MINDENKINEK!!!

Mindenkinek!

Olvastátok?
A 77 Elektronika pályázatot hirdet cukorbetegek részére tapasztalatokról, javaslatokról.
mdt.hu-n megtalálható a kiírás.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Emődi Tünde írta:
Mindenkinek!

Olvastátok?
A 77 Elektronika pályázatot hirdet cukorbetegek részére tapasztalatokról, javaslatokról.
mdt.hu-n megtalálható a kiírás.

Mi ez a honlap? Ezen az mdt.hu-n nem jön be ilyesmi, az mcd.hu-n meg nem találok erre vonatkozó cikket, de lehet, hoyg csak én nem látom, kérlek segíts :)
 

szolnok

Új tag
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
2006-09-07


A 77 Elektronika Kft. a Diabétesz Világnap alkalmából (2006. november 5.),
a tavalyi pályázat nagy sikerére való tekintettel ismét pályázatot hirdet
Az önkontroll jelentősége a diabéteszben
címmel.

A pályázatra a cukorbetegek, vagy hozzátartozóik dolgozatát várjuk,
melyben elmondják saját tapasztalatukat arról,
hogy életvitelüket mennyiben és hogyan segíti az önkontroll,
valamint mi a tapasztalatuk,
javaslatuk a 77 Elektronika Kft. vércukormérő készülékeiről.
A pályázat terjedelme max. 2 oldal lehet.
Kérjük szíveskedjék feltüntetni nevét, pontos címét és telefonszámát.
A pályázatot legkésőbb 2006. november 1-ig
a következő címre kérjük megküldeni:
77 Elektronika Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 98.
E-mail: mronai@e77.hu Fax: 1/206-1481

A dolgozatok kiértékelését a 77 Elektronika Kft., a Magyar Diabétesz Társaság és
a MACOSZ által kijelölt zsűri végzi.
A legjobb eredményt elért dolgozatokat a Budapesti Diabétesz Világnapon
2006 november 5-én, nyilvánosan sorsoljuk ki a MOM Székházban.
(Budapest XII., Csörsz u. 18.)

A díjak a következők:
I. díj: SIEMENS laptop
II. díj: GRUNDIG TV
III. díj: KODAK fényképezőgép

A nyerteseket, amennyiben a sorsoláson nem vesznek részt személyesen, levélben értesítjük,
valamint az országosan megjelenő diabétesz szaklapokban közzétesszük.

Sok sikert kívánok minden kedves pályázónak!

Tisztelettel,
Zettwitz Sándor
ügyvzető igazgató
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
naty77 írta:
az abaj, hogy sok jót nem tudnék írni a készülékükről... :roll:

Pont ezen gondolkodtam én is :lol: Annyira utáltam azt a készüléket, hogy semmilyen formában nem tudnám dícsérni..... vagyishogy amióta az accucheket használom, azóta tudom, hogy mennyivel jobb az és emiatt nem tudnék már túl sok jót írni erről... DE mindenki egyéni és én tökéletesen elfogadom, hogy sokaknak ez a Personal készülék a szuper és ez így van rendjén!
 

zsuzsa7cat

Új tag
kmolli írta:
naty77 írta:
az abaj, hogy sok jót nem tudnék írni a készülékükről... :roll:

Pont ezen gondolkodtam én is :lol: Annyira utáltam azt a készüléket, hogy semmilyen formában nem tudnám dícsérni..... vagyishogy amióta az accucheket használom, azóta tudom, hogy mennyivel jobb az és emiatt nem tudnék már túl sok jót írni erről... DE mindenki egyéni és én tökéletesen elfogadom, hogy sokaknak ez a Personal készülék a szuper és ez így van rendjén!

Én azt használom...... és én se szeretem, csak sajnos ez az olcsóbb. Így is elég drága a tesztcsík, és az Accut már nem is tudnám megengedni magamnak. Tudom, hogy sokat mérek..... de ez van, és csak így tudom szinten tartani magam.
Lazán elmegy egy hónapban 5 csomag, vagy még több is.... :(
 

laffi

Tag
Mondjátok már el hogy mi a rossz tapasztalatotok a personal-lal. Én ugyanis nem olyan régóta használom. Mire figyeljek?
Amit eddig észrevettem, többször ad hibaüzetetet mint a korábbi gépem (Cabrio). (pl túl napos helyen mérek)
 

naty77

Új tag
hát nekem az kb a 4. gépem a 4,5 év alatt. és nem jó pl terhesen arra ébredni, hogy a gép fogta magát és nem működik... pláne, hogy 1 hete hoztam el a cégtől, az előzőt cserélték, ami szintén tönkre ment. na akkor kicsit asztalt borítottam náluk. :twisted:
nagyon sok félremérésről tudok, ha a laborral összehasonlítom. :roll:
 

zsuzsa7cat

Új tag
Nekem is félre mér, pedig elég gyakran van beállíttatva, és most jelenleg éppen rosszul érintkezik valahol, és kikapcsol, lenullázódik. Pedig ezt nézettem meg 1 hónapja is.

