mindenkinek

dávid

Új tag
Üdv Mindenkinek!

Segítséget kérek !!!!!
Az a helyzet ,hogy az unokáimmal vagyok szeptember 1 ig
a kissebik unokám 9 éves fiu ,azt veszem észre mindig megéhezik és furcsa
a szeme alatti arnyékos karikák vannak. Itt jelenleg nem tudom orvoshoz vinni
csak azt szeretném kérdezni ,ha van valakinek tanácsa ,hogyan tudnék meggyőződni
nem cukros -e az unokám.természetesen orvoshoz viszik de addig is ideges vagyok miatta., segítsetek,
üdv dávid
:confused:
 

szolnok

Új tag
Természetesen az ORVOS a legfontosabb, de vegyél a gyógyszertárban egy doboz tesztcsikot, és minden doboz oldalán talász egy összehasonlitó skálát , szurd meg az ujjár és nézd meg a skálát!
 

napocska

Őstag
Szia Dávid!
Mi akkor kezdtünk cukorbetegségre gyanakodni, mikor Dani állandóan szomjas volt, kb. háromszor annyit ivott, mint máskor, és sokkal többször pisilt is. Azelőtt pl. éjszaka nem szokott pisilni járni, abban az időszakban viszont, kétszer is ki kellett mennie a wc-re. Plusz még le is fogyott jócskán, bár annak eleinte nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget, gondoltuk, megnyúlt. A szeme is nagyon beesett volt, és a lehellete acetonos szagú. Enni mindig csak édességet kívánt, valószínű, mivel éhezett szegény szervezete, és így próbált némi üzemanyaghoz jutni.
Szerintem a szem alatti karikák nem csak a cukortól lehetnek, és egy ekkora fiú képes ipari mennyiséget megenni :), főleg, ha sokat rohangál. Azért egy cukormérés nem árt, már csak a saját megnyugtatásodra is. Sok gyógyszertárban megmérik minimális térítés ellenében.
Üdvözlettel
Kriszta
 

dávid

Új tag
Szia Kriszta!
Köszönöm a hozzászólásod nagyon értékes volt,máris sokkal több a az amit tudnom kell
sajnos a mérés nem igen fog menni azt meg is tehetném de nem tudom rábeszélni, minden esetre
a gyógyszertárba igyekezet megkisérlem
üdv Dávid
 

dg

Őstag
Szia Dávid!

Az én lányom cukros, 20 hónapos kora óta. Nálunk a cukorbetegség klasszikus tünetei jelentkeztek, amik a következők: rengeteget ivott, és még többet pisilt. A vizelet mennyisége annyira sok, hogy azt az ember ösztönszerűen is érzékeli: ez abnormális. A testsúlya csökkent, fogyott és fogyott, s bár a szakirodalom szerint ez jó étvágy mellett is előfordul, az én lányom étvágytalan volt, alig tudtam megetetni velel valamit. Az acetonos lehelet ismérve a betegségnek, de személy szerint én ezt nem tapasztaltaltam, talán az én hibám, de semmi rendhagyót nem tapasztaltam a lehelletén. Egy nap arra ébredtem, hogy annyira gyenge, hogy már tántorog. Aznap kerültünk kórházba. Örömmel jelentem azonban, hogy két év elteltével jól vagyunk, szépek vagyunk, életvitelünk -- tudom, sokaknak ez furcsán hangzik -- de alig változott a megelőzőhöz képest.
Én azt gondolom, hogy a legszenbetűnőbb jel a nagyon nagy mennyiségű vizelet. Nem tudom, mikor kerültök orvos közelébe, de nyilván laborbeutalóval kezd majd, ha a panasz fennáll. Egy vércukormérés irányadó lehet, de nem alkalmas a diagnózisra, akkor sem, ha épp normális értéket mutat. Ha extrém magas az érték, akkor kevésbé kérdés a diabetse fennállása.
Tán megköveznek ezért, de én nem erőltetném a vércukormérést. Az állandó éhség önmagában egyáltalán nem jel. Lehet életkori, éppen aktuális helyzet, hisz jól tudjuk, egy növekedésben lévő szervezetnél az étvágyteli és étvágytalanabb periódusok jönnek-mennek. A karikák a szeme alatt semmit nem jelentenek önmagában. Ezer más oka lehet. Ha jó a közérzete, élénk, energikus, nincs extrém sok pisi, nem kel fel éjszaka többször is (nagy mennyiséget) pisilni, szerintem ne aggódj. Természetesen, amint lehet, konzultálj orvossal, fedd fel, mire gyanakszol. Ez adja majd a biztos választ.
Üdvözlettel: Grácia
 

dávid

Új tag
Szia Grácia!
Igazán nagyon megnyugtató volt a válaszod és köszönöm
lehetséges,hogy a mostani állapotok valóban azt tükrözik amit
a vége felé írtál. Jó emberek vagytok itt mindannyian
hálás vagyok érte és
sok szeretettel búcsúzom
dávid
 

Krisztián

Új tag
Kedves tagok !

