Inzulin Rezisztencia IR

Zsu77 témája a 'Inzulinok' fórumban , 2009 Február 11.

 1. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Ja,nem gondolok semmit sem...:rolleyes:
  Jujj,dehogyis nem!:):oops: Szóval.Persze-persze IR,de az a helyzet,hogy a diéta javított rajta.És "sajna" az értékeken is.Ez történt a másik csajjal is,akit olvastam:diéta-sport,aztán a követekező terheléses inzulinos vizsgálata egyből olyan jó lett,hogy közölték vele: ez nem IR,noha az első vizsgálat sz*r lett.Én most olyan stabil 5-ös vagyok,hogy ihaj,meg csuhaj,cserébe nem sok,csak a fél kajafajtától kellett elköszönjek,hát ugye mi az a választék,ami alacsony GI-s...hát örülök,hogy ehetek valamit így aztán azt a napi 140g ch-t (Manka hallod ezt? :cry: ) elég nagy feladat összekaparni,de végülis itthon vagyok,nem dolgozom,mi más dógom lenne,mint állandóan az órát nézni és ch-t számolni.Visszamék a dokihoz majd áprilisban,előadom neki a "jóhírt",aztán meglássuk mit mond.
   
 2. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Ezt írtam én is az elején neked, hogy vagy nagyton szigorú diéta vagy gyógyszer, gyogyo mellett nem kell ennyire szigorú diétát tartanod és egy idő után valszeg úgyis kelleni fog a gyógyszer, de ha ilyen ügyi vagy, lehet, hogy képes leszel arra, hogy soha ne kelljen, az szuper lenne :)
  (én lehet, hogy egy idő után a gyogyot választanám, hogy normális életet élhessek és ehessek normálisan)
   
 3. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Lehet túl sok rossz élményem volt az édességekkel, de ma már nem vágyom rájuk.Már egy tál kaján úgysem a kaját látom,hanem ch-t és GI-t...:pA többi GI-s téma az érzékenyebb,mint mondjuk a fehér kenyér,pl. de én most is azt mondom,hogy még az is visszajöhet és maradnak az édességek a kiszórásban.Ez reális várakozás nem,ha a diéta ilyen pozitív?
   
 4. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Drukkolok, hogy sikerüljön!! Papírforma szerint erre nincs sok esély, de ugye a papírforma az a többiek, te nem leszel az! :) Ha lefogysz és sokat sportolsz, akkor szerintem sikerülhet!
   
 5. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Hú...azért dagi nem vagyok...:mrgreen:,de tény,hogy van itt még 3kg+.:oops:
   
 6. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Hol? Drága virágszálam? Otthon?
   
 7. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Kata a nagyon rendes!:D
  Hát természetesen,hogy itthon!Rajta a mérlegen!Ráállok és egyből látom!:D
   
 8. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Ne haragudj Zsu, nem így értettem... még priviben írtunk a testtömegindexről és az neked a felső határ felett van, ezért írtam, hogy azt a felesleget le kellene adni. Nem bántásból írtam, de te is tudod, hogy ha nem akarsz gyógyszert szedni, akkor ehhez többet kell tenni, mint a diéta, sportolni és a testtömegindexet lejjebb vinni.
   
 9. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Szerintem Növény rosszul állapította meg a BMI-jét, majd én utána járok.
   
 10. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

 11. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Persze,hát én tudom,hogy te tudod azt,hogy én ezt nagyon is jól tudom,de mások nem tudják!:D
   
 12. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Nem én állapítottam meg!:p
  Egyébként is: nem is értem én ezeket a testömegindexeket!Amikor kezdtem a 140g-ch-t,akkor voltam 63 a 164cm-hez.Nos a Broca index szerint: tökéletes.Csak ez az általában véve értett BMI,szerint tényleg felsőhatáros,ezt a dietetikus is mondta,akit erről vallattam!
  No most mi?:confused:
  Egyébiránt engem is zavart a 63,most mán alig több,mint 60...:D
  Mikor ez az egész "marhaság" kezdődött,akkor voltam 58.Na,jó...akkor az csak +2...:oops:
   
 13. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  No és osztán mennyi a BMI-d? Az enyém 21,2, szerintem a tied talán még alacsonyabb is.
   
 14. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Á!Te nyertél!Az enyim 22,5!
   
 15. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Hű de dagadt vagy, tán sok volt a görög sali? De azért ugye még így is az egészséges tartományban vagy.
  A BMI egy nagyon jó mutató, de nem veszi figyelembe a csontozat erősségét, és az izomzatot. Mert erős csontú, izmos, kisportolt ember akár lehet magas BMI-jű is, holott egészségesebb másoknál.
   
 16. Mrobi

  Mrobi Új tag

 17. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Nagyon ügyes vagy! A 63kg-nál tartottam csak, én ezt az infot kaptam utoljára :) De az sem felső határ, tényleg, megnéztem, csak egy picit magasabb. Meg szerintem itt az számít, hogy ki hogyan egészséges. Aki 22-es BMIvel élt sokáig egészséges, aktívan, annak biztosan ez a jó és a 24 mondjuk már nem olyan jó. Magamon is tudom, hogy nekem a 60kg a normál súlyom, akkor vagyok igazán jól, akkor vagyok mozgékony és egészséges, ez 171cm-hez van. Most vagyok 63 kg, ami 21.5-es BMI, ami nagyon egészségesnek tűnik, de ez nem OK nekem, 3kg-t le szeretnék adni, nem is jók rám a régi ruháim hasban. A terhességem végén volt kb 24 a BMI, ami még egészséges a táblázat szerint, de szerintem 10 évnél tovább nem húznám 76kg-mal :) Nimó szülése után 70kg voltam sokáig, borzasztó volt, nehezen mozogtam, szörnyen néztem ki (persze mások nem vették észre, hogy 10kg van rajtam), pedig a BMI-m 24 alatt volt akkor.
  De Zsu, 2kg az biztos nem oszt nem szoroz, szóval ez már nem fog az utadba állni, nagyon ügyi vagy!
   
 18. Mrobi

  Mrobi Új tag

  Az IR kezelése és néhány fontos infó valamint egy- két élelmiszer GI-e pedig itt
   

  Csatolt fájlok:

 19. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  :lol::lol::lol:
   
 20. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  És nagyon akaratos is!:DÚgyhogy hullnak a kilófejek,persze csak mérleg-szerint!Nehogy a pszihon kössek ki a végén 36kg-val!!!:)
   

Megosztás