De ez van, és valszeg nem váltok Accura, mert az dupla annyiba kerülne....
Van valainek ötlete, hogy mi érné még meg, ha váltani akarok?
 

laffi

Tag
milyen gyakran érdemes kalibráltatni?
Fölémért vagy alámért? (nekem a Cabrio általában fölémért, így jó volt tudni hogy nem is olyan rossz a cukrom mint mutatja)
 
vércukormérők

Van a Bayernek az Esprit, újabban Ascensia néven v.c. mérője, ami képes alternatív helyekről is vércseppet nyerve mérni, a tesztcsík pedig nem kerül sokkal többe, mérésenként 4 ft-tal csupán (legutóbbi információm ez volt), de ha megyek diab.kongresszusra mindegyik készülékről megtudom a pontos részleteket, ha akarjátok. Én az Accu-Cheket ismerem jól, mert velük állok kapcsolatban. Egyébként a tesztcsík ára miatt sokan csinálják úgy, hogy 2 gépet használnak, a magyar gyártmányúval mérnek többet, és a munkahelyen, egyetemen, üzleti vacsorán, ill. olyan helyen, ahol fontos, hogyan néz ki, mekkora helyet foglal el, akkor a Roche gépet használják. A Bayer készüléket zongorista lánynak ajánlottam, ill.olyanoknak, akik sokat mérnek és az ujjaikat használják a munkájuk során, és fontos, hogy ne hegesedjen az ujjbegy, (ezáltal érzéketlenné válik). Ez a készülék nagyon kis helyet foglal el, mert pl.10 db tesztcsík bele van "építve", nem kell csíkot vinni magaddal.Szerintem a magyar is jól mér, és mindegyik jól mér normál tartományban.Nagyon alacsony, ill.magas értékeknél vannak szórások.A 77-nek is lesz alternatív helyekről mérő készüléke, és nekik van a beszélő v.c. mérőjük vakok számára.Ujjszúró? Na az a nem mindegy!Állítólag(cukorbetegek mondják),hogy zongorázni lehet a különbséget a kétféle ujjszúró között.
 
méréshiba?

A Personalhoz használható Personal Aktiv tesztcsíkkal jóval kevesebb a hibalehetőség, mint a C-testtel, mert kevesebb a vérigénye. Itt is fontos viszont, hogy egy átgördülő csepp legyen, nem ér hozzácsöpögtetni, ha kicsi a scepp, mert alacsonyabb értéket mér, aminek persze örülünk, de az nem a valós érték.Fontos a kézmosás, mert ha két mérés között valamit ettél, akkor az nyomokban rajta marad az ujjbehógyen és azt méri meg a készülék.Fertőtlenítő használata nem szükséges, sőt! mivel az alkohol is cukor, nyomokban az ujjbegyen maradva befolyásolja az eredményt, ill. tönkreteszi a szenzort.Tehát: KÉZMOSÁS! Kb.1000-et mér hitelesen aztán be kell méretni a készüléket.Tisztítani se feledd el! Az ujjbegyet mindig az oldalán szúrd, mert kevésbé fáj(kevesebb tapintásérzékelő idegvégződés) és jobban vérzik (ott futnak az erek.)Kívül-belül, sorban, s mire legközelebb az elejére érsz, az a heg már begyógyult. Elnézést kérek,ha olyan dolgokat írtam, amiket ismertél és eddig is így csináltál, azért írtam le minden fontos infót, mert bízom abban, mások is elolvassák és nekik talán írtam újdonságokat, aminek hasznát veszik.Üdv! Tünde
 

mamago

Új tag
Örülök, hogy megjelent az alternatív helyről mérő:) Egyébként 1.5 éves pályafutásunk alatt egyszer sem volt gond a Personal-lal, annak ellenére, h. sokat mérünk. Óvodába, nagyihoz Accu-Chek-et viszünk, mivel a "mikor cseppenthetek" dolog nem mindig jön össze nélkülem - ami 4 évesen érthető. A szúrók között nagy a különbség, ezt magam is tapasztalom. Az Elektronikáétól féltem (magamnak csak szolidaritásból mérek).
 

laffi

Tag
Elfelejtettem megjegyezni hogy a korábban használt Cabrio gépem CSAK magas tartományban mért fölé, normál tartományban egész jó volt.
Ujjszúró: a Softclix-II nekem nagyon bejött, amit a 77 Elektronika ad a gépekhez, azt nem kommentálom inkább :roll:
 
OptiPen teadélután

Sziasztok!
Majdnem elfelejtettem szólni! A legközelebbi OptiPen teadélután Budapesten szept.27-én lesz 16.30-tól a Millenáris "Fogadó" kávézójában, ahol egy kellemes tea,kávé mellett lehetőség nyílik a diabetessel kapcsolatos kérdések megbeszélésére, tapasztalatcserére. Minden Lantust használót szerettel várok!
 
Oldal tetejére