A gyógyszertárban járva szokásos tesztcsík kiváltása közben kezembe került egy szorólap egy gyógykészítményről Diabion kapszula amely a cukorbetegség szövödményeit segít megelőzni ! Kérdésem van aki használja már és érdemes-e újabb havi két ezer forint körűli összeget kiadni a készítményért ?

Válaszaitikat előre is köszönöm !
 

pusimelu

Őstag
Szia!Én 1 hete szedem a diabion kapszulát 1 éve vagyok beteg de még mindig nem híztam sőt tovább fogytam és valamit meg kell próbálni hogy ne fogyjak tovább.(eszem rendessen)
 

gretta

Új tag
Ja a patikust ismerem és ő ezt a vitamint ajánlotta valószínűleg ő tudja miért.Meli

én nem hallottam még róla. és a dokid véleményét nem kérted ki? Én nem szívesen veszek be vitamint... úgy vagyok vele, hogy az is vmilyen gyógyszer és nekem már gyógyszerundorom van. Pedig igazából csak a vasat és az elevitet szedem mostanság. dehát azokat is épp hogy észben tartom.... hiába nyár van :)
 

Krisztián

Új tag
A héten esedékes a negyéves HA1c vizsgálatom megkérdezem én is a dokim csak azt hittem ,hogy többen ismerik, én amennyit olvastam róla ez nem gyógyszer hanem gyógykészítmény.
 

pusimelu

Őstag
Az orvosom mondta hogy évente 1-2 szer tartsak valamilyen vitaminkúrát.Ezt mondta meg a Milgammát.Most ezzel próbálkozom,de a patikus ismerősöm is ezt ajánlja én hiszek neki mindig hozzá megyek ha kérdésem van és megpróbál mindent megszerezni.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A Milgamma N-t én is használom kúra szerűen, úgy hogy megbeszéltem a diab dokimmal. Mivel nincs semmi elváltozás nálam, így csak megelőzés céljából szedem évente egy-két alkalommal három hétig. Ugyancsak a dokim javaslatára szedtem régebben a B1 vitamint. Én egyébként nem bízok a piacon lévő vitaminokban, amióta tudom, hogy csak kb. 20%-a hasznosul. Szerintem ez is csak egy nyereséges piac a gyógyszergyártó cégeknek.
 

zsuzsa

Új tag
Valami kell az biztos, tavasszal akisfiam egyre többszőr panaszkodott izomfájdalomra, azt mondta a dr.-nénink hogy ilyenkor adjak neki kálciumot, fájdalomra gyerekaszpirint. Így is tettem, de nem szünt meg, időközönként jelentkezett de heves éjszakai fájdalomként, sokszór éjszakákat nem aludtunk, és a végén lett három nap amikor elkezdte húzni a lábát. Na ez volt az utolsó átmentünk a dr.-nénihez, adott beutalót csipőuh ra szerncsére elválltozás nincs, elkezdtünk egy lalpos vitaminkúrát, Kálcium, és magneB6 fórmájában és megszümtek a problémák. Aztán csak nem is olyan régen kezembe kerűltek a régi zárói, és megdöbbentem hogy már az első zárón is kétkeresztes a kálcium szintje olyan alacsony volt, és azóta a mix mellett komoly diétán voltunk, a tejet tejterméket egyáltalán ne bírta vizezve kapta, most a pumpa mellett már eszik, de a kiürűlt raktárak nem tudtak feltőltődni, tavasszal megnyúlt összeszedte magát, és ez lett az eredménye a csontoktól izmoktól elkezdte a szervezet kivonni a kálciumot. Az én hibám is hogy ezekre nem figyeltem, de ezn kívűl senki nem is hívta fel rá a figyelmemet. Ősztől tavaszig béres cseppet kapott c.-vitaminnal, amolyan immunrendszer erősítőnek, mert én is vettem egy diab étrendkiegészítő vitamin készítményt egy kék dobozos és a dib magazinba volt benne, de olyan nagy mennyiségben tartalmazott nyomelemeket, és ásványi anyagokat, vitaminokat, hogy azt mondta a dr.-nénink hogy vigyázzak vele 3 évesnek mennyit adok belőle nem gyerekeknek van kitalállva, másnaponta adhattam neki negyedet, aztán el is hagytuk. Most rendelltem neki ősztől szedni fogja a FlavonMax nevű készítményt ez egy flavonoidokat, antioxidánsokat, szabadgyök megkötőket, vitaminokat tartalmaz, meg még mit tudom én miket, de nagyon javasolják, csupa piros gyümölcs velő természetes összetevő, semmi mesterséges adalék, egy lekvár, de cukibeteg is fogyaszthatja, és az erekre is jótékony hatású. Kipróbálljuk nem olcsó de valami kell, ezt most tapasztalltam, hiába ehet, meg eszik is mindent, azért mégiscsak diétázik, míg ő naponta megehet egy nagy szem őszibarackot, addig más gyerek kiló számra eszi a gyümölcsöt.
 

