H1N1 új típusú influenza:féljünk-e tőle vagy sem?

Te beadatod-e az influenza elleni oltást?

  • A H1N1 oltást igen, a szezonálist nem.

    Szavazat: 6 11.5%
  • A H1N1 oltást nem, a szezonálist igen.

    Szavazat: 5 9.6%
  • Mindkettőt beadatom.

    Szavazat: 14 26.9%
  • Egyiket sem.

    Szavazat: 27 51.9%

  • Összes szavazó
    52

Annabella

Új tag
Tisztelt Olvasók!
Az új típusú influenzáról beszélnék Veletek, ti hogyan látjátok, félnünk kell-e tőle, vagy már tudunk mindent róla? Furcsa-e ahogyan kórházba szállítják az influenzás betegeket, és mi a véleményetek, otthon gyógyuljunk az orvos telefonos megkérdezése után, vagy menjünk el hozzá, vagy hívjuk lakcímre?
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Akinek jó az immunrendszere, azt hiszem átvészeli, akár egy egyszerű náthát. Nyilván valamilyen okból veszélyeztetetteknek kell tartani az új típusú influenzától. Amikor influenza idény van sajnos sokan belehalnak, ezért szokták ajánlani időseknek, legyengült szervezetűeknek, (kisgyermekek), hogy oltassák be magukat. Ha lesz H1N1 ellen oltás - az ugyanúgy ajánlott lesz...

Világjárvány H1N1 - új influenza
 

Annabella

Új tag
Köszönöm a cikket, hát valóban védekezünk, vagyis megpróbálunk mindent megtenni, hogy ne kapjuk el. A kézmosást víz nélkül lehetővé tevő gél az szerinted hatékony lehet a fertőtlenítésre útközben?
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Köszönöm a cikket, hát valóban védekezünk, vagyis megpróbálunk mindent megtenni, hogy ne kapjuk el. A kézmosást víz nélkül lehetővé tevő gél az szerinted hatékony lehet a fertőtlenítésre útközben?
Szerintem hatásos, bár én nem használom, de kozmetikusok használják és orvosi rendelőben is láttam már..
Útközben minden jobb, mint a semmi, a gél pedig praktikus.
 
Volt egy időszak amikor a madárinfluenza halálvírus félelmet szórták ontották felénk, ma úgy érzem új mumus kell. Munkahelyemen egy nagy tudású tudós szájából hangzott el:199.. ban a területünkön sima influenzában meghalt egy év alatt ...x számú beteg míg madár influenzában egy sem....és mégis az utóbbival riogatunk állandóan.
Ezen nagyon érdemes elgondolkodni mivel én is úgy látom és hallom , hogy ezen hírek terjedését negyban segítik a gyógyszer lobbik is...hiszen kell egy kis félelem és fogy a szer mint a cukor.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Már én is olvastam olyan cikket, miszerint a gyógyszeripar generálja ezeket a híreket üzleti megfontolásból. Amellett, hogy ez félelmetesen hangzik, még nem bizonyított. Ezek szerint világméretű összeesküvés van valaki ellen, vagy valakiért?
Ettől még lehet valóságalapja a hírnek, mert az ipar eladni akar, és ehhez piacot kell szereznie. Azt, hogy milyen úton szerzi meg, az meg nem tudott.
Ezek szerint elég, ha egy valaki kitalál egy történetet, felrakja a hálóra, és mint a népmese, terjed a világban, mindenki elhiszi, mert miért ne hinné el, ami hihető?
Aztán valaki cáfol, akkor meg azt hiszik el? De bizonyítékot egyik sem szolgáltatott.
Biztosan van mozgatórugó, minden valami ok miatt jön létre, ez lehet tisztességes, és tisztességtelen.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Figyelem!
Az alábbi cikket nem pánikkeltésnek szánom, sokkal inkább az átgondolatlan, vagy felelőtlen, "mindenre azonnal gyógyszert bekapni" veszélyeire. És ez 4 éves cikk.
Egy kicsit elkanyarodva, de közvetetten érinti a fő témánkat.

