vércukor kiértékelő program

bioszaky

Új tag
Molli, te programozóként elfogult vagy! :) Megjegyzem a dátumhiba nagyon durva, így nem lehet kiadni.
lista és pár szó a különböző programokról, sok-sok program. Web alapú és PC-es, ingyenes és fizetős. Sajnos a legtöbb kinézete a Win 3.11 időket idéz, mint a Camit. Viccnek is rosszak. De pl. a Bayer ingyenesen ad szoftvert (WinGlucofacts).
-----------------
Megnéztem a Diabass-t, és most meg olvastam a fórumukat. Ez is egy kövület, Mondta is egy user, hogy user interface is archaic! Hát tényleg win 3.11-es a képe és a próbaverzió telepíti a különböző VB modulakat rendesen, mint egy ősprogram. Ugyanazok a grafikonok, mint a Camit-nál, de a Camit-nál több van, és van értelme a többnek. Viszont a Diabass minden egyéb adatot (vérnyomás, HgA1c stb.) tárol.

Némi remény, hogy a 77 Elektronika angol nyelvtudással rendelkező szoftvermérnököt keres! :)

A csíktámogatás (de úgy általában a támogatás rendszere) agyatlan, ostoba. Miért nem az van, hogy pl. havi 5 E Ft, aztán azt a tesztcsíkot veszed, amelyiket akarod? Arra kell gondoljak mindig, hogy tiszta korrupció ez az engedélyeztetés, is.
 
kmolli írta:
bioszaky írta:
Igazán nem értem, mi ebben a Go-ban.
Kell hozzá a Smartpix is, ami ugye direkte lehúzás, mert lassan a töltőtollam is infrás vagy Bluetooth-os, nem kell hozzá külön adapter. És mi a plusz az Active-hoz képest?
Az Accu-Chek® Compact Plus-ban már benne van a tesztcsíktartó és az ujjszúró, de nagyon bénán. Mintha egy 90-es évek eleji mobiltelefont látnék... neve az, dehát...
A legjobb funkcionálisan az Accu-Chek Complete, kár hogy akkora mint egy krumpli.
Szerintem diekrt nem sietne a termékfejlesztéssel, mert így is megveszik, és szép lassan adagolva mindig lehet újdonságot mutatni. Holott simán egyből lehetne egy jó készüléket öszeállítani.

.
Bubka is cm-enként döntötte a világcsúcsot.

Az AccuChek Go szerintem nem nagyobb és csúnyább, mint az Active :o Ami miatt én szeretném ezt a gépet az a tesztcsíkja... A felszívós fajta, aminek kicsi chipféle van a végén, azt olvastam, hogy ez az eddigieknél is megbízhatóbb. Dániában ilyet használtam (majdnem pont ilyet) és sokkal, de sokkal kisebb csepp vér kell rá, ami nekem nem mindegy a napi 15szöri méréseknél, már egy szita az összes ujjam, nekem ez az elsődleges szempont. Amúgy semmi bajom sincs az Active-val, szeretem, de ha van olyan, amibe kevesebb vér kell (tényleg sokkal kisebb szúrás is elég ehhez a Gohoz), akkor nekem az kell. De ez egyéni, nyilván nem mindenkinek szempont a nagyon kicsi vércsepp, ezért sincs 1 olyan készülék, amiben minden benne van, mert a "minden" az nem biztos, hogy minden más számára is....

Szia! Láttad a 77 Elektronika Optimum nevű készülékét? Ugyanilyen elven működik, de még nincs támogatás rá sajnos. De várhatóan lesz és ezzel megoldódik a problémád! Bayer Espritje is ilyen, és van a csíkra is támogatás, csaknem ugyanannyiba kerül, mint a C Test, vagy a Personal aktiv
 

eremit

Új tag
Napi 15-szöri mérés? Persze, kell a kontroll, de hogy győzöd ezt anyagilag? Nekem 3 doboz jár egy hónapban támogatva, így is 4500 Ft-ba kerül. Feltételezem, hogy a 3 dobozon túl már nincs támogatva - teljes áron megveszed??? Áruld el a titkod, Tünde! 8)
 

bioszaky

Új tag
Idézzetek kevesebbet, akkor lehet tudni, hogy kitől és mit idéztek!
A saját 'Profil'-ban a 'Mindig engedélyezze a HTML-t' állítsátok Nem-re.
 

bioszaky

Új tag
Letöltöttem a Camit Pro 2.4 220!!! oldalas használati utasítását.
A 2.4 újításai: képes futni Win ME és Win XP rendszereken (2.1: Win 98 es Win2000), 3 új készülékkel tud kommunikálni. sajátos verzióváltás...
 

laffi

Tag
Sziasztok!
Az én táblázatos progim még mindig ingyen letölthető, aztán a saját ízléseteknek megfelelően alakítható. Mezítlábas, de legalább működik!
Oké, hogy az adatbevitel manuális, de jó kis grafikonokat csinál a 10 napos átlagokat véve alapul. A napi átlagnak 3-4-5 mérésnél úgysincs értelme, viszont napszakonkénti átlagokat tud! Bármely féle vércukormérőhöz használható, attól teljesen független. Sok sikert hozzá!
http://www.laffi.freeweb.hu/
 
Sziasztok!

