Gyermek vércukorértéke

Kisildi témája a 'Általános kérdések, hozzászólások' fórumban , 2017 Szeptember 18.

 1. Kisildi

  Kisildi Új tag

  Szisztok. Van egy 4,5 éves lányom, és mégmértem a vércukrát 11, 2 érték lett. Előtte kb fél órával evett, meg cukrozott is. Ez magasnak számít?
   
 2. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Szia! Ha a kislány cukorbeteg, akkor előfordulhatnak ilyen értékei, de akkor nem kellene cukrot ennie... Ha azonban nem diagnosztizált cukorbeteg, AZONNAL forduljatok orvoshoz, tehát LEGKÉSŐBB HOLNAP REGGEL!!!!
   
 3. Kisildi

  Kisildi Új tag

  Köszi. Nem cukorbeteg csak ő akarta hogy megmérjem. Másfél órára rá 7 volt az êrték, kb 2-2,5 órára már 5,7. Azóta nem mértem, mert sír a szúrástól. De attól nem lehetett olyan magas az érték hogy előtte evett most vissza gomdolva lehet már 1 ora is volt mikor először mértem. Mondjuk mindig fáj a hasa a kôldöke körül, az okát meg nem tudjuk .
   
 4. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  A mérvadó a reggel, éhgyomorra mért érték. De szerintem ez a 11 fölötti evés után sok. Mindenképpen menjetek el a gyerekorvoshoz, beszéljétek meg, hogy mi a teendő. Inkább egy fölösleges vizsgálat mint egy későn felismert diab.
   
  Kisildi kedveli ezt.
 5. Kisildi

  Kisildi Új tag

  Köszi.
   
 6. Kisildi

  Kisildi Új tag

  Ma mértem neki. Éhgy: 4,2, 1 h:6,0, 2h:6.9. Àllandóan az édességet kéri, ha nem kap agresszív. Ezt egyébként 1 szelet kenyér és 1 dcl tea után mértem. Tegnapp 3 szelet kenyeret evett a 11,2 értékkor.
   

Megosztás