Könyvajánló

dg

Őstag
Kedves Fórumozók! Ide várjuk a szubjektív olvasási élményeken alapuló ajánlatokat. Nektek miért tetszett? És miért ajánljátok?
 

tímeácska

Őstag
Tegnap kaptam egy könyvecskét, Richard Bach: Jonathan A Sirály. Úgy tervezem, ma este kiolvasom... Nem egy vastag könyv, és nagyon kíváncsi vagyok rá... És sajnos, mostanában (az elmúlt 4-5 évben) nem igazán volt alkalmam az olvasgatásra :)oops:), pedig olvasni jó!
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Jó könyv? Imádom a jó könyveket... sajna nekem sem volt sok időm mostanság... ami megragadt és kicsit kapcsolódik a filmekhez: a gyűrűk ura. ifjú leányka koromban olvastam (18 :) ) imádtam, 4 nap alatt végeztem vele, igazán nagyon kritikusan vártam évekkel később a filme(ke)t és nem okozott csalódást! Szeretem még az ókori egyiptomi regényeket (persze ez szinte betegség...) Szinuhe (Mika Waltari), Ramses sorozat (christian jacq), szeretem a klasszikusokat is, iskolás élményből a Nyomorultak fogott meg (pedig nem is volt kötelező olvasmány :) )
 

blaci

Őstag
Ajánlott olvasmány

Sziasztok!
Ezúton szeretnék ajánlani egy kiváló könyvet ami mindenkinek a figyelmére számot tarthat, nagyon hasznos, kihagyhatatlan, kötelező olvasmány...szerintem.;):roll:

Dr. Fövényi József - Gyurcsáné Kondrát Ilona: Cukorbetegek nagy diétáskönyve; 2008 -as kiadás.


U.i.:Aki ott volt hétvégén a talin annak most van ilyen könyve...aki nem volt ott az bánhatja.
Ráadásul az enyém még dedikált is, amit Katának köszönhetek. (Nem Kata dedikálta nekem hanem ő az íróval...szóval értitek.);)
A könyvet pedig kedves Nofre neked köszönjük és örök hálánk érte.;):D:D:D
 

DiabFórum

Új tag
U.i.:Aki ott volt hétvégén a talin annak most van ilyen könyve...aki nem volt ott az bánhatja.
Ráadásul az enyém még dedikált is, amit Katának köszönhetek. (Nem Kata dedikálta nekem hanem ő az íróval...szóval értitek.);)
A könyvet pedig kedves Nofre neked köszönjük és örök hálánk érte.;):D:D:D

Ha lenne szív smile: SZÍV_SN :) de tényleg!
 

blaci

Őstag
Vigyázat! Olvasás veszély...

TWILIGHT - ALKONYAT
Stephenie Meyer

Tartalom:
Mersz szeretni? Az életed árán is…
Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ideköltözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a "mindennapi" csetlések-botlások fenyegetik.
Hanem Ő...
Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek, és egy nap a legenda megelevenedik...

A földkerekségen mostantól az Alkonyat a szerelem napszaka!
Ne állj ellen, az Alkonyat úgyis leszáll!

A szerzőről:
Stephenie Meyernek már nálunk is kultusza van, noha ez az első magyarul megjelenő könyve. Alkonyat (Twilight) című regényével üstökösként robbant be az amerikai irodalmi elitbe úgy, hogy közben tinédzserek és felnőttek millióit hódította meg.

Vélemény:
Egy kedves hölgyismerősömtől kaptam kölcsön a könyvet elolvasni és amint belekezdtem abba se tudtam hagyni az olvasást. Mielőtt elkezdtem olvasni a könyvet, teljesen más történetre számítottam. De ahogy olvastam egyre jobban tetszett. Pláne amikor kiderült hogy Edward vámpír!:D Amúgy is szeretem a vámpíros sztorikat! Romantikus (néha finoman csöpögős), fordulatos (de kiszámítható), jó stílusban megírt, mai környezetben játszódó vámpírsztori. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy tipikus "lányregényt" olvashatunk, amely azonban sokrétű motívumrendszere miatt (borzongás, félelem, aggódás, fantasztikum és valóság viszonya, kalandok stb.) férfiak számára is érdekes lehet. Szerintem ez egy nagyszerű történet és a fantasy vonal miatt még nekem is tetszett. Egyébként ez egy sorozat, amerikában nemrég jelent meg az ötödik rész…állítólag jobb mint a Harry Potter…de ennek eldöntését már rátok bízom. Talán élet a Harry Potter után… A könyv alapján készült filmet még nem láttam de már felettébb kíváncsi vagyok rá! Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a könyvet ha szereti a kalandot, a romantikát és persze a vámpírokat! Már várom a többi részt is hogy megjelenjen magyarul. Lehet, hogy valaki szerint ez szégyellni való, de én roppant mód szeretem az úgymond ifjúsági könyveket, jó egy kicsit a zűrös hétköznapokból a mesék világba csöppenni…;):roll::-D
Üdv.,
Laci
 

borka

Őstag
Szia Laci , küldök neked szivet,de jól tedd el,és ezt csak úgy.
 

