegeknek és prediabéteszes személyeknek szánják (nem tudni mi okból, mivel a gyakori vércukormérést igénylő 1-es típusú cukorbetegek számára fontosabb lenne). Az eddigi vizsgálatok szerint a mérés nagypontosságú, az étkezések előtti mérések 100, az étkezés utáni mérések 98,2%-a esett a pontosságot jelentő tartományokba és az ismételt mérések szintén pontosan egyeztek.
A mérés a fülcimpára helyezett csiptetővel történik, melyet egy okostelefonhoz hasonló leolvasó készülékkel kötnek össze. A vércukormérési technológia nem ismert. A mérés teljesen fájdalmatlan, a csiptető felhelyezését követően 30 mp-en belül megjelenik az eredmény. Az egyes adatok letölthetők, görbét rajzolnak ki és megbecsülhető általuk a HbA1c szint is.

glucotrack3.png

A készülék 2013-ban megkapta az EU-ban a CE minősítést. 2016. nyarán klinikai vizsgálatok kezdődtek az Egyesült Államokban, melyek eredményét követően benyújtják engedélyezésre az FDA-hoz.

A legújabb (2017. májusban beszerzett) információk:
  • A fő készülék hosszas használatra készült, de a fülcimpára illeszthető klipsz 6 hónapig használható, majd cserélendő. Ha közben újra kalibrálni szükséges, azt a készülék jelzi és az újra kalibrálás 30 percig tart.
  • A készülék 3 személy vércukorméréseire alkalmas, de mindenkinek saját fül-klipsszel kell rendelkeznie.
glucotrack_2.jpg

Olaszországban a készülék ára 2000 € + a fülre helyezhető klipszé 99 €:
http://www.newdiabetics.it/acquista-online/
Ausztráliában, Új-Zélandon is hasonló áron kapható:
http://glucotrack.co.nz/purchase/glucotrack-unit.html
Viszonteladók listája (Urugay-tól, Kínán át a Fülöp-szigetekig):
http://www.glucotrack.com/distributor/

(Forrás: Medgadget News, 2017. január)

Megjelent: DiabFórum magazin 2017/2. - május (38. oldal)
 
Oldal tetejére