Úgy veszem észre nem sokan próbáltátok még a 77 Elektronika programját. Ez minek köszönhető? -Bár én úgy gondolom, hogy nagyon kevesen tudják, hogy egyáltalán létezik...
Azt szeretném kérni, hogy aki látta már a Diatransfer progit, írjon róla 1-2 sort, hogy mi a véleménye!
Szeretném meggyőzni a 77 Elektronikát - mert náluk írok diplomamunkát, hogy fektethetnének ebbe kicsit több energiát...
Mert az én véleményem elég negatív pl szerintem elég ronda barátságtalan, és hogy nem lehet belőle kinyomtatni az adatokat - hát az tök kiborít...
Sajnos a Camit-ot nem láttam még, így nincs összehasonlítási alapom.

Köszi a segítséget!
 

bioszaky

Új tag
Eribaby, én is segítenék nekik, ingyen. Illetve, ha olyan készülékem lesz egyet kérnék. A Diatransferről nem is hallottam! DOS-os?
 
Eribaby írta:
Sziasztok!

Úgy veszem észre nem sokan próbáltátok még a 77 Elektronika programját. Ez minek köszönhető? -Bár én úgy gondolom, hogy nagyon kevesen tudják, hogy egyáltalán létezik...
Nem nagyon reklámozzák. Én úgy tudtam meg, hogy létezik, hogy a Personalon lévő infraport tűnt fel és rákérdeztem a szervizben. Kipróbálni sajnos nem lehetett (még ott helyben sem megnézni), kaptam róla valamilyen leírást, de az nem győzött meg róla, hogy érdemes a programért több ezer Ft-ot kifizetni. Főleg úgy, hogy ki sem lehet próbálni...
 
A Diatransfer 2.0 megy Win Xp-n. Egyébként szerintem arról sem tudott senki, hogy még a Cabriohoz is volt leolvasó, mert a Cabrio oldalán volt valami fém érintkező, azon ment ki az adat, és volt hozzá valami win3.1-es progi :) de ez inkább orvosoknak készült, inkább ilyen betegnyilvántartóra hasonlított...

Bioszaky! Nem egészen értem ezt a mondatot: "Illetve, ha olyan készülékem lesz egyet kérnék" mit kérnél egyet?
 

bioszaky

Új tag
Ja-ja, láttam, hogy nem egyértelmű, de gondoltam így is az. :) A programból 1 felhasználói licencet.
Cabriom volt, láttam a portot, senki soha sehol nem mondta, írta, hogy van progi. A Diatransfer 2.0 használati utasítása érdekes módon egy holland oldalon megvan angolul. Kezdetnek nem is rossz. Az alapokat tudja: folyamatos trend, napi trend, heti trend. Azt gondolnám, ha már leszedtem az adatokat, azokat elemzése pici programozói feladat.
Miért nem adnak bele többet? Plusz lehessen használni bármely géppel pl. Mivel ők a legocsóbb készülékek gyártó, aligha fogja vki az ő programjukat, de a másik készüléket használni, mert a kszülékek közt csökken a különbség. Sokat fejlődött a 77Elektronika.
 
Küldök három hivatkozást a DCont Personal Diatransfer programmal kapcsolatosan. A LiteLink IR csatlakozó segítségével töltjük fel az adatokat. Kézi, naponkénti feltöltés is lehetséges, de nem praktikus.

1. http://herminaegyesulet.freeweb.hu/cukor/olvas.html
2. http://www.e77.hu/docs/Litelink.pdf
3. http://img.hazipatika.com/shop/other/3128_dcont_personal_optimum.pdf

azzal a megjegyzéssel, hogy a dokumentumokban leírt adatközpont nem valósult meg és nem is fog megvalósulni.
 
A Diatransferrel nekem a legnagyobb gondom, hogy nem lehet kinyomtatni az értékeket, de még kimásolni sem. Viszont le lehet menteni Excel-be, az egészet. Egymás alá rakja az adatokat úgy, hogy minden sorban szerepel a dátum-időpont - érték - jelzés (jelzés: "!" jel volt-e az érték mellett)
Ha nagyon értenék az Excelhez ebből már össze lehetne hozni egy jó kis kiértékelőt...
 

csehbe1

Új tag
A Diatransferrel nekem a legnagyobb gondom, hogy nem lehet kinyomtatni az értékeket, de még kimásolni sem. Viszont le lehet menteni Excel-be, az egészet. Egymás alá rakja az adatokat úgy, hogy minden sorban szerepel a dátum-időpont - érték - jelzés (jelzés: "!" jel volt-e az érték mellett)

Ha valakinek van javaslata a ki nyomtatásra segitsen, DCont Personal gépem van infrán keresztül komunikál, de nem akarok naplót írni.

hali
 
csehbe1!

