A virslit szerintem nehéz számolni, de kétségtelen, hogy van benne valamennyi cukor. Nem is ezért nehéz számolni, hanem azért, mert a külünféle adalékanyagok is emelik a cukrot, annak ellenére, hogy ezt az orvosok vagy dietetikusok többség tagadja. Nekem tapasztalat, hogy emeli, nem csak virslinél. Amikor (lehetőség szerint) kiiktattam az összes kész,- félkész ételt, jelentősen javult az extrém, látszólag ok nélküli cukoringadozásom.
Persze teljesen én sem tudom kikerülni az adalékanyagos cuccokat, így számítok ingadozásokra, de pl nekem egy tésztás étel órákkal később jobban megdobja a cukromat, mint egy adalékanyagos étel. Legalább tudom, mire készüljek.
Most is vettünk virslit, többek között frankfurti virslit. Én általában az előre csomagoltat szeretem venni, mert arra rá van írva az összetétel, igaz ez drágább egy picivel. Van egy márka, aminek nem tudom a nevét, csak ráismerek a csomagolására, és annak viszonylag kevés a felsorolás az összetevőknél. Tegnap a Sparban tolongás volt a virslis pultnál, és a kimérős-kiszolgáló pultnál már nem volt frankfurti, így kénytelen voltam megvenni spáros sajáttermék változatot, és abból készült a leves. Inzulin nélkül ettem, és csak később adtam be 0.5 E inzulint, amikor egy picit kezdett felkúszni a cukrom. Én ezért nem számolom (tippelem) a virslinél az inzulint, mert nem az étkezéskor kell, hanem nekem is később. Főleg, hogy nem önmagában eszem, és azt előre nem tudom, hogy hány karika kerül belőle a tányéromba.
Viszont az áltam beküldött link alapján -csalódottan ugyan-, de kikerültem a Pick virslijét, és az eddig kedvenc Orsi virslit. Maradt a sajtos füstli, és a spáros frankfurti.