Tej a reggeli kávémba?

Frank témája a 'Általános kérdések, hozzászólások' fórumban , 2019 Június 22.

  1. Frank

    Frank Új tag

    Sziasztok,

    Új vagyok itt. Végigolvasva néhány cikket, azt írják, hogy a reggel a kávéhozi fogyasztott tej sokkal jobban emeli a vércukor szintet, mint a délutáni.
    Tudtok valami olyan "tejpótló" terméket ajánlani, ami nem emeli? Úgy hallottam, hogy az áruházakban kapható laktózmentes tej sem laktózmentes, hanem egy olyan enzim is van adagolva hozzá, ami a laktóz feldolgozását segíti (!)

    Köszönöm
     
    borka kedveli ezt.
  2. krisz_2011

    krisz_2011 Aktív tag

    Szia! A laktózmentes tej azt jelenti, hogy egy hozzáadott enzim (laktáz) lebontja azt a laktózt, amelyet az arra érzékenyek szervezete nem tud. A vércukrot azért emeli a tej, mert a benne található szénhidrát nagyon gyorsan szívódik fel, hirtelen emeli meg a VC-t, tehát magas a glikémiás indexe.
    Amivel próbálkozhatsz helyette, az a mandulatej, ill. kókusztej, ezekben alacsony a CH tartalom és a GI-jük is.
     
  3. Frank

    Frank Új tag

    Kedves Kriszti, köszönöm a tanácsot!
     
  4. borka

    borka Őstag

    Annyival egészíteném ki Krisz válaszát, hogy a tejszín is megfelelő volna a reggeli kávéba, mivel zsíros és az lassítja a felszívódást. Természetesen a cukormentes.
     
    krisz_2011 kedveli ezt.

Megosztás