Delfin írta régebben:

"Szervusztok!

Ez szerintem is nagyon jó!

Ahhoz, hogy ne kelljen a táblázatkezelő celláiba kézzel beírogatni az
adatokat, hanem infrán "egy fél perc alatt" átvigyük az adatokat, s
vércukormérési napló formába transzformáljuk őket tudok ajánlani
két linket (a régi fórumban már írtam, de most megismételném,
mert szerintem ehhez nagyon jól kapcsolható):

Dcont Personal készülékhez:
http://irh.inf.unideb.hu/rdcont

Accucheck Active készülékhez:
http://irh.inf.unideb.hu/raccu

Üdv!
Delfin "

én nem tudom milyen az rdcont, mert nálam nem működik, elvileg Litelinkkel is megy. Nézd meg.
vagy tedd ki az adatokat Excelbe, és onnan nyomtathatsz. csak sajna nem túl átlátható...
 

Delfin

Új tag
Kedves Fórum Olvasók!

Bár a "Vércukormérők" témában már jeleztem, de mivel úgy gondolom, ez az "igazi helye" a mondandómnak, így ide is beírom:

A SmartPix rendszerrel PC-re áttöltött adatokat "két kattintással" Excel-be konvertálhatjuk a pix2csv (ingyenesen használható) programmal:

http://irh.inf.unideb.hu/pix2csv

Üdvözlettel:
Delfin
 
Vércukornapló, D-Cont Personal, LiteLink, adat transfer

Hozzászólás a

http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal/162-vercukorszint-2009-majus-junius.html

blogbejegyzéssel kapolatosan:
Nekem D-cont personal Optimum készülékem van, letöltöttem a progit és vmi kicsi hiányzik, hogy működjön. Van vmi ötleted?
Kedves Krisztin!
Kérlek írd le pontosan, mi az ami nem sikerül neked, hogy pontosan tudjak válaszolni kérdésedre. Addig is olvasd el az itt megjelölt bejegyzéseket, ezek is választ adhatnak problémádra.

A D-Cont család vércukormérőiben tárolt adatok számítógépbe vitelére (a LiteLink csatolóval) a blogomban írtam többször is. Ha aktiválod a blog szolgáltatást (rákattintasz a blog fülre) és a "Blogbejegyzések keresése" ablakba beírod a litelink keresőszót, több bejegyzést is találsz e keresőszóra vonatkozóan. Más keresőszavak: diatransfer, d-cont.

Ime néhány bejegyzés a Diatransfer program használatával kapcsolatosan:

1. Vércukornapló LiteLink felhasználóknak. A napi vércukorszint monitorizálása.
2008-07-02
http://drinfo.hu/forum/blog/szentgy...loknak-napi-vercukorszint-monitorizalasa.html

2. Vércukornapló LiteLink felhasználóknak 2008-07-03
http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal/49-vercukornaplo-litelink-felhasznaloknak.html

3. LiteLink DiaTransferrel exportált fájl átalakítása 3 oszloposra 2008-07-04
http://drinfo.hu/forum/blog/szentgy...-exportalt-fajl-atalakitasa-3-oszloposra.html

4 . D Cont Personal adatok Excel táblázatban. 1. 2008-03-02

http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal/12-d-cont-personal-adatok-excel-tablazatban-1.html

5. Vércukormérés. D-Cont Optimum Program 500 mérés számára 2009-03-21
http://drinfo.hu/forum/blog/szentgy...d-cont-optimum-program-500-meres-szamara.html

A közzétett 2009. májusi-júniusi vércukorszint értékelőbe beágyazható a Diatransfer program által készített adathalmaz is (kétoszlopos, vagy 3 oszlopos fájlként). Csak (kizárólag) a dátum, időpont, vércukor, inzulin, szénhidtát% oszlopokban levő adatokat kell kitörölni és a saját adatokat beírni. Maximálisan 200 adatot lehet ezzel a táblázattal kezelni. Ha valóban szükség van 500 adat kezelésére, akkor készíthetek és elküldhetek neked egy ilyen programot is, de ez esetben szükségem lenne egy 500 adatos vércukormérő-LiteLink-Diatransfer adatfájlra, hogy testre szabhassam a programot.

http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal/12-d-cont-personal-adatok-excel-tablazatban-1.html
 

blaci

Őstag
Nem tudom letölteni a SmartPix-et nem kapok jelszót!

Hali:dr_24:

Szia csehbe1!
Kipróbáltam a letöltést, nekem sikerült.
Egy egyszerű regisztrációt követően a megadott e-mail címemre küldték a felhasználói nevet amit a letöltés résznél kell megadni az e-mail címmel együtt. Utána az OK gombra kattintva elég sokáig gondolkodik de egy idő után bejön a letöltési oldal ahonnan elérhető a program letöltése.
Azért várj még egy kicsit ha nem sikerül hátha lesz más is aki jobban ért ezekhez a dolgokhoz mint én...
Üdv.,
Laci

Ui.: Itt van, ni:
letöltés.jpg
 
Oldal tetejére