napocska

Őstag
De jó, hogy ezeket írod, Zsuzsa, Daninak is szokott fájni a lába, és gondoltuk biztos növekszik, attól fáj. A kálciumra viszont tényleg oda kell nekünk is figyelnünk, hiszen a tejet ő is vizezve kapja, napi 2-3 dl-t maximum. Másrészt, mivel mindent megmérve, kiszámolva adunk, lehet, hogy nem jut hozzá fontos vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz olyan mértékben, ahogy a szervezetének szüksége lenne.
 

napocska

Őstag
Ja, és még valami! Nektek mi a véleményetek az alábbiakról?
Vannak immunrendszer erősítő készítmények, amelyeket télen szívesen adnék Daninak, hogy pl. ne fázzon meg minden egyes uszodalátogatás után. De az immunrendszer erősítéssel nekem olyan aggályaim vannak, hogy mivel a diab. egy autoimmun betegség, és az immunrendszer ugye pusztítja a saját béta sejteket, azzal, hogy felerősítjük, nem fokozzuk ezt a folyamatot? Daninak még vélhetőleg vannak működő béta sejtjei, félek, nehogy felgyorsítsam ezek pusztulását az immunrendszer megtámogatásával. Persze, lehet, hogy hülyeség, nem értek hozzá...
 

Zsu77

Új tag
Szia!Én annyit tudok ehhez hozzászólni,hogy itt nálunk a szomszéd kisfiú még csak 2,5 éves,és olyan pár hónapja diabos,de neki a doki nénije ajánlott valamilyen immunerősítőt.Ha akarod,megkérdezem őket,hogy milyet.
 

zsuzsa

Új tag
Sajnos nekünk már mindent felemésztett, de nem is arra törekszem hogy kifejezettem immunerősítő legyen, hanem mert erre adtam a Béres cseppet egész télen C vitaminnal. amúgy ő ha kétszer meg van fázva télen akkor sokat mondok. Az elején a dr.-ninink ajánlotta a Pneumococcus elleni védőoltást, amit ő hogy cukros kedvezménnyel kaphattunk, és azóta tényleg szinte egyáltalán nem beteg, előtte volta középfülgyulladásaink, azért is ajánlotta a dr.néni az oltást. Ez a lekvár amit írtam egy nagyon jó dolog, daganatos, és más egyéb krónikus betegségben is javasolják keress rá ha gondolod.
 

lizzi

Őstag
Zsuzsa meg minden diabos gyerkőc anyukája:)lehet most sokan meg fognak kövezni érte ,de én nem igazán értem ezt a tej vizezése témát ,hogy ez miért is kell???Hiszen ha valaki már látott meg ivott igazi tejet akkor tudja ,hogy amit az üzletben megveszünk annak fele talán tejféleség a többi meg víz.Én ugye falun nőttem fel és 7 éves korom óta vagyok diabos ,de bárki megvethet érte sem az anyukám sem én nem vizeztem, a tejet sosem.Ha nem viszi nagyon fel a cukrát a gyereknek akkor meg miért is kell?azért ,hogy még kevesebb értékes valami legyen benne???
Bocsi ,nem kukacoskodni akarok ,de én nem tenném,mert ugye vannak dolgok amiket elmondanak a dokik ,és vannak amikre mi magunk jövünk rá és akkor ha az jó amit mi tapasztalunk akkor meg miért ne úgy cselekedjünk?Én is szedek évente ősztől tél végéig Béres cseppet meg c vitamint és akkor csak kis meghűlés van ,nem influenza ,de amikor beadattam a védőoltást ,minden évben akkor olyan köhögési rohamaim voltak hónapokig ,hogy szó szerint majdnem megfulladtam ,és amikor már nem adattam be elmúlt.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Azt szeretem a mi kis közösségünkben, hogy az ellenvéleményt nem tekintjük kukacoskodásnak, hanem a sok különböző, ellenvéleményből ki tudjuk szűrni a magunk, és a gyerkőceink számára a legjobb tippeket. És erre szükség van, tehát "kukacoskodjunk" csak nyugodtan.

Én is csodálkoztam a vizezésen. Nem azért tesztek így ,hogy csökkentsétek a CH tartalmat, de meg legyen a folyadék mennyisége, és a tej íze? Azért borzalmas lehet, miután én is tudom, milyen a tehéntől származó tej íze, és milyen a tejgyártól származó tej íze. De a CH csökkentés logikus, csak nem finom.
 
Oldal tetejére