izmok...

Zsu77 témája a 'Egyéb betegségek' fórumban , 2009 Május 16.

 1. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Nem tudom,hogy másnak szokott-e lenni,de van valaki,aki meg tudná mondani,hogy mitől rángatózik,vagy ugrál az izom?Egésznap ezt csinálja a bal felkaromban és már nagyon zavar.Akkor is,ha használom a karom,akkor is ha nem.Szóval a mozgástól függetlenül.Már többször is volt ilyen.Amikor épp tart egy apró szünetet,akkor meg enyhén zsibbad/ég vagy nem tudom,de gondolom attól,hogy elfáradt abban amit művel.Hú,nagyon zavar már... :?
  (szemmel láthatólag ugrál :mad: )
   
 2. goyo

  goyo Adminisztrátor Fórumvezető

  Ilyen nalam is elofordul (es sok mas embert ismerek hasonlo problemakkal).

  Nem ertek hozza, de en az idegrendszeremre vezetem vissza (mert komolyabb edzeseket mar evek ota nem csinaltam)...a rangasok foleg "kemenyebb/nehez" idoszakokban jelentkeznek es par napig/hetig tartanak...mivel eddig mindig elmultak, en nem tulajdonitok nekik komolyabb jelentoseget :)
   
 3. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Magnézium és B1 vitamin kell rája. Ha nem műxik, akkor kivizsgálás, EMG.
   
 4. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Köszi,de tuti,hogy nem emiatt van nálam.Lehet,hogy nálad sem amiatt volt?:rolleyes:
  Vagyis csak azért,mert ma sokat ültem gép előtt és ráadásul jobb kezes vagyok.Szóval nem haltam bele a sok munkába...:oops: (ez itt még most járja...Ja tudom: akár egy hétig is...hu...Ok!:D )
  Azért jó érzés,hogy nem vagyok teljesen egyedül...:rolleyes::D(csak lassan izomlázam lesz tőle...:mrgreen::lol: )
   
 5. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Kipróbálom,bár lassan vehetek Richtofitot is,ha így folytatja...:p
   
 6. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Pedig idegrendszeri. A perifériás keringési rendszer idegi, izombéli összeköttetés zavara a valószínűsíthető ok. A magnézium és a B1 vitamin ezt állítja helyre, persze csak akkor, ha nem komoly a baj, vagyis csak kimerültség van a háttérben. Ez egyaránt lehet fizikai, és szellemi (idegi kimerültség). Cukorbetegeknél ez az első figyelmeztető jel a neuropátiára. Az EMG vizsálatról már írtam valahol, és Magdika jóvoltából tudjuk, hogy van egy komolyabb vizsgálat is az az ENG.
  A B1 vitamin nagyon gyorsan hat, és ugyanilyen gyorsan ki is tud ürülni. Ha nagyobb az igény, mint amit a vegyes táplálkozásból magunkhoz veszünk, akkor kell a pótlás.
  Én nagyon gyógyszer, és vitamin ellenes vagyok, de ha orvos javasolja céltudatosan, akkor én is alkalmazom. Ez így volt a B1 vitamin esetében is. Van még egy készítmény, ami perifériás keringés rendszerre van hatással, ez a MilgammaN (a reklámját az újságban megtalálod). Ezt is a doktorom javaslatára szedem, szerencsére nekem kell folyamatosan szedni. Inkább csak megelőzés képpen, évi egy alkalommal egy 3 hetes kúraként.
   
 7. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Én ezt nem ismerem, ez mit tud?
   
 8. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Izomfájdalmakra van.Azért írtam,mert tényleg lassan totál lefárad a bal felkarom.Már ég a fáradtságtól.Mostanában (a napokban) ez állandó téma nálam,csak nem így egésznap és tényleg az izomláz fenyegeti.Amolyan ritmusosan csinálja: tam-szünet-tam-szünet-tam-tam-szünet-stb.Néztem.Nézegettem...
  Nem rosszabbak a napjaim mint előtte.Nem hiszem,hogy idegi kimerültség.A vitamin-hiány az lehet,bár okát nem látom.Remélem nem leszek komolyabb neus...Majd 29-én kell mennem,hát rengeteg a mondanivalóm.(szemfájás,fejfájás,bealvások,és most már rángatózok is...remélem semmi komoly,csak egy kis selejtség...:p)Azt se tudom,hogy melyik rendelőbe menjek: a zöldbe,vagy a régibe?
   
 9. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Ez így felsorolva már gombócból is sok. Mi lesz veled, ha megöregszel? Vagy beteg leszel? Te is ott fogsz csücsülni a zesztékában?
   
 10. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Te egy gondolatolvasó vagy!Há honnan tudtad,hogy ezek a kérdések idegesítenek engem,mikor arra gondolok: "jó ég!Neus lennék?"Vagy épp mostanság gyakori vendég vagyok az sztk-ban,szóval akkor is.Bleeeh...:p
  Affene!Mitől lennék neus?!Nem vagyok és SM-s!(ugye? :? )

  Na,egyezzünk ki egy kis Bvitamin-hiányban!
   
 11. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Má mé lennél SM-es vagy neus. Átesel a ló túloldalára. Bolhából elefántot csinálsz. Nincs neked semmi bajod, de ha van egy kis tüneted, mindjárt a végre gondolsz.
   
 12. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Szeretem a kellemes meglepetéseket!!! :D
  (no jó,ijedős is vagyok picit,de csak picit!:rolleyes::mrgreen: )
   

Megosztás