Az utóbbi húsz évben a gyógyszerkutatás és gyártás döntő részben profitorientált iparággá nőtte ki magát, míg a független, kormányok által támogatott kutatások teljesen háttérbe szorultak. A gyógyszeriparág feletti kontrolt gyakorlatilag egyedül az állami kézben tartott gyógyszerengedélyezési eljárás jelenti, ám az elemzések és az újabb és újabb botrányok azt jelzik, hogy ez a szisztéma nem tudja megvédeni a fogyasztót a növekvő piaci verseny miatt egyre rövidebb fejlesztési és tesztelési idő után piacra dobott gyógyszerek veszélyeitől.
Úgy tűnik, a világ most kezd szembesülni azzal, hogy a profitorientált gyógyszeripar ugyanúgy kíméletlenül a nyereségre tör, mint bármely más iparág, és amikor milliárdokról van szó, akkor semmi sem drága. Nem várható, hogy a gyógyszeripar valamiféle nemes eszmék jegyében önkontrolt gyakoroljon, és milliárdos fejlesztések után lemondjon egy nagy hasznot ígérő gyógyszer piaci bevezetéséről csak azért, mert a klinikai vizsgálatok a beteg szempontjából várható előnyökkel szemben irreálisan nagy kockázatot mutatnak. Az alábbiakban - sok esetből néhány példát kiragadva- illusztrálom, hogy a fenti aggodalmak nem túlzottak.


Forrás: Élet és Tudomány. 2005, júl. 22. 60(29):902-904.
(a megjelent változat gyógyszerneveket nem tartalmaz)
 

Annabella

Új tag
Már ezen az oldalon is vannak friss infok az újinfluenzával kapcsolatban. Érdemes elolvasni. Aztán majd meglátjuk mi lesz az oltással. Szerintem sokáig még az érintetteket sem tudják tájékoztatni. A média már kb. 2 hete azt mondja, fel lehet iratkozni rá a háziorvosoknál. Csak úgy megkérdeztem, de egyenlőre nem tudnak semmit mondani.
 

Annabella

Új tag
Igen, én is emlékszem a madárinfluenzára. Akkor sokan nem vették meg a baromfihúsát, pedig akkor még olcsóbb volt. Kezdetben az új típusú influenzát is sertésinfluenzának hívták, de arról nem hallottam, hogy emiatt mennyivel kevesebben vettek volna sertéshúst. Egyáltalán hogyan, mitől alakulhat ki egy világjárvány?
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én eddig sem engedtem magam semmilyen influencia ellen beoltatni, és ezután sem fogom. Egyszerűen nem bíztam benne már 10 évvel ezelőtt sem. Az sem érdekelt, hogy én ingyé megkaptam volna. Gyógyosszert sem szedek, nem is nyom göth az ágynak (persze, így könnyen beszélek). Majd ha nyom, akkor átgondolom. De a második gyógyszer azért, hogy az első tüneteit, mellékhatásait enyhítse....????

Arra azért kíváncsi lennék, hogyan kényszerítenek az oltóanyag beadására. Beállnak a gyárkapuba, és ha bökhetnek, akkor jöhetek be a dolgozóba?
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Pandémiák

A világméretű járványokat pandémiáknak nevezzük. Antigen shift révén az influenzavírus A gyakran idéz elő pandémiát. A legutóbbiak:

1889: orosz nátha (H2N2)
1918: spanyolnátha (H1N1)
1957: ázsiai influenza (H2N2)
1968: hongkongi influenza (H3N2)
2009: „új influenza” (sertésinfluenza; H1N1)

Az 1997-ben azonosított H5N1 (madárinfluenza) típust a WHO egy lehetséges pandémia (világjárvány) forrásának nevezte. - 250 ember halálát okozta

Új influenza 2009. júl. 31-ei adatok a WHO oldaláról

Összesen 162380 bizonyított esetszám, ebből 1154 halálozás. És a járvány még korántsem ért véget, ősszel sokkal nagyobb erővel újraéled...

