Tényleg jó a téma.
Én régebben rendszeresen használtam a zacskós, meg kocka, izé, hát minek is nevezzem...??? ételkészítést gyorsító segédanyag időhiányos, vagy főzni nem tudó háziasszonyoknak, avagy ezzel tartjuk fent a piacgazdaság nyereségességét, de amikor jobban elolvastam, hogy miből állítják elő, préselik össze, stabilizálják, íz fokozzák, stb. hát szóval azóta szinte egyáltalán nem használom. Ebből a nátrium glutamátot emelném ki, ami azon túl, hogy egészség károsító, még a cukorszintet is emeli.
Öreganyáink mindent meg tudtak csinálni kocka és granulátum nélkül, és csak fél órával tartott tovább. Épp elég adalékanyagot és antibiotikumot eszünk, iszunk az egyéb ételekkel, legalább mi ne tegyünk bele a főzni valóba pluszként. Minek a zacskós pörköltszaft? Olaj, pirospaprika, husika, paradicsom, paprika és só kell bele, a szaft pedig a kaja mellékterméke, lesz magától.