Tubi, nem tudok táblázatot, csak azt szeretném mondani, hogy a nyírfacukor (xilyt) (vagy xylit
) (vagy xukor) abszolút alkalmas sütésre is, nyersen is (mint kristálycukor) és alig számolom, mert alacsony a GI-je (konkrétan 7... mintha semmit nem ennék). Ezt 2 éveseknek is ajánlják, nézz utána!
Ezt szoktam készíteni, kb semmi CH nincs benne:
- 1 bögre mák
- 1 bögre darált mandula
- 2-3 tojás (amennyit felvesz, látni fogod, már nem emlékszem rá...)
- 3ek nyírfacukor (ja, édesebb kicsit, mint a cukor)
- 1kk sütőpor
- fél bögre kókuszreszelék
- aki akar, tehet bele mazsolát vagy én pl aszalt áfonyát tettem bele, de nélküle is finom
Ezt mind összekeverem, sütőbe teszem, kb fél óra (175 fokon), tűpróbával nézem.
Hát, kb 5 perc alatt a sütőbe kerül, mosogatni is alig kell
(sütőpapíros tepsibe szoktam tenni) És lehet belőle enni rendesen... cukormentes lekvárt szoktam a tetejére tenni.
Van még ilyen majdnem ch mentes süti receptem, ha érdekel.