"A legtöbb halálos eset a leginkább esendőbbek között fordult elő – hasonlóan a korábbi influenzajárványok idején tapasztaltakhoz. Legtöbb áldozatot a legyengült védekezőképességű emberek között szedte az új influenzavírus (H1N1). Ilyenek a nagyon fiatalok és a nagyon öregek, illetve a valamilyen krónikus betegségben szenvedők. Az egészséges emberek között leginkább enyhe, influenzaszerű tünetekkel jár a megbetegedés, és maradvány nélkül gyógyul."

"Az új influenzavírus elleni oltóanyagot már világszerte gyártják. A megbetegedések nagyobbik része ezzel megelőzhető, illetve a halálos szövődmények száma még a fertőzés bekövetkezése esetén is jelentősen csökkenthető."
 

dg

Őstag
ez nagyon durva.. itt egy újabb cikk a gyógyszer hatékonyságáról

http://www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=96937&Itemid=1


Igen, ezt a hírt épp az imént hallottam a Kossuth adón. Aggasztó. Viszont beszélhetnének többet az itthoni helyzetről!

Az a baj, hogy annyi hír , álhír, rémhír hangzik el, hogy teljesen össze lehet zavarodni, és mindig ott a kétely: mit lehet elhinni? Mi az, ami pusztán eltorzított, eltúlzott riogatás? S ezek után milyen döntést hozzon az ember magával, a gyerekeivel kapcsolatban? Erről persze a média tehet. Ha rajtam múlna, mit ahogy természetesen nem múlik, népegészségügyi témában kizárólag hivatalos közlemények közzétételét engedném meg.
 

rgyörgy

Új tag
Igen, ezt a hírt épp az imént hallottam a Kossuth adón. Aggasztó. Viszont beszélhetnének többet az itthoni helyzetről!

Az a baj, hogy annyi hír , álhír, rémhír hangzik el, hogy teljesen össze lehet zavarodni, és mindig ott a kétely: mit lehet elhinni? Mi az, ami pusztán eltorzított, eltúlzott riogatás? S ezek után milyen döntést hozzon az ember magával, a gyerekeivel kapcsolatban? Erről persze a média tehet. Ha rajtam múlna, mit ahogy természetesen nem múlik, népegészségügyi témában kizárólag hivatalos közlemények közzétételét engedném meg.

Az Eü. téma engem is komolyan érintett/érint.
Nagyon bizakodó vagyok, mert látni, valami megmozdult, jó irányba!
Régen, megtanultunk a sorok között olvasni, nagyon jól el tudtunk igazodni.
A mai világban ez már használhatatlan. Helyette itt van a PC, és Internet. Ma már meg tudjuk nézni, mit írnak rólunk a nagyvilágban. Ők kívülről jobban eligazodnak rajtunk. Jobban hiszek a külföldi sajtónak, mint a hazai hivatalos szerveknek. Mikor az orvosi kamara arra biztatja, segíti az orvosokat, menjenek külföldre dolgozni, ezen azért már elég könnyű átlátni.
Az oltásokkal kapcsolatban az a véleményem, legtöbbször áldás az oltás. Élő példa a gyermekbénulás. Amióta bevezették a kötelező oltást, teljesen megszűnt a betegség. Eltűntek a nyomorék emberek.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ma már pl magyarországon, nem adnak higanyos oltást, több mint 3 éve. Régen valóban ilyen oltást adtak, de picikét elnagyolta ez a cikk az autista gyerekek számát. És a kötelező védőoltások előtt, nem 1000-ből 6-an haltak meg vagy lettek nyomorékok (ahogy a cikk említi, hogy mennyi autista gyerek lett asszem Angliában talán az oltásoktól arányaiban), hanem sokkal több. És akkor az autista gyerek nem meghalt, mint azok a gyerekek, akik oltás hiányában az egyik halálos gyerekbetegségben meghaltak.