Csatolások

  • !cid_B0C@goomoji.gif
    !cid_B0C@goomoji.gif
    125 bytes · Olvasás: 55

Edia

Új tag
:p;) Sziasztok,

Imádok olvasni, de sajnos nekem is mint a legtöbbünknek kevés az időm rá-
Az egyik kedvencem: B-S.Aldrich ÉS LÁMPÁST ADOTT KEZEMBE AZ ÚR

Gyönyörű történet amelynek valós alapja van.
A történet rávilágít többek között a szeretet és összetartozás fontosságára.
Nagyon szép ajánlom olvassátok el-
 

blaci

Őstag
Vigyázat! Olvasásveszély...

Jodi Picoult :
Szívtől szívig

Tartalom:
Mindennek ára van. Tied lehet életed szerelme, de csak néhány évig. Tied lehet a világ legtökéletesebb családja, de aztán rájössz, hogy illúzió. Életben tarthatod a lányod, de csak úgy, ha befogadja annak az embernek a szívét, akit a világon a legjobban gyűlölsz.

Bravúros fordulatokkal tarkított, megindító regény egy gyilkosságért halálra ítélt férfi történetét dolgozza fel, aki azért küzd, hogy felajánlhassa szívét egykori áldozata szívbeteg kislányának. A kisvárosias New Hampshire államban e szándéka, és a személye körül kialakuló legendák alaposan felborzolják a kedélyeket. Egy talpraesett jogásznő és egy fiatal katolikus pap mégis a férfi ügye mellé áll – miközben az események hatására mindkettejük élete gyökeresen megváltozik.

A népszerű írónő, a Nővérem húga és a Tizenkilenc perc szerzője, e kötetében is rendkívüli érzékenységgel foglalkozik olyan kényes témákkal, mint a szervadományozás, a halálbüntetés és a vallásos meggyőződés. A könyv több héten keresztül vezette a New York Times bestseller-listáját.

Vélemény:
Az írónőnek ezt az egy könyvét olvastam eddig, de ezek után biztosan el fogom olvasni a többit is. Nagyon tetszett. Nagyon jól megírt, élvezetes, elgondolkodtató történet az élet dolgairól…letehetetlen könyv!
Üdv.,
Laci …aki mindenképpen ajánlja!:mrgreen:


Ui.: Végezetül két idézet a könyvből:

"Amikor megszülöd a lányod, meglátod azt az embert, aki a halálod napján fogja majd a kezed."
(Jodi Lynn Picoult)


"Azt mondják, az Isten csak annyi terhet rak egy ember vállára, amennyit az elbír. Ez rögtön felvet egy nagyon fontos kérdést: egyáltalán miért akarná az Isten, hogy terheket cipeljünk?"
(Jodi Lynn Picoult)
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Ritkán van időm olvasni, persze ez nem teljesen igaz, hiszen mindenkinek arra van ideje, amire akar időt szánni...
Én szántam időt egy könyvre, és szívből ajánlom mindenkinek, aki azt mondja nincs ideje olvasni. :) alig bírtam letenni...

Yalom, Irvin D.:
A Schopenhauer-terápia

Park Kiadó, 2010

448 oldal
Kötés: kemény kötés
ISBN: 9789635308774

Julius Hertzfeldről, a jó nevű pszichiáterről egy rutinvizsgálaton kiderül, hogy gyors lefolyású bőrrákja van. A férfi rákényszerül, hogy szembenézzen a rideg ténnyel: hamarosan meghal. Ez arra készteti, hogy számvetést készítsen az életéről. Felkeresi egykori, szexfüggő páciensét, Philip Slate-et, akin húsz évvel korábban hiába próbált segíteni. Philip mégis gyógyultnak tekinti magát, felépülését pedig a nagy német filozófus, Arthur Schopenhauer pesszimista tanításainak tulajdonítja. Az érzelmeit kifejezni képtelen, kapcsolatfóbiás férfit Julius meghívja terápiás csoportjába. Csakhogy az idő vészesen fogy. Vajon jut-e még ideje arra, hogy valóban segítsen Philipnek? Sikerül-e megvívniuk egymással a csoport tagjainak szeretetéért és elismeréséért? Talán még nem késő...

http://konyves.blog.hu/2010/09/16/irvin_d_yalom_schopenhauer_terapia_reszlet
http://www.libri.hu/konyv/a-schopenhauer-terapia.html
 

dg

Őstag
Az utóbbi idők szívmelengető olvasásélménye számomra Müller Péter könyve.
Bölcsessége, hihetetlenül kifinomult nyelvezete, valamint ahogyan megmagyarázza az Olvasónak mély értelmű gondolatait egyben tanít, gondolkodásra serkent és gyönyörködtet.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom!

 
Oldal tetejére