tímeácska
Őstag
Á, dehogy múlnak! Minden inzulin helye ugyan úgy pirosodik, dudorodik, és viszket...Te hogy vagy, múlnak a foltok?
Á, dehogy múlnak! Minden inzulin helye ugyan úgy pirosodik, dudorodik, és viszket...Te hogy vagy, múlnak a foltok?
Meli,
Szandim is hízott a novorapid-ra állás után, de ő csak 2-3 kg-ot.
Most a pumpára átáláskor pedig 2 kb-ot fogyott. kb. 160 cm- hez most, 62 kg. Ez soknak számít?
Ezt csak azért kérdezem tőletek, mert már a családban megjegyezték, hogy nagy a feneke. Amúgy meg tiszta izom, éppen a köldöke körül van egy kb. 2 cm-es "fitty", ami most a pumpa miatt külön jó is.
Elég sok inzulint kipróbáltál ahogy visszaolvastam de olyan anyagra vagy érzékeny ami mindegyik inzulinban benne van!
Ezt ügyesen megállapítottam..A betegtájékoztatók összevetése lehet hogy előbbre lendítheti a dolgot!Tipikus allergiás kiütések azt látom...
sziasztok én most már insulatardot adok este, reggel éh gyomri értékem 6.4-7.1 között mozog étkezés után felugrik 10 körülire és ezt egész nap tartja!
Szia! Hát, bizony az allergia jöhet ilyen hirtelen. Ha jól emlékszem, Te vagy az, akit a doki visszaállított humán inzulinra. Nagyon gyorsan hívd fel és beszélj vele, lehet, hogy készítményt kellene váltanod.Sziasztok!
2000 óta vagyok cukorbeteg, azóta napi 4 alkalommal inzulinozok.
4 hónapja állított a doki másik inzulin párosra.
Egészen a mai napig semmi gond nem is volt.
Ép most szúrtam be az esti adagomat és pár percre rá arra lettem figyelmes, hogy a kezeim, hasam, rettenetesen viszket.
Megfigyelve, minden olyan hely, ahova nemrég adtam be az inzulint, feldagadt, piros és viszket.
Ennyi lenne az allergia kialakulása? Egyik szúrásról a másikra?
Mert eddig ilyen még nem volt.
Aha, én voltam. Igazából minden rendben az új inzulinokkal.Szia! Hát, bizony az allergia jöhet ilyen hirtelen. Ha jól emlékszem, Te vagy az, akit a doki visszaállított humán inzulinra. Nagyon gyorsan hívd fel és beszélj vele, lehet, hogy készítményt kellene váltanod.
Ez az Insulatard inzulin nekem mindig valami problémát okoz...
Mondtam a dokinak az allergiás tünetet. Azt mondta, megesik, és ha újra jelentkezik, akkor menjek vissza.
Viszont azóta nem jelentkezett, pedig eltelt több mint 1 hónap.
Ez ugye az éjszakai inzulinom, amiből 15 egységnyit szoktam beadni.
4 körülire szokta levinni reggelre, ezért újabban csak 12-őt szoktam beadni.
Így volt ez pár napja is, amikor is éjfélkor arra lettem figyelmes, hogy mint akit fejbe vágtak: szédültem, émelyegtem, pár perc és izzadtam, remegtem, már-már önkívületi állapotban voltam.
Gyorsan megmértem a cukorszintet: 1.8 volt. - Sosem volt még ilyen alacsony! Hamar befaltam egy kis édességet, ami már helyrehozta.
Másnap már kicsit tudatosabban adtam be az éjszakait, azaz csak 10 egységet nyomtam be.
1 óra múlva már éreztem, hogy kezd úl alacsony lenni. Mértem: 2.5 volt - Oké, megint kis cukros dolog..
Másik napokon már csak 5-öt adtam be. Így nem volt éjszaka gondom, de így reggel 6-7 a cukrom, ami nem olyan jó ugye.
Szóval ilyet sem tapasztaltam még, hogy egyik napról a másikra a bevált 15-ös inzulin adag, egyszer csak halálos dózis lesz.
Nem is értem miért, hiszen ez hosszú hatóidejű inzulin, nem gyorsan lepörgő...
Esett meg már mással is ilyesmi?
ÜdvItt vagyok!
Maximálisan jól tecccik emlékezni!...volt biza...az a...izééé...allergia......úúúúúgy úúúúútáltam!
Az összes bázis inzulinra ugyanazt az allergiás reakciót produkáltam,!!!
Konkrétan: kontrolálhatatlan, vízszerű hasmenést!!!
Sünike...aki, nállam "csak" eze tünete volt az allergiának!
Ui.:...csammog mán a cucc, holnap mán repül is visznya a galamb!![]()
Sziasztok.
Nem tudom,hogy a megfelelő topicba írom-e a kérdésemet. Bizos emlékeztek rá, én sem vagyok könnyű eset az inzulinokkal kapcsolatban.Tavaly tavasz óta átállítottak Lantusról Tresibára. Az értékeim stabilabbak. Rövid inzulinnál nincs változás, ugyanúgy Novorapid. De. Az elmúlt egy év alatt 11 kg plusz jött fel ami nem kevés. Nagyon sok, most már a mozgásban is gondot okoz. Még mielőtt bárki kérdezné: nem eszem többet, sőt kevesebbet és nem változott a mozgási aktivitásom. Talán annyi változás van, hogy elkezdődött a klímax. Okozhat-e az inzulin váltás, a Tresiba önmagában ilyen fokú hízást? Köszönöm a válaszokat.