Pontosan ugyanolyan hitelt kell adni az ilyen cikkeknek, mint a rémhíreket terjesztőknek. Ez is rémhír.

Az előzőekhez hozzászólva pedig: az influenza elleni oltás sem valami misztikus dolog, amiről nem tudni, milyen hatással is van, de a cikkek szerint az tuti, hogy immungyengítő. Dehogynem tudni. És ne felejtsük el, hogy nemcsak megvédeni tud az influenzától (most a hagyományosról beszélek, mert ebben már nagy tapasztalata van az eünek) egy oltás, hanem gyengíti a fertőzés lezajlását, ami nálam is történt tavaly. A 2 éves fiamat és a férjem megvédte az oltás, nekem meg hőemelkedéssel zajlott és köhögéssel, viszonylag enyhén. A terhesekkel kapcsolatos oltásokról is csak annyit, hogy Németországban régóta oltják a terheseket hagy. influenza ellen - magyarul igenis van tapasztalat erre vonatkozóan, én is megkaptam a második terhességem alatt és nem is voltam beteg egész télen akkor.

Nem védeni akarom az oltást, mert bennem is felmerül, hogy tényleg érdemes-e, de csak azért, mert egyszerűen nem tudok eleget. Ezekből a cikkekből semmi nem derül ki. Mi az, hogy szedjünk D vitamint és minden oké lesz??? Milyen formában, melyik D vitamint, mi ez? Régóta szedek elég nagy dózisú vitamint, jó sok d vitaminokkal is, de ha legyengelük kicsit (mert mondjuk sok a stressz!), akkor úgyis elkapom a gyerekemtől a náthát, akármit, amit ő minden vitamin ellenére összeszed, hiszen még nem fejlődött ki az immunrendszere rendesen. Én úgy tudom, hogy a mai oltásokban nincs immungyengítő elem, nincs higany (a gyerekekében egészen biztosan nincs ma már!), dehát nem vagyok hozzáértő, én sem tudom eldönteni, hogy mi a jó. Mindenesetre a tudománytalan, csak feltételezésekre alapuló, összeesküvés elmélettel eljátszó cikkek biztosan nem fognak segíteni a döntésben, ahogyan a média rémhírterjesztése sem. És remélem, másokat sem győznek meg ezek a cikkek semmiről.
 

csabi4

Új tag
Akkor te még sokmindent nem tudsz pl azt sem hogy ebben az FBi is nyomoz már !! egy osztrák oknyomozonő állitása szerint 72!!!!kg madárinfluenza virust szaporitottak a WHO megbizásából !!!! a vád bioterorizmus -népirtási kisérlet
egy cseh orvos vizsgálta a szezonális oltoanyagokat és ABBAN ÉLŐ H5N1 H3N2 VIRUSOKAT TALÁLT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
az ügy már FBI aktáiban szerepel + egy oltoanyag elöállitó cég alkalmazotja is "kipakolt " mennyire sterilek a gyártási folyamatok az oltás előállitása során -persze aki akarja oltassa csak magát ....
de emlékeztetnék lenkei doktorra is aki maga is viruskutató volt -otthagyta az egészet
http://drlenkei.hu/content/view/12/108/ olvassátok el sok igazság van benne pedig nem vagyok kifejezetten lenkei párti sőt ....
simán vitaminokkal kiegészitve akár a D vitaminal megelözhető leküzdhető -de igazából az ember az aki képes rá !!!
MÁR LEIRTAM FÉLELEM AMI KÉPES BETEGGÉ TENNI AZ EMBERT EZT HASZNÁLJÁK KI PÁNIKKELTÉS, LEFIZETETT MÉDIÁK...
 
Oldal tetejére